Newyorkerbyheart

Lakrids Crèmé Brûlèe a la Louisa Lorang………

18 november , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: ,

 Spelt-butterdej, fundet i Netto i denne uge…….

 De indbagte tigerrejer……

 Pasteuriserede æggeblommer, rørsukker og lakridspulver piskes sammen……

 Sødmælk og piskefløde koges op…..

 Flødeblandingen blandes med ægge-blandingen og fordeles i ramakiner…….

 Det færdige resultat……

Uhmmmmm……

Det meste af dagen i går, gik med forberede maden til om aftenen, hvor Clotilde kom til en hyggelig middag. Jeg fik bagt focacciaboller og jeg havde på forhånd bestemt at desserten skulle være Crèmé Brûlée og da jeg nævnte det overfor den super dygtige og skønne Louisa Lorang, delte hun straks opskriften på hendes lakrids-version på hendes blog. Altså, jeg er jo en sucker for lakrids, så selvfølgelig måtte jeg prøve den *S*
Resultatet blev så godt, så jeg faktisk ikke ved om jeg skal lovprise hende eller “hade” hende – den var FABELAGTIG!!!! Faktisk så fabelagtig, at det godt kan ende ud i et misbrug – og så håber jeg bare at hun er der til at redde mig ud af det igen *S*

Jeg brugte lidt mindre sukker end i hendes opskrift, men ellers fulgte jeg slavisk opskriften. Når jeg tidligere har lavet Crèmé Brûlée, har jeg haft problemer med at den er svundet meget, men det gjorde den ikke denne gang. Den lidt skarpe lakridssmag til den fløjsbløde, lækre creme er helt perfekt – så englene synger – og jeg tror at både Clotilde og jeg sad med et stort, fjoget smil i hele hovedet, efter vi havde taget den første skefuld *S*

Lakrids Crèmé Brûlée (Louisa Lorang), 4 pers.:
4 pasteuriserede æggeblommer
3/4 dl rørsukker
2½ tsk. lakridspulver
2½ dl piskefløde
1 dl sødmælk
rørsukker til drys
Fyld en bradepande med 2-3 cm. vand (bradepanden skal være så stor, så den kan rumme 4 ramakiner) og sæt den i en 140 grader varm ovn (ikke varmluft).
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Tilsæt lakridspulver og pisk igen, til det er blandet. Kom sødmælk og piskefløde i en gryde og bring det langsomt i kog. Hæld halvdelen af flødeblandingen i æggemassen, i en tynd stråle, under konstant piskning. Sæt resten af flødeblandingen tilbage på varmen – LAV varme – og hæld æggeblandingen i gryden, under konstant piskning. Pas på at det ikke er for varmt, for så kan æggene klumpe. Blandingen skal legere let. Fordel i 4 ramakiner, som forsigtig sættes ned i bradepanden med vand og bages i 30-40 minutter. Cremen skal bævre let, når der puffes til formen. Tag dem op af vandbadet og stil dem i køleskab i nogle timer – eller gerne natten over. Når du er klar til at servere dem, drysses de med et lag rørsukker og brændes med en lille gasbrænder. Server straks.

Det var bare sådan en hyggelig aften i går. Vi spiste og snakkede og spiste lidt mere *S* Hun er sådan et smukt og dejligt menneske, Clotilde, og det er sådan en aften som jeg kan leve på længe. Det er faktisk lidt utroligt at vi kan tale så frit – og så meget – fordi vi har faktisk ikke kendt hinanden særlig længe. Men jeg tror at det er fællesnævneren for de venskaber jeg har fået indenfor de seneste år – med enkelte undtagelse, som så heller ikke blev til venskaber – at jeg har følt en samhørighed med dem og at det bare er “klikket”. Det er mennesker, som har rørt et eller andet indeni mig, som har fået mig til at åbne op og som har vist mig hvor smukt et venskab kan være. Kære Anette, Heidi, Helle og Clotilde – I har alle 3 beriget mit liv i en sådan grad, så det kan gøre mig helt bevæget! Jeg føler mig levende og “normal” når jeg er sammen med Jer, I er alle 3 altfavnende mennesker, som ikke dømmer, som har en helt usædvanlig (smuk) personlighed og som ikke mindst kan rumme mig – på godt og ondt – TAK!

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Nov 18, 2010
  6:06 pm

  MissMuffin

  Hej Birthe

  Det lyder meget spændende!
  Jeg har en opskrift på panna cotta med lakrids, den har jeg også tænkt på at afprøve næste gang jeg skal ha madklubben, for de er vilde med lakrids:)
  Hvordan var butterdejen? Min Netto har desværre haft udsolgt. Jeg så det i reklamen og tænkte med det smame, at det skulle afprøves:)

  MissMuffin


 2. Nov 18, 2010
  6:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Åh, den var så god – tror det bliver min nye yndlings dessert 🙂

  Jeg synes ikke at butterdejen så så anderledes ud da jeg pakkede den ud, men det var ikke så fed da den blev bagt. Synes dog ikke at smagen var så meget anderledes…..
  Jeg så den også med det samme og købte 2 ruller 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 18, 2010
  6:32 pm

  Apatulski

  MMM den lyder lækker, og jeg må prøve den, forstår godt din hang til lakrids – den er jeg helt med på. Jeg har en brænder, men det er en 'skod' brænder, så jeg ønsker mig en ny stor i julegave – netop til denne dessert. Grunden til jeg lige var inde og kigge igen, var at jeg ledte efter din opskrift på konfekt, og fandt den. Skal lave den i næste uge uhm. Sammen med en anden konfekt, der også er ligeså god dobbelt uhm.
  Apatulski


 4. Nov 18, 2010
  9:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Apatulski!

  Dejligt at se dig 🙂

  Ja, lakrids er godt, har altid elsket det…
  Min er bare sådan en billig brænder, men den virker fint og jeg har også købt den, kun med den ene dessert for øje….

  Hvis du har en god opskrift på konfekt, må du da gerne dele. Jeg ved godt nok ikke lige om jeg får lavet noget i år, synes at det er småt med kræfterne for tiden….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 18, 2010
  10:33 pm

  2300 Happiiiness

  Åh det lyder godt nok lækkert. Jeg er vild med lakrids. Det er lige før jeg overvejer at købe sådan en brænder bare for at kunne lave denne dessert. Jeg har bare lige et enkelt spm.; hvor køber man lakridspulver?


 6. Nov 18, 2010
  10:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej 2300 Happiiiness!

  Det var SÅ godt, jeg kunne virkelig godt spise en igen i aften 😀

  Jeg købte en brænder bare for at kunne lave denne dessert, jeg tror den kostede kr. 100,-, så de er ikke så dyre og den virker fint.

  Jeg har fået at vide at du kan få i NaturPoteket på Christianshavn, hos butikker der sælger Johan Bülows lakrids eller hos http://www.specialkobmanden.dk

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 18, 2010
  10:52 pm

  2300 Happiiiness

  Ja okay, det er jo ikke meget for en brænder. Det kan godt være den lige skal på ønskesedlen til jul.

  Og tak for tip med hensyn til lakridspulveret, tror jeg vil se at finde sådan noget. Så er jeg klar når jeg engang får en brænder/eller får købt en.


 8. Nov 18, 2010
  10:55 pm

  Newyorkerbyheart

  hej igen 2300 Happiiiness!

  De er forholdsvis billige. Jeg har haft min i 2 år nu og den fungerer fint, men den bliver jo heller ikke brugt så tit (heldigvis) 🙂

  Jeg tror jeg skrev linket forkert før, det er: http://www.specialkoebmanden.dk

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 18, 2010
  11:01 pm

  Piskeriset

  Speltbutterdej – det har jeg aldrig hørt om, men det ville være sådan noget, jeg let kunne lokkes til at købe i et supermarked, for jeg er sådan en nysgerrigper 😉

  Rejerne ser meget kære ud i den lille indpakning! 😀

  Uha, jeg ved ikke, om jeg tør vise gemalen den dessertopskrift… jeg tror liiiiige, det er noget for ham 😉


 10. Nov 18, 2010
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskerist!

  Jeg købte også et par stykker, for jeg kunne ikke stå for det 🙂

  Altså jeg vil godt vove at påstå, hvis du laver den ret med rødbederne og så serverer denne bagefter, så er ALLE dine synder tilgivet! Den er SÅÅÅÅ god, han vil elske dig mere end han gør i forvejen 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 19, 2010
  7:57 am

  Heidi Meldgaard

  Åh, Birthe

  Så sidder jeg her en tidlig fredag morgen på arbejde og tuder lidt.

  Hvor er du sød. Og tak for dit dejlige venskab og din tid.

  Glæder mig til vi ses, snart forhåbentligt.

  knus

  Heidi


 12. Nov 19, 2010
  9:49 am

  Godte

  Hej
  Hvor skriver du sødt om dine veninder (at din mad ser lækker og inspirerende ud er "a given").
  Mange tak for inspirationen og glæden.
  Kærlig hilsen Birgitte


 13. Nov 19, 2010
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Heidi!

  Jeg er så glad for at vi har lært hinanden at kende, du er sådan een skøn person og jeg glæder mig rigtig meget til at vi skal ses igen 🙂

  Knus
  Birth


 14. Nov 19, 2010
  11:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  Mange tak for din kommentar 🙂
  Jeg synes det er så vigtigt at nævne de mennesker som jeg værdsætter og holder af, de betyder meget i mit liv – og det er jo snart Thanksgiving. Det er deres venskaber jeg er taknemmelig for i år….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Nov 19, 2010
  1:47 pm

  Apatulski

  Kære Birthe,

  Den opskrift er pærenem… og det er følgende:
  Tag nogle mandler smut dem, skær dem i lange tynde flager /stave ligesom de poser du kan købe færdig.
  Bag dem i ovnen til de er let brunede. Tages ud og køles af.
  Smelt noget lys chokolade (som jeg ellers ikke kan lide) bland mandlerne i – læg i små teskefulde på bagepapir.
  Mængder ca:
  Mandler der svarer til fire poser af de flager mandler i lange smalle stave. En plade hvid chokolade 200 g. ca.

  Tror de vil se rigtig godt ud ved siden af din konfektopskrift, som dog er lidt mere besværlig, men mindst ligeså god, hvis ikke bedre.
  Den lille brænder er fin, hvis man har 3 gæster, men vi er tit 8-10 stk, og så er det bare helt umuligt.
  (Min er den, der hører sammen med 4 hjerteformede dessertskåle.)

  God fornøjelse

  PS og er energien der slet ikke, så snyd og køb de der mandler i poser der er smuttede i stave.

  Hvis der kommer vand i den hvide chokolade klumper den, og så bliver det ikke så dekorativt.


 16. Nov 19, 2010
  4:18 pm

  Newyorkerbyheart

  hej igen Apatulski!

  Tak for opskriften, den lyder rigtig lækker – og som noget jeg lige kan overskue 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!