Newyorkerbyheart

Vildtragout og kærnemælksfromage……

08 november , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: , , , ,

 Kødet brunes……

 Så svitses bacon og løg tilsættes…..

 Rødvin hældes ved og så kommes timian, enebær og kødet i…….

 De blandede svampe svitses……

 …..og kommes i sammen med piskefløde……

 Rodfrugtmosen……

 Lørdag aftens tallerken…..

 Den udblødte husblas smeltes over vandbad……

 ….og røres i kærnemælksblandingen……

 Klar til at blive sat på køl…..

 Desserten, lørdag aften……

Uhmmm, panforte…….

Lørdag aften havde vi besøg af kærestens mor, som lige er blevet opereret i knæet. Jeg lavede en vildtragout, efter en opskrift der var i Netto’s reklame i sidste uge. Det var nemt at lave og smagte virkelig dejligt. Kraftigt og masser af smag – og dagen efter var det næsten endnu bedre…..
Som tilbehør lavede jeg en rustik rodfrugtmos af flere forskellige slags rodfrugter, uhmm det blev rigtig godt. Det slår “almindelig” kartoffelsalat med flere længder synes jeg…..

Desserten bestod af kærnemælksfromage, som jeg elsker! Dertil purerede hindbær – friskt og dejligt. Vi skulle lige slutte middagen af med en kop cappuccino og så fik vi os endelig taget sammen til at åbne den Panforte som vi havde med hjem fra Firenze. Faktisk har jeg aldrig før fået Panforte, fordi jeg altid har tænkt, at det var for sødt for mig. Det var også sødt – men også SÅ godt! Der skal kun et lille bitte stykke til, men sikke en himmerigsmundfuld. Jeg kan godt se mig selv bliver afhængig af det, det passer perfekt til en god kop kaffe…..

Vildtragout (Netto), 4 pers.:
400 g vildtkød i tern
1 stort løg, i tern
3 fed hvidløg, knust og finthakket
10 enebær, knuste
2 spsk. mel
2½ dl rødvin
2 laurbærblade
1 pakke bacon i tern
1 tvist timian
1 spsk. dijonsennep
1 dl vand
250 g blandede svampe, rengjorte og skåret i mindre stykker
1 dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
smør + olie til stegning
Varm smør og olie op i en gryde og brun kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom bacon i gryden og svits, til det får farve. Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring. Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det. Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud. Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen. Kom så enebær, timian og laurbær ved. Kom kødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter.
Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber. Efter de 20 minutter, hældes fløde ragouten og svampene kommes også i, lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter. Smag til og så er det klar til servering.

Rustik rodfrugtmos:
gulerødder
pastinakker
jordskokker
sød kartoffel
kartofler
mælk
smør
salt, friskkværnet peber
Alle rodfrugterne skæres i stykker og koges i vand, til de er godt møre. Hæld vandet fra, tilsæt en godt klat smør, lidt mælk, salt og friskkværnet peber. Mos det hele sammen til en grov eller fin mos, alt efter smag. Smag den til og server.

Jeg har lavet kærnemælksfromage engang før, denne gang lavede jeg den lidt anderledes. Vi fik purerede hindbær til i stedet for, fordi jeg ikke kunne finde jordbær…..

Kærnemælkfromage, 4-6 pers.:
8 blade husblas
korn af ½ stang vanilje
3-4 spsk. flormelis (alt efter smag)
½ liter kærnemælk
2½ dl piskefløde, pisket til skum
1 pose mandelsplitter
Udblød husblas i koldt vand i ca. 15 minutter. Pisk kærnemælk, vaniljekorn og flormelis sammen, smag det til. Smelt husblasen over vandbad. Når det smeltet, kommes lidt af kærnemælksblandingen i og røres rundt, hæld det derefter i en tynd stråle i den resterende kærnemælksblanding, under konstant piskning. Når det begynder at stivne, vendes flødeskummet i, sammen med mandelsplitterne. Hæld det i en skål, dæk til med film og stil i køleskabet i nogle timer, til den er stivnet. Server med jordbær eller hindbær pure.

Hindbærpure:
1 pose frosne hindbær, optøede
flormelis efter smag
Mos de optøede hindbær gennem en finmasket sigte. Rør flormelis i, lidt ad gangen, til det er som ønsket. Server til den stivnede kærnemælksfromage.

I lørdags var vi i LEGO medarbejder butikken. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forestillet med, men ihvert fald ikke at den var så stor! Tænk, den medarbejder butik har åbent hver eneste hverdag og så den 1. lørdag i hver måned. Der var rigtig mange mennesker og folk slæbte ud derfra, som var dommedag nær.
Det var helt vildt hvad folk købte! Altså godt nok var det billigt, men så billigt var det nu heller ikke. Vi var helt klart dem der købte mindst. Kun nogle små poser med LEGO til at have med som gaver og så lidt tøj – og vi kom af med kr. 1000,-. Jeg tør slet ikke tænke på hvad dem der slæbte den ene store pose efter den anden ud derfra, kom af med. Nogle havde endda små vogne de kørte rundt med, hvorpå der var stablet store LEGO pakker op på. Vi kunne i hvert fald konstantere, at rigtig mange børn får LEGO i år *S*
De havde rigtig meget lækkert tøj i butikken, så det var det vi brugte mest tid på.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med at læse “Manden der ikke var morder” af Hjorth Rosenfeldt, Hr. Ferdinand. Super god bog, som jeg klart kan anbefale. Der kommer et særskilt indlæg om bogen.
Jeg er nu gået i gang med “Eat Pray Love” af Elizabeth Gilbert. Jeg nåede ikke så meget i går, men det jeg læste gjorde et godt indtryk. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre og jeg skal helt klart se den i biografen, når den kommer.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Nov 8, 2010
  11:16 pm

  Piskeriset

  Jeg vil godt have de retter til middag i morgen – kan jeg bestille en portion af hver? 😉

  Ej, jeg burde vide bedre end at læse dette lige inden sengetid…! 😀


 2. Nov 9, 2010
  8:48 am

  AnjaPN

  Yay, Eat Pray Love er en rigtig god bog – glæder mig til at se om filmen kan leve op til bogen…


 3. Nov 9, 2010
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskerist!

  Selvfølgelig kan du det 😀 De er på vej…..

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 9, 2010
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej AnjaPN!

  Ja, det virker til at være en rigtig god bog – jeg er også spændt på filmen 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 9, 2010
  7:14 pm

  lutinlive

  Uhmm hvor ser det skønt ud, godt jeg skal spise om lidt 🙂
  Den vildtgryde må jeg altså prøve, der er ikke noget bedre end sådan noget mad i denne tid!
  Og kærnemælksfromage, det har jeg aldrig fået, men måske skulle man prøve… Der ser i hvert fald godt ud…
  Er du forresten glad for "Sølvskeen"? Har kigget på den i et år nu, men simpelthen ikke købt den.. Synes den var lidt for dyr.. Det er hårdt at være fattig studerende 🙁
  Kærligst Lea


 6. Nov 9, 2010
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  ja, det er rigtig god mad til denne årstid 🙂

  Jeg har ikke fået kigget helt så meget i "Sølvskeen" som jeg gerne ville, tiden har simpelthen ikke været til det (måske det er pga den nye telefon *host* *host*) Men den virker som en god bog og den ret jeg prøvede i går, var i hvert fald rigtig lækker….
  De har den lige nu i Føtex (mener jeg det er) til kr. 199,-

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!