Newyorkerbyheart

Tacotærte a la Bitten……..

24 november , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med hakket kød - Tags: , ,

 Kagekone til Clotilde……..

 Hakket oksekød svitses sammen med løg og hvidløg……

 Tacokrydderi og vand hældes ved……..

 Tærtedejen trykkes ud i formen…….

 ……..prikkes og forbages…….

 Topping…….

 Kom tacoblandingen i den forbagte tærtebund…….

 Fordel creme fraiche-blandingen ovenpå og så skal den i ovnen…..

 Dressingen til salaten……

 Aftenens salat…..

 Den færdigbagte tærte……

Uhmmmmmm…….

Sygdommen sidder stadig i min krop, jeg er træt, helt vildt TRÆT! Men altså, det nytter jo ikke noget, der er ting der skal gøres.
Kæresten har haft problemer med at sove fordi han hoster så meget og han har nok måtte nøjes med den mængde søvn et par dage, som jeg får hver eneste dag – året rundt. Den anden dag kom han hen til mig og sagde, at han slet ikke kan forstå at jeg ikke bliver skør af ikke at få mere søvn end jeg gør, at jeg kan leve med det dag efter dag efter dag. Men hey, måske kan man vænne sig til alt. Måske er det også godt at han prøver det – forstå mig ret, jeg ønsker ham INTET ondt (selvfølgelig ikke), men pludselig forstår han hvorfor jeg godt kan være totalt uoplagt, “lidt” gnaven eller bare trænge til at sove…….

Nå, men i dag har der ikke været tid til at sove. Det er Clotildes fødselsdag i dag, så jeg ville lave en kagekone til hende. Jeg havde ikke så meget slik at gøre godt med, så den blev ikke så fin, men til gengæld fik den så rød glasur *S* Da kæresten kom hjem fra arbejde tog jeg så kagen under armen og kørte hen og fik en kop fødselsdags kaffe hos Clotilde – det var hyggeligt…..

Aftensmaden i dag bestod af tacotærte, som jeg har fra Bitten. Lige siden jeg så den, vidste jeg bare at den MÅTTE jeg prøve, for den så så god ud – og den snød ikke! Kæresten var ovenud tilfreds og meget, MEGET glad – og jeg har højt og helligt lovet ham, at lave den igen *S*

Jeg erstattede halvdelen af melet med rugmel og skar lidt ned på smørret. Desuden tilsatte jeg hvidløg, som jeg jo tilsætter til alt. Jeg brugte creme fraiche 18%, fordi jeg havde noget der skulle bruges, men du kan jo bruges hvad du ønsker.

Salaten vi fik til var bare et par håndfulde blandede salatblade med mango, soltørrede tranebær og ristede pinjekerner. Dressingen bestod af rapsolie, sherryeddike, salt, friskkværnet peber, lidt flydende honning og et fed presset hvidløg.

Jeg skriver opskriften på tacotærten som jeg lavede den. Jeg kan kun opfordre Jer til at lave den, den er SÅ lækker – og hurtig at lave…….

Tacotærte, 4 pers.:
Dej:
1½ dl rugmel
1½ dl hvedemel
50 g smør, smeltet
1 dl koldt vand
1 tsk. groft salt

Fyld 1:
500 g hakket oksekød
1 pose tacokrydderi fra Santa Maria
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
1½ vand
friskkværnet peber

Fyld 2:
½ bakke San Marzano tomater, skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
2 dl creme fraiche 18%
4 spsk. Hellmanns mayonnaise
salt, friskkværnet peber
2 dl revet ost
Rør de 2 slags mel, salt og vand sammen. Tilsæt det smeltede smør, rør sammen og saml til en dej. Hvis dejen er for tør, så tilsæt en anelse mere koldt vand. Pres dejen ud i en tærteform, prik den med en gaffel og forbag i en 250 grader varm ovn (jeg brugte ikke varmluft) i 10 minutter.
Fyld 1:
Varm lidt olie på en pande og svits kødet til det bliver brunt. Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at tage farve. Kom hvidløg og tacokrydderi ved, rør godt rundt og tilsæt så vandet. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag af varmen.
Fyld 2:
Kom peberfrugt og tomater i en skål. Tilsæt creme fraiche, mayonnaise, salt, friskkværnet peber og ost. Rør det hele godt sammen.
Tag den forbagte tærte ud af ovnen og fordel kødfyldet på tærtebunden. Fordel så fyld nr. 2 ovenpå, sæt i ovnen igen og bag i ca. 15 minutter, til tærten er gylden. Server med en salat.

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Nov 25, 2010
  6:55 am

  heidi

  Det er ikke for meget vi får gjort i tærter, men jeg har da lige noteret denne, for skal det være, så skal det være noget med kød i, hvis man spørger manden 🙂
  God bedring til både dig og mand!


 2. Nov 25, 2010
  9:51 am

  Anne

  Uhm…tærte med tacosmag. Det er lige noget for Datteren og mig, da vi både kan lide mexicansk mad og tærter. Den skal prøves!


 3. Nov 25, 2010
  9:58 am

  En glad blogger

  Kære Birthe.
  Det ser sørme lækkert ud (som du ved har jeg også et blødt hjerte for tacos!) Ku' man mon forestille sig en bund lavet af knuste tacochips og lidt smør (à la en digestivekiksebund)? 🙂
  Jeg håber, du er ved at være blevet helt rask igen. Nu er det min tur til at ligge på langs…
  Kh. Eva


 4. Nov 25, 2010
  12:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Den kan ihvert fald anbefales, for pokker hvor smagte den godt! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 25, 2010
  12:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  I må helt sikkert prøve den, den er så lækker og hvis du er bare det mindste vild med tex-mex, så er det lige noget for dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 25, 2010
  12:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Eva!

  Rigtig god bedring! – jeg håber, at du snart bliver rask 🙂

  Det er lidt sjovt at du skriver det, for jeg har tænkt lidt i samme retning. Faktisk er der en af mine læsere som har sendt en opskrift på lasagne til mig, med tortilla chips i – den skal i hvert fald prøves….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 25, 2010
  5:38 pm

  Bitten

  Hvor er det dejligt, at du kunne lide den 😀 Jeg var også solgt med det samme, da jeg smagte den første gang.
  Desværre er jeg rigtig dårlig til tærtebunde, så laver sjældent tærter, hehe. De driller mig altid, og har aldrig fundet en perfekt opskrift. Men denne er nu nogenlunde.
  God bedring til den ganske familie!


 8. Nov 25, 2010
  5:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bitten!

  Jeg kan godt fortælle dig at det er længe siden jeg har set min kæreste så glad for noget at den mad jeg har lavet – han sad bare der med et kæmpe smil i hele hovedet 🙂

  Jeg synes denne tærtedej blev rigtig god og den er nem at arbejde med. Rugmelet giver en god smag og gjorde den meget sprød – hvad jeg godt kan lide. Der er ikke noget værre end en tærte med blød/smattet bund…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 25, 2010
  8:18 pm

  Piskeriset

  Hæhæ – den tærte har jeg også kigget meget interesseret på – den ser spændende ud 🙂

  Og kagekonen er da blevet fin! Jeg lavede det for et par år siden til min fødselsdag, og det var utrolig nostalgisk! 😀

  Fortsat god bedring!


 10. Nov 25, 2010
  8:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Åh, den smagte SÅ godt 🙂
  Har lige hørt fra en, som puttede bønner i blandingen, det skal jeg prøve næste gang – hvis altså jeg får lov til at ændre på opskriften….

  Tak, den blev nu ikke så pænt, men jeg måtte arbejde med det jeg havde – og det er jo tanken der tæller, ikk?

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 26, 2010
  2:50 pm

  Sloane Momsen

  I don't get the writing and all but YUMMMM! 😛

  http://sloanemomsen.blogspot.com/


 12. Nov 26, 2010
  3:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Sloane Momsen,

  fortunately pictures are universal – a language understood by everybody – no matter what your native tongue is 🙂

  My best,
  Birthe


 13. Nov 29, 2010
  4:23 pm

  Maria

  Nu er det jo et par dage siden du har lavet denne, men jeg har ikke helt kunne glemme den:) MUMS, jeg elsker alt hvad der har en snert af mexicansk. Jeg er simpelthen nødt til at lave den i aften- er helt sikker på at kæresten bliver ellevild:)


 14. Nov 29, 2010
  4:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maraija!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dit navn før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Du kan godt glæde dig til den tærte, den var virkelig lækker – lad mig høre hvad du synes om den….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Feb 16, 2013
  4:24 pm

  janni olsen

  hej Newyourkerby heart.

  glæder mig skal til at lave denne Tærte men har et mindre problem jeg kan ikke få denne hellmans mayonais så vil høre om man kan bruge noget andet

  med venlig hilsen janni

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!