Newyorkerbyheart

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing (Magasinet Mad nr. 9/2010)……

 Olivenolie, citronsaft, flydende honning og karry piskes sammen til dressingen…….

 Blandet salat og rødløg i tynde skiver…..

 Creme fraiche, salt og friskkværnet peber vendes karryblandingen og så er dressingen klar……

 Varme, små kartofler og stegt kylling vendes i salaten…..

 Til sidst skal der bacon på og så er salaten klar til servering……

Aftenens tallerken……

Jeg er sådan lidt små-syg. Ikke noget virkelig slemt, men alligevel. Ondt i halsen og den der slaphed og træthed i kroppen. Kæresten er faktisk også sådan lidt halv-sløj, han har også ondt i halsen og så er han forkølet. Det er lidt irriterende for ham, for i morgen skal han til afslutning i tennis-klubben og på fredag skal han til fest med hans arbejde. Alle medarbejderne – de bliver over 2000 – skal til Vingstedcentret, påhæng er ikke inviteret, så jeg må pænt blive hjemme *S* Det er nu helt fint med min, det er sådan lige i overkanten af mennesker for mig, så jeg bliver gerne hjemme og nusser prinsessen i stedet for….

Jeg skulle have været til italiensk i aften – næstsidste aften i denne sæson – men jeg meldte afbud. Jeg vil hellere samle kræfter til i morgen, hvor Clotilde kommer og spiser, noget jeg har glædet mig rigtig meget til. Vi skal have blinis med røget laks, creme fraiche og rødløg + indbagte tigerrejer med hvidløg og dip, dertil skulle jeg gerne have bagt noget lækker brød (hvis min krop ellers gider at samarbejde!).
Hovedretten bliver en entrecôte med spinat stegt med hvidløg og chili, desserten blive min yndlings: creme brûlée. Nu vil jeg bare koncentrere mig om at blive frisk til i morgen…..

Menuen i aften stod på en nem salat med kylling, kartofler, bacon og karrydressing fra Magasinet Mad! nr. 9/2010. Skøn og nem ret, som smager virkelig dejlig…..

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing (Magasinet Mad! nr. 9/2010), 2-3 pers.:
et par store håndfulde blandede salatblade, godt skyllede og slynget tørre
½ pose små kartofler, kogte netop møre
½ pakke bacon skiver, stegt sprøde og afdryppet
frisk basilikum, plukket
2 kyllingebrystfileter
salt, friskkværnet peber
1 rødløg, skåret i meget tynde skiver

Karrydressing:
1 spsk. olivenolie
saft af 1/4 citron
lidt flydende honning
½ spsk. karry
1 1/4 dl creme fraiche 18%
salt, friskkværnet peber
Pisk olivenolie med citronsaft, flydende honning og karry. Rør creme fraiche i og smag til med salt og friskkværnet peber. Stil på køl til det skal bruges.
Kom salatbladene i en lavt fad sammen med basilikum og rødløg, vend godt rundt.. Kog kartoflerne til de er netop møre, hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. Halver dem evt. og vend dem med salaten. Steg baconskiverne på en tør pande, til de er gyldne og sprøde, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Krydr kylling med salt og friskkværnet peber. Varm olie op på en pande og steg kyllingestykkerne til de er netop gennemstegte, ca. 5-7 minutter på hver side. Skær dem i skiver og vend i salaten. Drys til sidst med bacon brækket i mindre stykker. Server med karrydressingen og noget lækkert brød.

Bøger:
Jeg er stadig i gang med “Eat Pray Love” (Spis Bed Elsk) af Elizabeth Gilbert og jeg må sige at jeg er helt solgt til den bog! Jeg synes, at det på mange måder er en smuk bog, som går lige i hjertet på mig og flere gange, har den givet mig klump i halsen. Jeg er nu halvvejs inde i “pray-delen”, som jeg er helt fortabt i. Selvom jeg ikke har nogen erfaring i meditation, så er det noget jeg gerne vil og denne del af bogen, har ikke gjort den lyst mindre! Jeg synes helt klart at det er en bog der er værd at læse og jeg må også indrømme, at jeg er meget spændt på at se filmen, fordi den har fået knap så gode anmeldelser…..

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Nov 16, 2010
  9:41 pm

  Sabine

  Ej, hvor ser det bare lækkert ud.
  Den ret bliver jeg nok nød til at lave en dags tid.
  Jeg håber du får kræfter til i morgen, og ønsker at I får en god aften med noget af al din lækre mad. 🙂
  Sabine
  Sabinesverden.blogspot.com


 2. Nov 16, 2010
  9:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sabine!

  Det var virkelig lækkert – karry, bacon – kylling = altid et hit 🙂

  Jeg har godt set at du har startet din blog op, tillykke med den, jeg glæder mig til at følge den…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 16, 2010
  10:26 pm

  PricelessQ

  Jeg har lige været i biffen og se filmen her til aften med en veninde, og jeg synes det er en rigtig hyggelig film, flot og en man tænker over en ekstra gang. Vil ik sige den er fantastisk, men jeg føler på ingen måde jeg har spildt hverken tid eller penge på at se den :o) Og Julia er jo altid en fornøjelse!


 4. Nov 16, 2010
  10:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før.

  Det lyder godt 🙂 Har du læst bogen?

  Bogen får også virkelig en til at tænke, synes jeg….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 16, 2010
  10:49 pm

  Piskeriset

  Hov – håber du snarest muligt bliver rask – det der skranteri går ikke 🙂

  Og dejligt med en salat – bacon, kylling og karry er en god blanding! Jeg begynder også at savne lidt sprødhed, så jeg tror, vi skal have noget mere grønt på tallerkenen en af dagene.


 6. Nov 17, 2010
  8:44 am

  Charlotte

  Hej Birthe,

  Har fulgt din blog i et par år, og det er en fornøjelse! Du har reddet aftensmaden her mange gange 😉

  Omkring Spis Bed Elsk, så er filmen ok, ikke overvældende. Bogen der imod, er helt fantastisk. Elsker den bog!

  Tak for en masse skønne opskrifter, og tak for man som udefrakommende kan få lov til at følge dit liv.

  KH
  Charlotte


 7. Nov 17, 2010
  11:23 am

  Det-lille-koekken

  MMM.. en dejlig let salat..Det kunne jeg godt spise lige nu. Jeg er kørt lidt træt i tung mad, da jeg får meget tung mad via mine kurser. 🙂
  Tak fordi du ofte kommentere min nye blog. Det er jeg glad for 🙂
  God ondag.

  Hilsen
  Bogeskov


 8. Nov 17, 2010
  11:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du har ret, det går slet ikke 🙂

  Virkelig skøn ret og dejlig med "sprødhed" fra bacon – det har god "knæk-faktor" 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 17, 2010
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, jeg håber at du forsat vil kigge forbi ofte 🙂

  Jeg synes at det er sjældent at en film kan leve helt op til en bog, så jeg holde mine forventninger nede til filmen – men du har ret – bogen er magisk….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Nov 17, 2010
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  hej Bogeskov!

  Ja, for meget tung mad, kan man godt køre tung i. Der skal nogle dejlige salater til engang imellem 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 17, 2010
  6:06 pm

  Anette

  Den salat ser rigtig lækker ud og et godt alternativ til alle de tunge efterårsretter.
  Den kommer på min lange "må-prøves-liste".


 12. Nov 17, 2010
  11:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Den var virkelig dejlig og netop som du skriver, god som afveksling til de tunge vinterretter 🙂

  Du skulle se min to-do-liste, den vil kræve evigt liv, hvis jeg nogensinde skal igennem den….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Nov 18, 2010
  10:57 am

  AnjaPN

  Jeg blev lidt glædeligt overrasket over filmen, men jeg havde også haft VIRKELIG lave forventninger til Julia Roberts som Liz. Filmen er selvfølgelig lidt tom og lidt for LaLa Hollywood, men hvis man ikke forventer en alt for dyb og nyskabende film så er den ok.


 14. Nov 18, 2010
  11:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej AnjaPN!

  Tak for din kommentar 🙂 Nu vil jeg alligevel glæde mig til at se filmen og så bare tage den for det den er – bogen er så skøn, synes jeg. Har du læst den?

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!