Newyorkerbyheart

Pangasius med hash browns (Food Network Magazine, september 2010)……

03 november , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med fisk/skaldyr - Tags: ,

 Kartofler rives og blandes med æg, løg, hvidløg, salt og friskkværnet peber…….

 Blandingen presses godt ned i en pande og steges…….

 Kom det over i et fad, dryp med olie og sæt i ovnen……

 Imens blandes tomater, grillede peberfrugter, forårsløg og  oliven……

 Når overfladen på kartoflerne er gyldne……

 Fordeles halvdelen af tomatblandingen ovenpå…..

 Så pangasius-stykker…….

 …….og så resten af tomatblandingen og så skal det i ovnen……

 Det færdige fad….

Aftenens tallerken…..

Puhh, sikke dog et surt vejr vi har haft i dag! Regn, blæst og gråt – det fremmer altså ikke ligefrem ens humør og energiniveau – faktisk overvejede jeg flere gange bare at trække dynen op over hovedet og blive i den lune seng. Men smerterne i kroppen vinder jo alligevel til sidst, så selvom jeg ville ønske jeg kunne blive liggende hele dagen i sengen, så er det ikke realistisk…..

Menuen i dag har stået på pangasius med hash browns, en opskrift som jeg fandt i september udgaven af Food Network Magazine. Super lækker opskrift og forholdsvis nem at lave. Jeg rev kartoflerne på mandolinjernet, som Heidi sendte til mig og som jeg er meget glad for, men de kan selvfølgelig også rives på et rivejern eller på en foodprocessor. Til løget brugte jeg min Bamix, det går virkelig hurtigt med den! Men igen, så kan der bruges rivejern, foodprocessor eller minihakker.

Det er nemmest at lave retten i en høj pande, som kan tåle at gå i ovnen, men sådan en har jeg ikke. Så jeg valgte at stege kartoflerne lidt først i en pande og når de så blev gyldne, så flyttede jeg dem over i et ovnfast fad…..

I opskriften stod der at man bare skulle bruge en pose færdig hash browns (oftest serveret som morgenmad i USA), men nu har vi jo ikke så meget tradition for hash browns her i Danmark, så I må selv i gang med at rive kartoflerne – men det er hele arbejdet værd – virkelig en dejlig og lækker ret!

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Pangasius med hash browns (Food Network Magazine, september 2010), 4 pers.:
passende mængde kartofler, revet

1 stort løg, fintrevet
1 æg
3 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
2 pangasius fileter, skåret i mindre stykker
10-12 store grønne oliven med piment, skåret i skiver
2 røde peberfrugter
½ bakke cocktailtomater, skåret i tern
1 bdt. forårsløg, skåret i skrå skiver
tørret rosmarin
olivenolie
Fjern kernerne i peberfrugterne og skær dem i kvarter. Læg dem på en bageplade på bagepapir, sæt dem i ovnen ved 250 grader (varmluft) til skindet bliver sort. Tag dem ud, læg dem i en dyb tallerken og dæk med film. Lad dem stå til de er afkølede.
Riv kartoflerne og pres så meget væde som mulig ud af dem. Kom kartoflerne i en skål og bland dem med løg, hvidløg, æg, salt og friskkværnet peber – sørg for at det er godt blandet.
Varm olie op på en pande ved middelvarme, kom kartoffelblandingen på og pres godt sammen med en spatel. Lad det stege i ca. 10 minutter, til kartoflerne er gyldne. Hvis du – som jeg – ikke har en høj pande der kan gå i ovnen, så flyt nu kartoflerne over i et smurt, ovnfast fad – pres dem godt sammen. Dryp med lidt olivenolie og sæt i en 210 grader varm ovn (varmluft) i ca. 10 minutter.
Pil skindet af de grillede peberfrugter og skær dem i tern, bland med tomater, oliven og forårsløg. Dup pangasiusfileterne tørre og skær dem i mindre stykker.
Tag kartoflerne ud af ovnen og kom halvdelen af tomatblandingen ovenpå. Læg så fiskestykkerne, krydr med salt, friskkværnet peber og tørret rosmarin. Slut af med resten af tomatblandingen. Dryp med lidt olivenolie og sæt i ovnen i ca. 12 minutter.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Nov 4, 2010
  5:46 am

  MissMuffin

  Det lyder rigtig nemt og lækkert!
  I er ret gode til at spise fisk hjemme hos jer. Vi øver os stadig, men det er ikke så nemt når Kristian kun vil spise fiskefrikadeller eller paneret fiskefilet. Næste gang tror jeg, at jeg vil kaste mig over denne opskrift, så må vi se hvad han siger:)
  Det er vildt, at alle pladserne til madbloggertræffet nærmest er væk, det må siges at være en succes!


 2. Nov 4, 2010
  2:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det var super lækkert og kæresten var ret vild med det 🙂

  Vi prøver ihærdigt på at få fisk mindst 1 gang om ugen. Spiser det tit som pålæg i weekenden i en eller anden form. Jeg tror også du kan bruge torsk eller anden hvid fisk….

  Ja, vi synes også at det er blevet en pæn succes og jeg – og jeg tror også jeg kan sige på LaTascha's vegne – at vi glæder os helt vildt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!