Newyorkerbyheart

Squashlasagne med hytteost og tomatsauce (Magasinet Mad! nr. 09/2010)……

 Squash, revet med SliceSy til min Bamix…………..

 Parmesanost – også revet med SliceSy……

 Jeg brugte Bertolli tomatsauce med pecorino – det er SÅ godt……

 Squash svitses sammen med løg og hvidløg……..

 Hytteost og halvdelen af parmesanosten kommes i……..

 Det færdige resultat……

 Først et lag af squashblandingen…….

 …….så tomatsauce……

 ……..og lasagneplader – og sådan forsættes der…….

 Klar til at komme i ovnen……

 Det færdige resultat…….

Gårsdagens tallerken…….

Dårlig dag i går! Jeg har gået rundt med noget i kroppen i det meste af en uges tid nu og i går gav det sig udslag i en voldsom hovedpine. Jeg er vant til hovedpine, men den i går var så slem, så jeg en overgang overvejede at søge læge – og der skal ellers meget til! Jeg var helt svimmel og havde det skidt, men efter jeg havde sovet lidt gik det bedre, så det blev heldigvis ikke nødvendig at gå til læge…..

Kæresten kom hjem og havde det heller ikke alt for godt og han var rigtig træt af det, for han skal jo til hans første store firmafest (i aften). Påhæng er ikke inviteret med, men de bliver alligevel et godt stykke over 2000 mennesker, så det er meget forståeligt.

Gårsdagens menu var kødløs, det er nu meget rart af og til. Faktisk burde vi være bedre til det, for det skulle jo være så sundt *S*

Menuen var squashlasagne med hytteost og tomatsauce, fra Magasinet Mad! nr. 9/2010. Super lækker ret, som virkelig smagte dejligt og hvor vi slet ikke savnede kødet. Jeg brugte en færdig tomatsauce, men hvis du orker at lave en hjemmelavet, så er det jo nr. 1. Jeg kan dog godt lide tomatsaucerne fra Bertolli – og især den med pecorino.
Jeg tilsatte lidt hvidløg, fordi jeg tænkte det var godt for vores sygdom og så lavede jeg ellers kun halv portion. Der var lidt hvidløgssmør tilovers fra rejerne i fredag, så det brugte jeg til et par af focacciabollerne, så de kom til at fungere som hvidløgsbrød.
Jeg rev alt det der skulle rives på min SliceSy til min Bamix (det går så hurtigt og er så nemt), men både squash og parmesanost, kan jo rives på rivejern eller foodprocessor.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Squashlasagne med hytteost og tomatsauce (Magasinet Mad! nr. 09/2010), 2 pers.:
2 squash, groftrevet
60 g hel parmesan, groftrevet
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
2½ dl hytteost
salt, friskkværnet peber
2½ glas tomatsauce (Bertolli)
lidt friskrevet muskatnød
lasagneplader
olie til stegning
Varm lidt olie op i en pande og svits løg og squash i 2 minutters tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid. Kom hytteost og halvdelen af parmesanosten ved, rør det godt rundt og tag af varmen. Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Smør et lille fad let med olie. Start så med at komme et lag af squashblandingen, derefter tomatsauce og så lasagneplader. Forsæt på den måde, indtil det hele er brugt. Slut med lasagneplader, dækket med et lag tomatsauce. Drys med resten af parmesanosten og sæt i en 220 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Lad den stå i 5 minutters tid, inden den serveres. Så samler den sig ligesom lidt og er ikke så flydende.

I dag har sygdommen for alvor sat ind, tilgengæld har kæresten fået det lidt bedre, omend han stadig er meget forkølet. Jeg nyser hele tiden, skiftevis fryser og sveder og har ondt i halsen. Jeg troede ellers at jeg slap, at min influenza vaccine ville hjælpe mig, men det lader det ikke til. Jeg bliver vist nødt til at bøje mig og tage den lidt med ro i de næste par dage……..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Nov 19, 2010
  9:39 pm

  superheltemor

  Lyder lækkert – og jeg får lyst til at prøve den, selvom jeg haaaader squash…
  God bedring til jer


 2. Nov 19, 2010
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Superheltemor!

  Åh, det må du gøre 🙂 Squash smager jo ikke som sådan af det helt store – er spændt på at høre, hvis du får den prøvet….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 20, 2010
  9:15 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Hvor ser det altså bare lækkert ud 🙂 Som du dog kan Birthe. Yummi 🙂 God lørdag

  Kærligst Kristine


 4. Nov 20, 2010
  1:41 pm

  Anne

  Den anden dag var det foccacia-boller vi begge havde lavet, denne gang er det lasagne. Din ser rigtig lækker ud. Jeg synes de forskellige variationer uden kød er spændende. Vores blev dog en ganske almindelig lasagne med kød, for det havde min datter ønsket. Dog fik jeg sneget en lille smule grønt i 🙂 Da opskriften er helt efter bogen, blogger jeg ikke om den.


 5. Nov 20, 2010
  3:10 pm

  Det-lille-koekken

  God bedring til dig..

  Synes magasinet Mad! er et ganske ganske godt madblad, i forhold til andre magasiner der omhandler mad. Et nede på jorden magasin, hvor alle kan være med. I like 🙂

  🙂

  Boegeskov


 6. Nov 20, 2010
  4:08 pm

  Michelle

  Hej Birthe

  meget sjovt – jeg ville også lave den. den så bare så lækker ud i bladet. hihi

  Det ser altså super lækker ud her hos dig også – så jeg glæder mig til at prøve.

  Håber du snart får det bedre

  kram


 7. Nov 22, 2010
  8:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Tak, det smagte også virkelig dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Nov 22, 2010
  8:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Sjovt at vi lige har fået lavet de samme ting 🙂

  Jeg elsker lasagne i enhver afskygning: med fisk, med grøntsager, med kylling, med hakket kød osv
  Når jeg laver "almindelig" lasagne prøver jeg dog for det meste, at få flest mulig opskrifter ind i – det giver mig lidt bedre samvittighed…

  mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 22, 2010
  8:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Boegeskov!

  Tak 🙂

  Jeg giver dig helt ret mht. Magasinet Mad! Jeg kan godt lide et madblad, der ikke er for højtravende og hvor jeg kan finde ud af at lave det de viser…

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Nov 22, 2010
  8:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Chellis!

  Tak, jeg har stadig feber, men jeg håber at jeg snart bliver rask 🙂

  Du må endelig lave den, den er SÅ lækker…

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 23, 2010
  1:50 pm

  ~Lisa~

  I love this lasagna dish. And sorry to hear that you're not feeling well. Hope you get better soon! Thanks for stopping by my site (=


 12. Nov 23, 2010
  2:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Lisa,

  thanks for visiting my site 🙂 This squashlasagne was very delicious, you should try it…
  You have a really beautiful site and the food you make looks soooo good.

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!