Newyorkerbyheart

Red Velvet muffins……

 De sødeste papir-muffinsforme fra Netto……….

 Mel, usødet kakaopulver og salt sigtes sammen i en skål……

 Kærnemælk røres sammen med rød frugtfarve……

 Den færdige – smukke – dej……

 Dejen fordeles i muffinsforme…..

 Færdigbagte……

 Frosting…….

 ……smøres på de afkølede muffins og drysses med kokos……

 Sådan ser “et bid af himlen” ud……

 Resterne fra i går, blandet med squash og rød peberfrugt…..

 Spejlede æg lægges ovenpå……

Aftenens tallerken……

I dag oprandt dagen hvor jeg ENDELIG fik taget mig sammen til at lave Red Velvet muffins! Det er noget der har stået på min liste siden jeg var au pair i USA – og det er altså 20 år siden – men i dag skulle det være.

Red Velvet kager er så smukke med deres dybrøde farve og den hvide frosting ovenpå – og så er det så englene synger, når man tager et bid…….
Egentlig er det vel den smukke farve – og navn – der har gjort dem så populære, for det er jo ikke fordi de smager anderledes end andre kager.
Jeg ville gerne ha’ pyntet dem med kokosflager, men sådan nogle har jeg altså ikke kunnet opdrive, så det blev bare helt almindelig kokosmel. Jeg lavede kun lige et par stykker færdige, for de skal med ud til kærestens søster i morgen, hvor hele familien skal samles. Jeg er sikker på at de 2 kære piger fra Sjælland (niecerne) vil sætte pris på kagerne – om ikke andet så for deres farves skyld…….

Jeg købte nogle smukke muffinsforme i Netto i denne uge og jeg havde også nogle andre, mere robuste nogen, som jeg endte med at bruge. Mit store “problem” i dag var, at jeg ikke har nogen muffinsform…….pinligt! Men det har jeg altså ikke. Men efter i dag så ved jeg, at det skal jeg altså ud og investere i. Faktisk har jeg aldrig gjort så meget i muffins, hvilket sikkert er grunden til at jeg ikke har fundet det nødvendigt at købe en form.
Problemet er et de godt kan miste formen noget under bagningen, når de ikke bages i en muffinsform. Hvilket jeg havde problemer med under første bagning – jeg har skånet Jer for billederne – for de var ikke noget kønt syn. Det skære mig lidt i hjertet, at jeg bliver nødt til at tage dem med i morgen, men sådan er livet altså. Jeg håber, at de vil kunne lide dem alligevel *S*
Det er ikke sådan at de er flydt helt ud, nogle af dem har bare en lidt underlig form, som bestemt ikke kan betegnes som rund – måske nærmere 5 kantet eller noget i den stil.

Nå men altså, opskriften på de lækre muffins er fundet på Joy of baking, hvor de bare bager den som kage. Joy of Baking er en FÆNOMENAL side, hvis du elsker kager.

Jeg skar lidt ned på sukkeret, for der er rigtig meget sukker i og de blev endda rigelig søde, så måske der kan skæres lidt mere.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Red Velvet muffins, ca. 14 stk.:
250 g mel
½ tsk. salt
2 spsk. usødet kakao
115 g smør, blødt
3 æg (2 hvis de er store)
1 tsk. vanilje ekstrakt
275 g sukker
1½ flaske rød frugtfarve

240 ml kærnemælk
1 tsk. hvid eddike
1 tsk. bagepulver

Frosting:
100 g usaltet smør, blødt
1 Philidelphia flødeost naturel, stuetemperatur
1 tsk. vaniljeekstrakt
flormelis efter smag

Pynt:
kokosflager eller kokosmel
Sigt mel, salt og usødet kakao sammen i en skål.
I en anden skål piskes det bløde smør sammen med sukker i nogle minutter (brug en el-mikser eller en røremaskine). Tilsæt æggene et ad gangen og pisk rigtig godt efter hvert. Tilsæt vaniljeekstrakt og pisk igen i et minuts tid.
Rør kærnemælk og rød frugtfarve sammen i en skål. Sæt el-mikseren/røremaskinen på laveste hastighed og tilsæt halvdelen af melblandingen, når det er rør ud tilsættes kærnemælken (stadig på laveste hastighed) og når det er rørt ud, det sidste af melblandingen. Rør til det netop er blandet.
I en lille beholder blandes bagepulver og eddike, lad det bruse op og tilsæt det så til dejen. Vend det hurtigt i dejen med en dejskraber og fordel så dejen i muffinsforme (eller i 2 springforme hvis det skal være til en kage).
Bag ved 175 grader i ca. 15-17 minutter (husk ovne varierer) så tjek at dem. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle HELT af inden de pyntes med frosting.

Frosting:
Pisk smør og flødeost sammen til en glat masse. Rør vaniljeekstrakt i og tilsæt flormelis efter smag. Personligt bryder jeg mig ikke om hvis det er alt for sødt, men det bestemmer du. Drys til sidst med kokosmel/kokosflager.

Aftensmaden i aften bestod af rester fra i går. Jeg synes dog tit det er svært at varme kød op igen, uden at det bliver tørt og kedeligt – og især kalkunkød. Derfor besluttede jeg mig til at lave en slags biksemad i stedet for. Jeg sauterede et hakket løg på en pande og tilsatte så kartoflerne fra i går, skåret i mindre stykker. Kødet blev også skåret i tern, tilsat og varmet igennem. Tilsidst kom jeg peberfrugt i tern og squash skåret i kvarter ved, krydrede med salt, friskkværnet peber og lidt tørret esdragon. Varmede det hele godt igennem og serverede med spejlede æg – spejlet på begge sider, sådan foretrækker jeg dem – og dryppet med lidt tabasco. Det smagte rigtig dejligt og en god måde at bruge rester på.

Print Friendly
Tilbage

50 kommentarer


 1. Nov 13, 2010
  7:31 am

  Piskeriset

  Hehehe – jeg har det modsatte problem – jeg har for mange muffinforme! Konklusion: jeg får ikke bagt nok! 😀

  De ser skønne ud, de muffins! Jeg har godt nok ikke ventet 20 år med at lave det (nok mest fordi jeg slet ikke kendte til kagen dengang), men jeg har også længe fantaseret om at prøve at lave den/dem – de er sååå flotte!

  Hav en dejlig weekend!


 2. Nov 13, 2010
  7:35 am

  Det-lille-koekken

  Dejligt at få lavet noget fra listen 🙂
  Ja, det er godt med en fast muffinform i metal, så kan man altid sætte de søde papirsforme oveni. God lørdag.
  Hilsen
  Boegeskov


 3. Nov 13, 2010
  7:52 am

  MissMuffin

  De ser nu rigtig søde ud- mums:)
  Jeg har også først for nyligt anskaffet mig en muffinplade, men det siger vi heller ike til nogen:)
  Jeg har tit stødt på kagerne når jeg hygger mig med at surfe rundt på udenlandske blogs, de er altså så fine. Tror bar li jeg afventer at jeg får investeret i nogle pastafarver, de skulle give en meget intens farve uden der skal så meget i..

  God weekend Birthe:)


 4. Nov 13, 2010
  8:48 am

  heidi

  Ja de røde kager har en fantastisk flot farve – jeg prøvede dem også da vi var i USA i starten af året, og det er også noget der står på min to-do liste.
  Håber dog jeg får det prøvet inden der er gået 20 år 😉


 5. Nov 13, 2010
  10:53 am

  Bitten

  Uhm ja, en muffinform er livsnødvendig 🙂 Med mindre man køber de utrolig stive (tror de hedder amerikanske) hvide muffinforme i supermarkederne. De kan også godt holde formen.
  Men dine muffins er endt med at være virkelig fine!


 6. Nov 13, 2010
  11:46 am

  Madam Kjeldsen

  Dejlige, dejlige kager … det må prøves, næste gang jeg bager muffins..


 7. Nov 13, 2010
  12:27 pm

  Danser I Regnen

  Jeg har sådan nogle enkelte forme i silikone, som var billige og er meget smarte (men lidt irriterende, fordi man skal huske at få dem med hjem, når man har haft muffins med), men jeg synes aldrig der er så mange "huller" i de der muffinsplader, så man skal bage af forfærdelig mange omgange, generer det ikke jer andre?


 8. Nov 13, 2010
  1:57 pm

  klappeklappekage

  Hvor sjovt! Jeg bagte dem også i går og brugte samme opskrift fra Joy of Baking.

  Det er rigtig rart at have en "to do liste" over opskrifter man gerne vil afprøve, men endnu federe at få dem prøvet. Mmmm de smagte godt.


 9. Nov 13, 2010
  5:37 pm

  Anne

  De ser sørme rigtig lækre ud de muffins – og farven er fed. Sidder lige og overvejer om jeg en dag skal prøve at lave nogle grønne, det er min datters yndlingsfarve. Måske til hendes fødselsdag.


 10. Nov 13, 2010
  6:58 pm

  lutinlive

  Hvor er de dog smukke, på trods af manglende muffinform 🙂
  Jeg investerede i en i metal, for et halvt års tid siden.. Den kostede vidst kun 50 kroner og mener jeg købte den i netto..
  Jeg bager ofte muffins, men synes ikke at der er noget hold, i de fine forme, som jeg ofte falder for.. Har derfor ofte præsteret at lave pandekager, frem for muffins, fordi de ikke kan holde formen under bagning..
  Tror helt klart at dine velvet-muffins skal bages i december 🙂
  Kærligst Lea


 11. Nov 13, 2010
  7:05 pm

  2300 Happiiiness

  Umh Red Velvet cupcakes er bare lækre, så dejligt du lige poster en opskrift nu hvor jeg sad og tænkte "jeg skal snart selv bage dem"! De er fluks kommet på min "to do" liste.


 12. Nov 14, 2010
  12:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg må vist også ud og købe mig en form. Har længe overbevist mig selv om at det ikke var nødvendigt, men jeg tog fejl 😉

  Jeg ved heller ikke hvordan der kunne gå 20 år, det føles som et knips med fingrene, hvor bliver tiden dog af….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Nov 14, 2010
  12:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Boegeskov1

  Ja, det er lige sådan en jeg må have fat i 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 14. Nov 14, 2010
  12:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Tak for tippet, hvor køber du pastafarver henne? De har en virkelig smuk farve og de vakte stor lykke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Nov 14, 2010
  12:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Jeg ved da heller ikke hvordan der kunne gå så mange år, tiden flyver afsted 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 16. Nov 14, 2010
  12:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bitten!

  Ja, jeg havde heldigvis nogle af de stive hvide, så de reddede lidt af "æren" 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Nov 14, 2010
  12:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej madam Kjeldsen!

  Tak, de er i hvert fald smukke og meget lækre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Nov 14, 2010
  12:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Danser i regnen!

  Jeg havde også tænkt på de silikone-nogen, fordi de ikke fylder så meget i skabet – men jeg tror jeg er kommet frem til at det skal være sådan en metalform.
  Er der ikke 12 huller i sådan en eller tager jeg hel fejl? Jeg har faktisk regnet med at købe 2, så jeg kunne bage i 2 forme ad gangen, de kan vel stables sådan nogen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Nov 14, 2010
  12:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Klappeklappekage!

  Sikke et sammentræf 🙂

  Jeg har en MEGA lang liste og der bliver ved med at komme tilføjelser til. Jeg tror om jeg så fik evigt liv – hvad jeg har bedt om – så ville det ikke hjælpe meget på den liste 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Nov 14, 2010
  12:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak for kommentaren 🙂
  Ja, de er smukke og jeg er sikker på at din datter vil sætte pris på nogle grønne nogen….

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Nov 14, 2010
  12:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Jeg har også tit stået og kigget på dem, men så bestemt mig for at det ikke var nødvendigt – hvilket jeg fortrød bitterligt i går 😀 Jeg styrtede ned i Fakta, fordi jeg så nogen i sidste uge, men nu havde de selvfølgelig ikke flere, når jeg lige havde bestemt mig for at købe en…
  Jeg har også prøvet det med at servere "pandekage-muffins", men disse blev dog hæderlige – trods alt.

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Nov 14, 2010
  12:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej 2300 Hapiiiness!

  Håber du vil kunne lide dem! De er så smukke og passer godt til den højtid vi går i møde 🙂 Hvis du kan få fat i kokosflager til at pynte med, så gør det dem endnu smukkere…

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Nov 14, 2010
  2:24 am

  Danser I Regnen

  Hej Birthe, jeg kan i hvert tilfælde svare på det med pastafarverne ^_^. Man kan få dem i den slags butikker der forhandler ting og sager til kagedekoration. Jeg kender ikke til nogen i nærheden af hvor du bor, men specialkoebmanden.dk har i hvert tilfælde en online shop, så der er beliggenheden ikke så vigtig. Hvis det er ligger der direkte link til pastafarverne i mit indlæg om Halloween.

  Kram fra Frederikke
  og husk at danse i regnen


 24. Nov 14, 2010
  12:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frederikke!

  Tak for information, det vil jeg prøve at kigge på 🙂

  Der er i hvert fald rigelig lejlighed til at danse i regnen i dag…

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Nov 14, 2010
  1:29 pm

  Charlotte den 2.

  Hvor nuttede, en rigtig børnemuffins. Jeg bager dem også grønne med pistacie, de er superlækre. M.h.t. kokosflger. De fås af og til hos Netto som spotvarer – men er begyndt at lave dem selv. Køber hel kokosnød, skiver den med mandolinen, hvorefter jeg tørrer dem i ovnen.
  God søndag:-)
  Mange hilsner


 26. Nov 14, 2010
  1:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Jeg vil nu ikke kalde dem for børnemuffins 🙂 De hører til de mest populære i USA og hos Agnes Cupcakes i Kbh. sælges de for kr. 25,- stykket.
  Red Velvet er noget af det smukkeste der findes – også som lagkage…

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Nov 14, 2010
  2:04 pm

  Charlotte den 2.

  Med hensyn til muffins kalder vi dem her i huset for børnemuffins p.g.a. farverne. Det var ikke en fornærmelse. Jeg ved de er dyre.
  Charlotte den 2.


 28. Nov 14, 2010
  2:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Charlotte den 2.!

  Jeg tog det skam heller ikke som en fornærmelse 😉 men mange mener faktisk at de er til børn og det er de jo bare slet ikke….

  Mange hilsner
  Birthe


 29. Nov 14, 2010
  7:41 pm

  Randi

  HALVANDEN flaske rød frugtfarve? Damn… men okay, jeg kan vel forstå hvorfor egentlig. De ser jo ret coole ud, de her velvet muffins. Tror måske datteren havde syntes de var fede til en fødselsdagsfest. 🙂


 30. Nov 14, 2010
  8:01 pm

  Louisa Lorang

  Århhhh….ja, de blev virkelig fine!! Tager dig sgu snart på ordet både med red velvet og cheese cake 😉

  KH L


 31. Nov 14, 2010
  10:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Ja, det er meget, jeg tror også at jeg overdrev lidt men var bange for at de ikke fik den flotte dybrøde farve 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 32. Nov 14, 2010
  10:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg mener der når jeg siger at du er velkommen – anytime – du siger bare til 🙂 Så kan vi jo altid tage ud og finde muslinger/østers bagefter….

  KH
  Birthe


 33. Nov 14, 2010
  10:37 pm

  En glad blogger

  Oh boy!!!
  Hvor ser de bare yummie ud those muffins 😉
  Kunne virkelig godt lige klare en bid af himlen, selvom jeg er på vej i seng og slet ikke burde tjekke madblogs ud (fordi det er meget meget fristende på dette tidspunkt!).
  Håber du har haft en dejlig weekend Birthe.
  Kh. Eva


 34. Nov 14, 2010
  11:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Jeg kender det – jeg bliver altid så sulten af at sidde og tjekke madblogs…..på alle tider af døgnet 🙂

  Håber også at du har haft en skøn weekend….

  Kh
  Birthe


 35. Nov 15, 2010
  12:22 pm

  Øglemor

  Ørj, hvor er de flotte. Har savlet over dine billeder hele weekenden, og nu har jeg taget skridtet og købt noget pastafarve (man kan få et pasta-'kit' hos specialkøbmanden med 8 forskellige farver). Blev simpelthen for nærig, hvad angår frugtfarve (det koster jo en bondegård, og hvis man skal bage flere gange, løber det hurtigt op med 1½ flaske pr. gang, tænker jeg :-))

  Har også købt de øvrige ingredienser, så inden længe napper jeg din opskrift, gør jeg 🙂

  Tænkte i øvrigt på, om man kunne bruge bærsaft til at farve med, men det kan være, at farven ikke bliver intens nok, så. Og så kommer kagerne selvfølgelig også til at smage af bær…


 36. Nov 15, 2010
  12:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Øglemor!

  Først: velkommen herinde, jeg mindes ikke at have set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det er en god ide med pastafarve, har jeg fundet ud af og ihvert fald billigere. Som skrevet et andet sted, så kan der måske bruges mindre frugtfarve, jeg var bare bange for at farven ikke blev intens nok, fordi det ligesom er det der er kagens kendetegn.

  Jeg ved ikke helt med frugtsaft, især fordi som du selv skriver, at det også giver bærsmag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 37. Nov 15, 2010
  12:33 pm

  Øglemor

  Tak for velkomsten. Jeg læser med i ny og næ – har dig på min blogroll – men jeg har skiftet nick. Hed iBaby tidligere, og har vist kommenteret herinde et par gange. Men det ville også næsten være for meget forlangt, hvis du skulle kunne huske alle dine fans ved navn 🙂 (Og da slet ikke til at finde ud af, når jeg så skifter navn midt i det hele)

  Glæder mig til at modtage mine pastafarver – har lige fået mail fra specialkøbmanden om, at de er afsendt. Bestilte lørdag aften, så jeg synes, de er ret hurtige til at ekspedere. Kom også til at købe en bunke fondant – så må vi se, om jeg ikke kan finde på noget sjovt at bruge den til. Er totalt ny på kagepynt-fronten, men hvo intet vover… 🙂


 38. Nov 15, 2010
  12:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Øglemor!

  Ok, så husker jeg dig 🙂 Jeg er en klovn til at huske "rigtige" navne, men brugernavnene kan jeg som regel huske….

  Jeg er spændt på at høre om resultatet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 39. Nov 15, 2010
  2:23 pm

  MissMuffin

  Pastafarver kan købes i et par nordjyske specialforretninger, i Pandurohobby og på nettet- bla. hos specialkøbmanden:)
  De skulle være mere "farveægte" hvor frugtfarve jo blegner lidt under bagningen..


 40. Nov 15, 2010
  2:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Tak for kommentaren 🙂

  Jeg var også bange for at de skulle blegne for meget, derfor kom jeg så meget frugtfarve i – og jeg vil sige – at jeg var meget glad for farven. Men jeg tror, at jeg vil prøve pastafarve næste gang…

  Mange hilsner
  Birthe


 41. Nov 17, 2010
  6:03 pm

  Anette

  Sikke nogen flotte muffins og pynten er også rigtig fin. Det er ærgeligt, der ikke følger smagsprøver med ud gennem skærmen, for jeg bliver da helt lækkersulten 😀


 42. Nov 17, 2010
  11:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Tak, de var super lækre og fik megen ros 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 43. Jun 27, 2011
  10:01 pm

  TineLee

  Hej Birthe

  Tænkte på at lave denne frosting til mine hindbær og hvid chokolade cupcakes i morgen, men er den stiv nok til at man kan sprøjte den fint ud med en tylpose? Eller har du en anden opskrift, som egner sig bedre? Mislykkedes lidt med en frosting med æggehvider og sukker, som skulle varmes op over vandbad og køles ved elpiskning, for derefter at blive rørt med smør. Det skilte og blev ret brækagtigt at se på, så den røg ud 😉

  Kh Tine


 44. Jun 28, 2011
  11:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej TinaLee!

  Jeg tror godt du kan bruge denne. Jeg har desværre ingen erfaring med at pynte, så jeg ved ikke om den er tyk nok, men jeg synes den virker ret tyk 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 45. Jul 24, 2011
  10:43 pm

  Margrethemor

  hejsa

  min kæreste så lige at jeg sad og savlede over disse og mente at dem måtte jeg da i gang med at lave også.

  har du sidenhen prøvet med pastafarve? spekulerer over hvor meget der mon skal bruges af det hvis man ikke bruger frugtfarve.

  ps tak for en skøn blog som er god til at gøre en lækkersulten 🙂

  Margrethe


 46. Jul 25, 2011
  5:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Margrethe!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende.

  De er ret lækre, synes jeg – og virkelig smukke 🙂

  Jeg har ingen erfaring med pastafarve overhovedet, men finder du ud af noget, så er du da velkommen til at skrive det herinde…..

  Mange hilsner
  Birthe


 47. Jul 25, 2011
  5:41 pm

  Margrethemor

  Hej Birthe

  Det er også første gang jeg skriver herinde så tak for velkomsten 🙂

  jeg tror jeg vil kaste mig ud i dem den kommende weekend hvor mine 3 store "unger" er hos deres far og jeg kun har min kæreste og lillepigen hjemme, så er der lidt mere ro. Dog skal jeg lige finde et sted hvor de sælger vanilie ekstrakt, syntes kun at de har essens alle steder…

  jeg har masser af pastafarve hjemme da jeg laver kager med fondant, så jeg tror jeg vil prøve med det..

  kh Margrethe


 48. Jul 25, 2011
  11:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Margrethe!

  Så lidt 🙂

  Skriv endelig hvordan det går og hvor meget pastafarve du bruger. I stedet for vaniljeekstrakt kan du bruge vaniljekorn fra en stang vanilje….

  Glæder mig til at høre hvad du synes.

  Mange hilsner
  Birthe


 49. Dec 6, 2011
  4:53 pm

  Mirandaa

  HEEEJ,kan man godt bruge almindelig eddike


  • Dec 6, 2011
   9:44 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mirandaa!

   Hvid eddike er almindelig eddike 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!