Newyorkerbyheart

Rødkålspasta med mandler og tranebær (Spis Bedre nr. 12/2010)……..

 Løg sauteres…….

 Rødkål, gulerødder, smuttede mandler og hvidløg tilsættes…..

 Det tages af varmen og soltørrede tranebær tilsættes……

 …….og blandes med friskkogt fuldkornsspaghetti……..

Vi fik en lækker ribeye steak til……

Puhh, efter at ha’ bagt boller i dag og lavet andet forefaldende husligt arbejde (hvorfor er der altid så meget af det?!?!?) , så synes jeg ærlig talt at jeg er træt – ok ikke bare træt, nok nærmere udmattet.
Nå men, der skulle jo aftensmad på bordet og i aften blev det rødkålspasta med mandler og tranebær (fra Spis Bedre nr. 12/2010), dertil en lækker ribeye, stegt på grillpanden. Pastaretten blev rigtig lækker, ret interessant med at bruge rødkål til pastaen, det har jeg aldrig prøvet før. Jeg tilsatte et løg, som jeg synes passede godt til. Jeg fulgte ikke rigtig målangivelserne i opskriften, brugte bare hvad jeg synes passede til os. Da jeg jo er en klovn til at lave mad med måleangivelser, så får I original opskriften……

Rødkålspasta med mandler og tranebær (Spis Bedre nr. 12/2010), 2 pers.
150 g fuldkornsspaghetti
1/4 rødkål, fintsnittet (1 liter)
3 gulerødder i julienne
1 løg, hakket (min egen tilføjelse)
olivenolie
1 fed hvidløg, knust og finthakket (jeg brugte 2 små fed)
25 g hele mandler, smuttede
2 spsk. soltørrede tranebær
salt, friskkværnet peber
persille, hakket (det udelod jeg)
1 håndfuld fintrevet parmesan
Sæt rigeligt, godt saltet, vand over til spaghettien. Gør alle ingredienserne klar imens. Når spaghettien er kommet i gryden, så varm en pande op med olie og sauter løget til det bliver blødt. Tilsæt gulerødder, rødkål og mandler, krydr med salt og friskkværnet peber. Steg i ca. 2½ minut, vend godt rundt i det. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid. Tag af varmen og vend tranebær i.
Når spaghettien er kog al dente – efter anvisning på emballagen – hældes vandet fra og det vendes med kålblandingen og den fintrevet parmesanost. Husk at pastaen skal aldrig vente på det den skal vendes med, det skal altid være omvendt.
Retten kan sagtens være et måltid i sig selv.

Det er svært at forstå at der bliver snakket så meget om sne og trafikale problemer, for her hvor jeg bor har vi altså ingenting – som i NADA! Det virker derfor helt surrealistisk at se i TV at folk sidder fast i snemasser og store flager falder ned fra himlen. Utroligt at der kan være så meget forskel på vejret, i sådan et lille land.

I morgen eftermiddag skal jeg til fødselsdagssammenkomst hos Clotilde, det glæder jeg mig meget til, så resten af dagen vil jeg bruge på at få slappet mest mulig af og lå ladet lidt energi på mine flade batterier……

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Nov 27, 2010
  12:20 am

  Piskeriset

  Ah, det var en rigtig god og anderledes måde at bruge rødkål! Jeg synes let, at jeg havner i samme problem hvert år ved juletid, hvor jeg godt kan blive hurtigere træt af rødkålssalat, end jeg får brugt kålen op – så det her er jo en god afveksling 🙂


 2. Nov 27, 2010
  7:58 am

  MissMuffin

  Hej Birthe

  Jeg har kigget på samme opskrift, for jeg synes det lyder vildt lækkert, men jeg ved oss godt, at det skal laves en dag hvor jeg er alene hjemme:)
  I aften skal vi have den pastaret med citron og kylling, som du lavede den anden dag.

  Her har vi sne, men ikke mere end 10-15 cm. Dog blæser det noget, så sneen flytter godt på sig og vejene ser noget fedtede ud- jeg skal hvertfald ikke ud at køre:)


 3. Nov 27, 2010
  1:02 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Piskeriset!

  Det er virkelig en dejlig måde at få rødkål på, jeg vidste også at jeg ville lave det, straks jeg så opskriften 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 27, 2010
  1:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Ja, jeg har også nogle ting som jeg bare må spise når jeg er selv 😉

  Jeg håber, at I kan lide den pastaret, vi var ret glade for den…

  Nu har vi da fået 2 cm. sne.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!