Newyorkerbyheart

Våd polenta med savoykål og svampe (fra bogen “Almanak” af Claus Meyer, Lindhardt & Ringhof), dertil kalveschnitzler……..

 Så skal der leges…….

 Det færdige resultat…….

 Bogen “Almanak” af Claus Meyer, Lindhardt & Ringhof…….

 Svampene svitses……

 Rasp-blandingen til kalveschnitzlerne…..

 Ægte italiensk polenta, fra min Mama……

 Den færdige polenta…..

 Kalveschnitzlerne steges……

 Savoykålen svitses, til den falder sammen…..

 Aftenens tallerken……

Kæresten som hjem med et lille gave til mig i dag, som han lige nåede at købe i medarbejderbutikken, min helt egen Empire State Building fra LEGO Architecture. Åh, hvor blev jeg glad, det er rart at få lidt af New York ind i stuen og det kan da ihvert fald nok opmuntre på en regnvåd november-dag *S*
I morgen skal jeg med i LEGO shoppen, som ud over de normale arbejdstider også har åbent den 1. lørdag i hver måned. Jeg er spændt på at se hvor stop butikken er, kæresten siger at den er ret stor……

Aftensmaden i dag bestod af våd polenta med savoykål og svampe, en opskrift jeg straks faldt over i Claus Meyers nye “Almanak” kogebog, Lindhardt & Ringhof. Jeg er helt vild med polenta, så jeg var slet ikke i tvivl om, at det skulle være den første opskrift, der skulle afprøves fra bogen. Jeg har faktisk heller aldrig før lavet noget med savoykål og da jeg vidste jeg kunne få den i den lokale SuperBrugs, så var det bare med at komme i gang.
Sidste gang min Mama sendte goodies, var der også en pakke polenta med. I dag fandt jeg så ud af, at instruktionerne kun stod på italiensk og selvom mit italienske ikke er særlig godt, så var det alligevel rimelig simpelt at finde ud af hvad jeg skulle gøre. Der var dog lige lidt med mængde angivelsen, jeg kunne godt forstå hvor meget vand jeg skulle bruge, men det kneb lidt mere med mængden af polenta. Det gik dog ikke værre, end jeg bare fortyndede det lidt, for det blev lige vel tykt……

Ellers er det en ret jeg virkelig kan anbefale! Det kan sagtens stå som en selvstændig ret, men jeg valgte at servere kalveschnitzler til, det smagte skønt.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Våd polenta med savoykål og svampe (fra bogen “Almanak” af Claus Meyer, Lindhardt & Ringhof), 3 pers.:
polenta efter anvisning på emballagen (jeg har lidt svært ved at skrive hvor meget jeg brugte, for det var 100% på slump)
½-1 dl mælk
saft af ½ citron
40 g hel parmesan, fintrevet + lidt ekstra høvlet i spåner
100 g blandede svampe, rengjorte og skåret i mindre stykker
lidt smør
75 g savoykål, fintsnittet og godt skyllet i koldt vand, afdryppet
salt, friskkværnet peber
saft og skal af ½ økologisk citron
Lav polentaen efter anvisning på emballagen, tilsæt mælk til den har konsistens som tyk havregrød. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt den fintrevne parmesan og rør godt rundt.
Kom lidt smør i en gryde og svits svampene til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt kålen og lad det svitse med, til den falder sammen. Smag til med citronsaft, -skal, salt og friskkværnet peber. Fordel polenta på tallerkner, top med kålblandingen og drys til sidst med parmasan-spåner.

Panerede kalveschnitzler, 2 pers.:
2 kalveschnitzler, banket tynde
salt, friskkværnet peber
1 æg
en stor håndfuld rasp
tørret italiensk krydderiblanding (fra min Mama)
lidt hvidløgspulver (ikke hvidløgssalt)
lidt citronskal
smør og olie til stegning
Pisk ægget let sammen. Bland rasp med hvidløgspulver, salt, friskkværnet peber og krydderiblanding. Bank schnitzlerne ud til de er ca. ½-1 cm. tykke, dup dem tørre. Dyp dem først i æg og så i rasp-blandingen. Varm smør og olie op på en pande og steg kalveschnitzlerne et par minutter på hver side, til de er gyldne og som ønsket indeni.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Nov 7, 2010
  12:30 am

  Quie

  Hej Birthe
  Jeg bliver simpelthen nød til, at skrive en hilsen til dig:
  Har lige haft den store og MEGET kræsne familie på besøg. Og havde valgt at lave tre af de opskrifter du har delt med os: Gunvor-kage – Brownie cheesecake og sidst men ikke mindst småkagerne med to slags chokolade for første gang (havde ikke engang lavet dem for at finde ud af, om jeg overhovedet kunne lide dem, men tog dit ord for det!)
  Og jeg fik rigtig meget ros for det hele, så tusind mange tak for dine dejlige "step for step" billeder og opskrifter – du reddede min dag!


 2. Nov 7, 2010
  9:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Quie!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig virkelig at det hele blev en succes. Det er 3 af mine yndlingsting (dem har jeg mange af), men gode valg du har gjort der, hvis jeg skal sige det….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 8, 2010
  7:46 am

  Piskeriset

  Hihihi – det er altid dejligt med legetøj! 😀

  Jeg har ikke hørt om våd polenta før – meget spændende!


 4. Nov 8, 2010
  11:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, især som dette 🙂 De laver nogle fede ting i den Architecture serie, bl. a. kan du også samle Taj Mahal (6000 enheder) – men den er virkelig flot….

  Jeg elsker polenta i enhver afskygning og dette var bestemt ingen undtagelse.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!