Newyorkerbyheart

Tagliatelle panna, piselli e prosciutto (tagliatelle med fløde, ærter og skinke) fra bogen “Sølvskeen”……..

 Savoykål steges på panden i lidt olie…..

 Hakkede, røgede mandler og soltørrede tranebær tilsættes…….

 Løg sauteres ved lav varme……

 Optøede ærter tilsættes……

 ….og så madlavningsfløde……

 Tilsidst tilsættes skinken…..

 Saucen vendes i den friskkogte pasta, sammen med fintrevet parmesan…….

 Aftenens tallerken…….

…..og med savoykålssalaten ved siden af……

I dag var det tid til at få bladret lidt i den min nyeste kogebog “Sølvskeen“, som jeg lige har investeret i – og som jeg desværre ikke har haft tid til at få bladret i, før i dag. Der skulle findes noget der kunne fungere som aftensmad – og noget som var let at lave – hvad egner sig så bedre end italiensk mad???

Jeg faldt over tagliatelle panna, piselli e prosciutto (tagliatelle med fløde, ærter og skinke), som er virkelig lækkert og super, SUPER simpelt! Jeg brugte dog fettuccine i stedet for tagliatelle (jeg er ikke helt sikker på hvad forskellen er) og så brugte jeg madlavningsfløde, i stedet for piskefløde. Jeg må også indrømme at jeg slet ikke fulgte mængdeangivelserne, jeg kom bare den mængde i, som jeg synes passede og derfor har jeg svært ved at gengive det. Jeg vælger derfor at skrive den mængde der står i bogen…….

Tagliatelle panne, piselli e prosciutto (tagliatelle med fløde, ærter og skinke), fra bogen “Sølvskeen“, 4 pers.:
25 g smør + 2 spsk. olivenolie
1 løg, skåret i meget tynde skiver
200 g friskbælgede ærter (jeg brugte frosne)
1 dl piskefløde (jeg brugte madlavningsfløde)
2 skiver god, kogt, italiensk skinke – skåret i tern (jeg brugte lidt mere)
275 g tagliatelle
50 g hel parmesan, fintrevet
salt, friskkværnet peber
Varm smør og olivenolie op og sauter løg i ca. 5 minutter ved lav varme, de skal ikke tage farve, men blive bløde og gennemsigtige. Tilsæt ærter og lad dem sautere med i et par minutter, til de bliver varmet igennem. Hæld fløde ved, lad det simre i 5 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt tilsidst skinken og tag det af varmen.
Kog tagliatelle efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og kom pastaen tilbage i gryden. Hæld den varme flødesauce over, sammen med den fintrevne parmesan og vend det hele godt rundt. Server straks med lidt ekstra parmesan til drys.

Som tilbehør ville en hel enkelt salat være perfekt, men det fik vi ikke *S* Nogle gange ved jeg ikke helt hvor min hjerne er, når vi er ude og handle og selvom jeg har skrevet huskeseddel, så glemmer jeg alligevel ting. I dag glemte jeg så at købe salat og da jeg ikke gad at køre afsted igen – og jeg heller ikke kunne få overbevist kæresten om at det var død og pine nødvendigt – ja så måtte jeg finde på noget andet.
Vi havde en rest savoykål, så den brugte jeg til at lave vores tilbehør – og det blev faktisk rigtig godt. Måske ikke det tilbehør der passer allerbedst til denne ret, men det kunne sagtens spises……

Savoykålssalat med røgede mandler og tranebær, 2 pers.:
½ savoykål, fintsnittet
lidt olivenolie
Chili Explosion fra Santa Maria
lidt æbleeddike (ca. 1 spsk.)
lidt flydende honning (ca. 1 tsk.)
salt, friskkværnet peber
lidt røgede mandler, hakket
lidt soltørrede tranebær
Varm lidt olivenolie op på en pande og kom savoykål på, lad det sautere, til det falder sammen. Tilsæt æbleeddike, chili, salt, friskkværnet peber og honning. Vend det hele godt rundt og lad det varme igennem, ca. et par minutter. Tag af varmen og tilsæt mandler og tranebær. Server lun.

Nu har jeg så haft min smartphone (LG GT540) i et stykke tid og jeg må indrømme at jeg er virkelig glad for den. Førhen har jeg aldrig helt kunnet forstå, hvordan folk kunne blive SÅ afhængige af deres telefon, men nu forstår jeg det……
Jeg kan bruge timer på den lille fætter – og det samme kan kæresten *S* Så sidder vi der, med hver sin telefon og er totalt asociale! Jeg har overvejet om jeg bliver nødt til at sendt ham en sms for at komme i kontakt med ham, men helt så galt er det dog endnu ikke *S* Vores lille prinsesse føler sig dog noget overset! Hun sidder og kigger bedende på hendes Papa, når han sidder med telefonen (i stedet for at nusse hende) og af og til siger hun sågar lyde, hvad hun ellers ikke har for vane. En eller anden dag, så tror jeg at hun “kommer til” at puffe hans telefon på gulvet eller også giver hun den bank…..
Android markedet er jo nærmest uendeligt og der kan hentes alverdens mærkelig apps til telefonen. Jeg har bl. a. fundet italiensk-dansk ordbog – også med lyd, så jeg kan høre hvordan ordene udtales – det er virkelig smart synes jeg. Så er der jo hele spil markedet, som man virkelig let kan blive forfalden til. Jeg har hentet en del forskellige bogstav-spil. Jeg elsker Scrabble, men har endnu ikke fundet nogen der gider at spille det tit nok med mig, men nu kan jeg få min lyst styret. Det hele er godt nok på engelsk, så det kan godt være lidt svært, men det er sjovt og MEGET vanedannende!
Alt hvad jeg har hentet indtil nu er gratis, men jeg tror jeg bliver nødt til at købe mig til lidt, indenfor nærmeste fremtid. Nogle af de gode programer – og spil – er kun gratis i demo version, hvis man vil have alle mulighederne, så skal der betales.
Jeg havde aldrig nogensinde troet, at jeg ville blive sådan en, der sidder og trykker på sin mobiltelefon hele tiden – ikke desto mindre, er det det der er sket……….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 8, 2010
  11:07 pm

  Piskeriset

  Hehehe – jeg er også bange for, at jeg fortaber mig helt i mobilen, den dag jeg får købt en smartphone – og jeg er bange for, at vores katte kunne finde på noget lignende, hvis vi ikke fik givet dem nok opmærksomhed" 😀


 2. Nov 9, 2010
  7:02 am

  jette

  Nææ, det er jo stort set samme opskrift (minus løg) som vores gode gamle "skinke med skruer" opskrift, som vi bruger hver gang vi skal have noget hurtigt og nemt. Vi har brugt den så tit, at vores børn ikke var så glade for den – jeg er temmelig sikker på, at der ikke er nogen af dem, som har intensioner om at lave det selv nu! 😀

  Den stammer oprindeligt fra Alt for damerne. Jeg tror også at der var parmesan drysset over den, men det har vi altid sprunget over. Måske skulle vi overveje at prøve det.


 3. Nov 9, 2010
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Der kan bruges timevis på den lille dims 🙂 Prinsessen er meget sur på den og hun giver højlydt udtryk for det, hvad hun ellers sjældent gør….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 9, 2010
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Der findes vel altid noget der ligner. Skinke og pasta passer utrolig godt sammen, men jeg er ret sikker på at "Sølvskeen" ikke har stjålet ideen fra Alt for Damerne….

  /Newyorkerbyheart


 5. Nov 9, 2010
  6:19 pm

  Dorthe

  Lyder lækkert… det skal da prøve:-)Opskriften på vildtragout er også havnet som favorit hos mig.
  Stakkels kat…..;-)"SMILER" godt den kan gøre opmærksom på sig selv:-)
  Rigtig god aften:-)
  Knus Dorthe


 6. Nov 9, 2010
  10:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!

  Det var SUPER lækkert 😀
  Ja, det er en rigtig "stakkels" kat, men jeg er sikker på at hun får hævn over den telefon en dag ;-9

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 9, 2010
  10:24 pm

  Det-lille-koekken

  Det ligner en pasta-ret der lige er noget for mig. Elsker kål, på alle mulige måder..

  🙂

  Boegeskov


 8. Nov 9, 2010
  11:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Boegeskov!

  Jeg kan ihvert fald anbefale den, den smager dejligt – og så er den hurtig at lave 🙂

  Kålsalaten blev også rigtig god, men næppe nogen forfatterne bag "Sølvskeen" ville ha' valgt til. Det ville jeg egentlig heller ikke, men min hukommelse ville det anderledes 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!