Newyorkerbyheart

Stegt torsk med porre, peberrodssmør og urter (SøndagsAvisen)……

 Peberrod-/krydderurtesmør……

 Torskefileterne steges i smør og olie (beklager det dårlige billed)……

 Porrerne dampes i et par minutter og vendes med citronskal……

 De stegte torskefileter lægges ovenpå…..

 Kom lidt af peberrod-/krydderurtesmørret på – og så er det klar til servering……

Aftenens tallerken…..

Jeg har lige færdiggjort artiklen til Madmagasinet om Kageriget (som vi jo skal besøge til Madbloggertræffet), I kan se den her hvis I har lyst. Jeg fandt også lige ud af i dag, at Anita (fra Kageriget) holder åbent torsdag og fredag i december måned, hvor der kan købes lækkerier, jeg skal da SÅ meget derover og købe ind…..

Forresten kan I også se Lars Bachmann, manden bag Madmagasinet, på torsdag i Aftenshowet (DR1). Aftenshowet sætter fokus på madbloggere, så vidt jeg har forstået.

I aften har vi fået en virkelig lækker fiskeret, fra SøndagsAvisen i søndags, som så vist har deres opskrifter fra Aarstiderne – men det er en helt anden snak…..
Faktum er, at den virkelig kan anbefales! I original opskriften brugte de dog lyssej, jeg valgte torsk, fordi det er en fisk jeg virkelig godt kan lide. Smørret kunne godt have smagt noget mere af peberrod. Selvom jeg købte en hel peberrod og selv rev den, så synes jeg altså ikke der er særlig meget smag i den. Findes der forskellige arter indenfor peberrod som ikke er så stærke? Jeg har oplevet det flere gange nu……
Jeg serverede retten med ovnstegte kartofler, hvor de i avisen anbefalede kogte kartofler. De ristede kartofler passede virkelig godt til.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede……

Stegt torsk med porre, peberrodssmør og urter, 2 pers.:
3 torskefilter uden skind og ben
3 porrer, renset og skåret i ringe
1½ spsk. smør, blødt
frisk, fintrevet peberrod
lidt frisk basilikum, hakket
dild, hakket
lidt fintrevet citronskal
lidt citronsaft
smør og olivenolie til stegning
passende mængde kartofler
salt, friskkværnet peber
Rør blødt smør med krydderurterne, peberrod, lidt citronskal og lidt citronsaft. Stil det på køl, til det skal bruges.Vend kartoflerne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. ½ time, til de er gyldne, sprøde og møre.
Kom porreringene i en gryde med lidt vand og lidt salt. Damp dem i 2-3 minutter, hæld vandet fra og rør dem så med lidt citronskal, salt og friskkværnet peber. Fordel dem på bunden af et lille fad.
Varm smør og olivenolie op på en pande. Dup torskefileterne tørre og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Steg torskefileterne på panden til de er gyldne og gennemstegte, ca. 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Læg torskefileterne på porrerne. Fordel små klatter af peberrodssmørret ovenpå og server sammen med de ovnbagte kartofler.

Bøger:
Jeg er jo gået i gang med “Eat Pray Love” (Spis Bed Elsk) af Elizabeth Gilbert og jeg må sige, at jeg er helt og aldeles betaget! Jeg er stadig kun ved “eat”-delen og jeg er bare helt væk i den bog. Selvom jeg ikke er kommet så langt endnu, så vil jeg godt risikere at anbefale den til Jer – og jeg skal også se filmen når den kommer. Er spændt på om den kan leve op til bogen……

I morgen er det jo så Mortens aften og og traditionerne foreskriver and. Vi skal også have and, men ikke på den traditionelle måde. Kæresten har bedt om Peking-pandekager med hoisin/honningglaseret and og det er jeg da bare 100% med på – desværre betyder det også at der heller ingen ris a la mande er (det ved jeg ikke helt om han har gennemtænkt!), så vi må vente med det til jul…….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Nov 9, 2010
  11:58 pm

  Piskeriset

  Det ser ret godt ud – kombinationen af peberrod og fisk er ret tiltalende 🙂

  Jeg ved ikke, om butikkerne sælger forskellige peberrodssorter. De gange, jeg har købt det, har roden tværtimod været ret 'hidsig', da den var helt frisk, men har jeg den liggende i et par uger, mister den en del af kraften. Måske har den allerede ligget et stykke tid hos supermarkedet?


 2. Nov 10, 2010
  5:40 am

  MissMuffin

  Haha, det har han nok ikke gennemtænkt..
  Stakkels ham, jeg har også sukket efter risalamande i lang tid nu:)
  Vi skal godt nok ha traditionel and med sovs og kartofler idag, men ingen dessert, for jeg gider ikke koge risengrød dertil…

  Jeg er meget spændt på at se aftensshowet, så jeg sidder nok klistret til skærmen imorgen!

  Ha en dejlig dag!


 3. Nov 10, 2010
  9:21 am

  Lise Jørgensen

  Jeg tænkte lige på at det kan komme an på hvor friske de er, men så kom jeg i tanke om at min far gravede nogle helt friske op fra haven og de var slet ikke stærke – de plejer at var meget stærke og kraftige i smagen. Så ved ikke om det kan have noget med årstiden? Det var nemlig i november, de ikke var så stærke da min far gravede dem op…


 4. Nov 10, 2010
  10:39 am

  Anne

  Hej Birthe.
  Hvis peberrod udsættes for luft, så kan det påvirke smagen. HVis du selv river peberroden, så kan du lægge den frisk revne rod i en skål med lidt vand et par minutter. Det skulle efter sigende betyde, at smagsstofferne kommer bedre til deres ret 🙂

  Vh.
  Anne


 5. Nov 10, 2010
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er en gudeskøn kombination, en jeg skal dyrke lidt mere 🙂

  Det er også det jeg har tænkt, at de ligger og mister deres styrke – bare lidt ærgeligt, når jeg lige havde sat næsen op efter noget stærkt….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 10, 2010
  12:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Nej, det tror jeg heller ikke at han har 😀

  Ja, det bliver sjovt at se programmet, jeg er alligevel glad for at det ikke er mig der skal sidde derinde, lige en tand for meget eksponering efter min smag….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 10, 2010
  12:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak for din kommentar 🙂

  Tak for dit input. Jeg ved dog ikke helt med det med sæson, for da jeg for nogle måneder siden lavede sprængt oksebryst, havde jeg det samme problem. Jeg brugte en hel peberrod og alligevel havde det ingen styrke, what so ever….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Nov 10, 2010
  12:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak for din kommentar og input – det skal jeg huske til en anden gang. Jeg rev det selv, men selv da jeg rev, det var der ingen styrke i det. Du ved nogle gange er det lige før øjnene løber i vand, sådan var det slet ikke….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 10, 2010
  4:21 pm

  Charlotte den 2.

  Jeg har selv haft den tanke at der findes forskellige styrker af peberrod. De sidste par gange har jeg købt fintrevet peberrod netop af samme årsag.
  M.v.h.
  Charlotte


 10. Nov 10, 2010
  6:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Jeg overvejer også kraftigt at købe det fintrevet næste gang. Jeg synes bare at det burde være bedre når jeg selv river det, men er godt nok blevet skuffet de sidste gange…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!