Newyorkerbyheart

Ovnstegt oksesteg med rødbeder, kapers og peberrod (fra bogen “Suveræn simremad”)………

15 november , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med oksekød - Tags: ,

 Frokosten i lørdag…..

 Rødbeder, laurbær, rosmarin, rødvin, honning og rødløg kommes i et fad……..

 Oksebov/tykkam lægges ovenpå…..

 Efter 4 timer, ser det sådan ud…..

 Klar til servering……

 Skysaucen…..

Gårsdagens tallerken……

Det er hårdt at holde weekend, jeg er totalt smadret i dag!
Lørdagen gik med at lave Tiramisu til 13 personer, som skulle med ud til kærestens søster, hvor hele familien skulle samles om aftenen. Jeg var så træt lørdag, så jeg havde mere end almindelig svær ved at overskue projektet, men nu havde jeg jo lovet det……
Jeg fik taget mig sammen og fik lavet en kæmpe portion, som også vakte glæde og som næsten blev spist op *S*. Fredag havde jeg jo bagt Red Velvet muffins, som også skulle med – de blev også taget vældig godt imod…..
Selvom jeg var TRÆT lørdag aften, så var det bare så dejligt at se de 2 skønne og dejlige piger fra Sjælland (og selvfølgelig også deres forældre!), som vi desværre ser alt for sjældent. Heldigvis får vi dem snart at se igen, for det varer ikke så længe inden vi tager til Malmø og så passer det lige med vi kan stoppe hos dem og spise frokost på vejen hjem.

Lørdagens frokost blev hvad der var i køleskabet. Det blev til lidt røræg, stegte champignon med lidt hvidløg og squash og så nogle cocktailpølser der blev stegt med lidt honning og chipotlepulver – de blev virkelig lækre. 

I går var jeg også virkelig træt og lavede ikke meget andet end at ligge på sofaen. Jeg fik dog taget mig sammen til at få sat noget mad i ovnen, som skulle stå og hygge sig i 4 timer. Perfekt mad til en dag, hvor jeg virkelig ikke orkede noget som helst…..
En af vores venner kom og spiste aftensmad sammen med os i går aftes og der var også lige en rest Tiramisu, der skulle konsumeres *S*

Aftensmaden i går (og rester i dag) er fra bogen “Suveræn simremad” af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz og kan virkelig anbefales. Det er SÅ nemt, det passer sig selv inde i ovnen og så smagte det FANTASTISK! Rødbederne får en helt fantastisk smag af at stå og hygge sig sammen med resten af ingredienserne og så er det bare en hel perfekt ret til denne årstid…..

Jeg lavede retten i min stegeso, men der kan sagtens bruges et fad eller bradepande, som så bare skal dækkes tæt til med stanniol.

Ovnstegt oksesteg med rødbeder, kapers og peberrod (fra bogen “Suveræn simremad“), 4 pers.:
600 g rødbeder, skrællet og skåret i grove stykker
400 g rødløg, pillet og skåret i kvarter
1 helt hvidløg med skal, halveret på tværs
2 spsk. flydende honning
3 laurbærblade
10 kviste frisk rosmarin
5 dl rødvin
1 kg oksebov eller tykkam, uden ben
salt, friskkværnet peber

Desuden:
små kapers
lidt skrællet, friskhøvlet peberrod
Kom rødbeder, løg, krydderurter, salt og friskkværnet peber i en stegeso, ovnfast fad eller bradepande. Vend det hele godt rundt. Læg det halverede hvidløg ved, med skærefladen nedad. Hæld rødvin og honning ved. Læg kødet ovenpå og krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt fadet i ovnen UDEN låg, i en forvarmet ovn ved 250 grader (IKKE varmluft) i 20 minutter, til den er brunet. Tag fadet ud, skru ned til 150 grader (stadig IKKE varmluft), vend kødet og dæk med et tætsluttende låg eller med stanniol, som pakkes godt om fadet. Nu skal det bare stå og hygge sig i 4 timer, vend det 1 gang undervejs.
Når det er færdigt, tages kødet op og skyen sigtes ned i en gryde. Kom grøntsager og kød tilbage i fadet, dæk til og lad det stå og holde sig varmt i ovnen mens skyen koges lidt ind, så smagen bliver kraftig. Smag til med honning, salt og friskkværnet peber. Jeg tilsatte lige en klat koldt smør lige inden servering, som jeg piskede i, så skyen blev lidt tykkere.
Tag kødet ud af ovnen og skær den i grove stykker. Læg kødet på et fad sammen med grøntsagerne og drys med kapers og peberrod. Dryp med lidt af skysaucen og server resten af saucen til sammen med en god kartoffelmos (jeg lavede en mos på kartofler og pastinakker).

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Nov 15, 2010
  3:31 pm

  Danser I Regnen

  Mums jeg bliver helt sulten! Jeg ville gerne selv prøve, men min ovn er desværre for lille. Kan slet ikke vente med at få et rigtigt køkken igen 🙂


 2. Nov 15, 2010
  4:57 pm

  Piskeriset

  Øjøj – skøn mad! De kan altså virkelig skrue spændende kogebøger sammen, de to! Nu spekulerer jeg blot på, om gemalen vil tilgive mig, hvis jeg laver den ret – han kan ikke fordrage rødbeder 😉


 3. Nov 15, 2010
  5:15 pm

  Mie

  Uhm hvor lækkert!
  Er fast læser, håber du vil tage et kig forbi min: http://www.mieshverdag.blogspot.com

  /Mie


 4. Nov 15, 2010
  6:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frederikke!

  Det smagte rigtig dejligt 🙂 Kan godt forstå at du glæder dig til at få en større ovn…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 15, 2010
  6:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak, – det smagte himmelsk! 🙂

  De er så dygtige de to og denne bog er ingen undtagelse.

  Min kæreste er heller ikke for vild med rødbeder, men han spiste dem med stor velbehag. Så jeg tror du bliver tilgivet – ellers må du laver en lille dessert bagefter, så er jeg sikker på at du bliver tilgivet 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 15, 2010
  6:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mie!

  Mange tak 🙂

  Kigger forbi din blog på et tidspunkt…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!