Newyorkerbyheart

Forlorent pindsvin (fra bogen “Suveræn simremad”……

 Bogen “Suveræn simremad – fra ovn og gryde” af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz…….

 Kartofler skrubbes og kommes i et fad sammen med bouillon, esdragon og grønne oliven……

 Kalkunbrystet afpudses, smøres med sennep og drysses med sesamfrø…….

 Den færdige ret……

 Klar til at blive skåret ud – og ja, det ligner da lidt et pindsvin………

 Klar til servering…….

Aftenens tallerken…….

Sikke dog et møgvejr vi har haft her hele dagen, så er det godt at jeg ikke skal ud, men kan blive indenfor i varmen. I dag fik jeg mig selv lempet op på “hesten” (aka crosstraineren) og jeg var på den i de 7 minutter som kæresten havde ordineret. Ikke at han havde tvunget mig til at træne, men han har forbudt mig at overskride de 7 minutter, her til at starte med, så jeg ødelægger mig selv helt. Det er jo det med den stop-knap som jeg mangler!
Men altså, det blev til 7 minutter (= små 2 km), uden pauser. Det lyder ikke af særlig meget – og jeg er næsten helt pinlig over at skulle skrive det – men det var altså hårdt nok. På lørdag går det så løs igen. Mit mål er at arbejde mig op til 5 km i løbet af vinteren – uden at udmatte mig selv alt for meget i processen – vi må se hvordan det går……..

Menuen i dag er valgt fra bogen “Suveræn simremad” af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz, som jeg også har skrevet om her og det var super lækkert – og ikke mindst NEMT!
I bogen skriver de, at retten fik navnet fordi det ligner lidt en pindsvin – og jeg må give dem ret. Da jeg stod og skulle skære kødet ud, var det ligefør jeg ikke kunne, fordi jeg synes at det lignede lidt for meget et pindsvin. Så jeg måtte lige hanke op i mig selv og formane mig om at tage mig sammen…..
Jeg kunne desværre ikke få frisk esdragon, så jeg brugte tørret. Jeg brugte også kalkunbryst i stedet for kalkuncuvette, som jeg ikke kunne finde. Jeg ved ikke om det gør nogen forskel, men godt smagte det i hvert fald. De grønne oliven giver en virkelig lækker smag til retten.
Vi fik bare nogle dampede, grønne bønner til.

BEMÆRK at det skal langtidssteges, så du skal starte i god tid, tilgengæld passer det sig selv i 3 timer!

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Forlorent pindsvin (fra bogen “Suveræn Simremad“), 4 pers.:
400 g små kartofler, skrubbede
100 g grønne oliven med piment
5 dl grøntsagsbouillon
1 spsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
2 tsk. tørret esdragon
1 kalkunbryst
ca. 2 spsk. dijonsennep
sesamfrø
Beklæd et fad eller en bradepande med bagepapir. Kom de rengjorte kartofler i sammen med de grønne oliven, grøntsagsbouillon, flydende honning, salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt. Afpuds kalkunbrystet, krydr med salt og friskkværnet peber og læg det ned i fadet til kartoflerne. Smør dijonsennep på overfladen og drys sesamfrø. Sæt i en 125 grader varm ovn (IKKE varmluft) i 3 timer.

Jeg sætter stor pris på at der er nem mad til i morgen (som jo bliver rester fra i dag), for i morgen skal jeg i gang med at bage. Kærestens søster kommer over med mand og børn – og det er så længe siden vi sidst har set dem. Hele familien skal samles hos kærestens anden søster og jeg skal medbringe dessert og kage til kaffen. Jeg har bestemt mig for Red velvet muffins, som jeg spiste en del af i USA, men som jeg aldrig før har bagt. Så nu vil jeg gå i gang med lede efter en opskrift – eller et par opskrifter – så jeg har lidt at vælge ud fra.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Nov 11, 2010
  9:53 pm

  Louise

  Nej hvor sjovt – denne opskrift var i Politikens madtillæg for nogle søndage siden, og jeg har haft samme tillæg liggende lige siden, fordi jeg vil prøve at lave forlorent pindsvin.

  Jeg har aldrig været den store fan af kalkunkød (og synes at sådan noget som hakket kalkunkød er en forbrydelse mod menneskeheden), men det her ser altså lækkert ud. det glæder mig at høre, at det var lækkert!

  Blev det tørt? Nej, så havde du nok skrevet det, og med langtidsstegningen kan man jo som regel også undgå det der helt tørre og dødssyge kalkun-snask man ellers kan blive udsat for ;o)


 2. Nov 11, 2010
  9:59 pm

  Piskeriset

  Hahaha! Ja, jeg plirrede altså også med øjnene, da jeg så overskriften! 😀

  Jeg er ret vild med deres kogebøger og har mange af dem. Der er så mange gode ideer i!


 3. Nov 11, 2010
  10:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg har det fuldstændig ligesom dig mth kalkunkød! Det er meget lidt kalkun vi får, men dette blev faktisk slet ikke tørt pga langtidsstegningen 🙂
  Hvis du kan få frisk esdragon, så er det nok bedre (læs: mere smag)

  Held og lykke med det, glæder mig til at høre hvad du synes…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 11, 2010
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  ja, jeg måtte lave det, alene pga af titlen 😀

  De laver nemlig nogle dejlige bøger….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 11, 2010
  10:03 pm

  Asli

  Uuhmm! Red velvet kager… Det er superlækkert. Jeg har fået Hummingbird Bakery's red velvet cupcakes hos en veninde. Og de var suuuuperlækre.
  Se evt. opskriften her:
  http://www.cutoutandkeep.net/projects/hummingbird_bakery_red_velvet_cupcakes
  Held og lykke med dem. Glæder mig til at læse om resultatet.


 6. Nov 11, 2010
  10:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Asli!

  Ja, jeg er også helt vild med Red Velvet kager 😀 Tusinde tak for linket skynder mig ind og kigge – jeg er også MEGET spændt på resultatet….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 12, 2010
  8:46 am

  Marie Melchior

  Fantastisk og lidt skræmmende navn, kan godt forstå sammenligningen…..Det skal prøves
  KH
  Marie


 8. Nov 12, 2010
  10:31 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Ja, det lød så tilpas mærkeligt, så jeg blev nødt til at lave det 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 12, 2010
  10:59 pm

  Dorthe

  Forbi for at ønske dig en rigtig god weekend, og velbekommen.
  Altid så inspirerende at kigge forbi, og efter hånden en masse opskrifter jeg må prøve:-)
  Knus Dorthe


 10. Nov 12, 2010
  11:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!

  Ej, tak – hvor dejligt 🙂

  God weekend til dig også og det glæder mig, at du finder inspiration herinde….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 17, 2010
  6:00 pm

  Anette

  Det er en spændende ret, og jeg kom til at tænke på forloren hare, da jeg læste overskriften om det forlorne pindsvin.


 12. Nov 17, 2010
  11:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Det gjorde jeg også, da jeg første gang så retten – og kom da vist nok til at love kæresten, at han snart ville få forloren hare……gad vide om han har glemt det igen? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!