Newyorkerbyheart

A little of this and a little of that……..

 Lone Landmand‘s lækre karrysalat……

 Serveret til marinerede sild og løgringe…..

 Lækre tortillas var aftensmaden lillejuleaften…….

Flæskesteg, klar til at blive langtidsstegt (til juleaften)……..

Her kommer lidt opsamling på alt det jeg ikke rigtig har fået skrevet om. Jeg kæmper stadig med at få hovedet ovenvande igen, ovenpå julen, synes godt nok at det er en barsk omgang i år……

Lillejuleaftensdag, lavede jeg karrysalat efter Lone Landmand‘s lækre opskrift. Jeg fulgte i hvert fald hendes ingrediensliste, men ikke mængdeangivelserne og den blev super god. Vi fik den til en sildemad – det synes jeg hører julen til – med ringe af rødløg.

Lillejuleaften fik vi tortillas a la mig, til aftensmad. Med al den tunge mad der var i udsigt, var det dejligt at få noget, med masser af grøntsager i. Det er også den eneste ret, hvor kæresten jubler ved udsigten til grøntsager *S*
Jeg havde nogle Orcanic multigrain tortillas fra Santa Maria som jeg skulle have afprøvet, sammen med Mexico Garden Taco Spice Mix og Organic Tortilla Chips (som jeg altså er blevet ret pjattet med). Tortillas’erne var også ret lækre, mere smagfulde synes jeg og de har en dejlig konsistens. Taco mix’en var jeg ikke så vild med igen. Krydderierne kunne ikke helt enes med mine smagsløg men chipsene derimod er SUPER lækre! De forsvandt som dug for solen og kan klart anbefales……..

Sammen med ænderne juleaften, serverede jeg for første gang også en flæskesteg og den var populær. Sprød svær, kan altid samle mennesker i køkkenet……
Jeg valgte at langtidsstege den, så den kunne stå og hygge sig i ovnen hele eftermiddagen. Mange bruger stegetermometer, men jeg må indrømme at jeg synes at det er forfærdelig besværligt, så jeg stegte den bare på gefühl – og den blev helt perfekt.

Langtidsstegt flæskesteg, 4-6 pers.:
2 kg. svinekam med ben
laurbærblade
hele nelliker
groft salt, friskkværnet peber
1 stort løg, groftskåret
5 fed hvidløg, pillet og let knust
4 kviste frisk rosmarin
vand
Gå sværen efter og sørg for at den er ridset hel igennem fedtlaget, men ikke ned i kødet. Gnid den godt med groft salt og sørg for, at det bliver godt fordelt mellem sværen, det er det der gør den sprød. Stik laurbærblade og nelliker ned i og kværn lidt peber over.
Læg groftskåret løg, hvidløg og rosmarinkviste i et ovnfast fad. Hæld lidt vand i og lav evt. nogle “puder” af stanniol som flæskestegen kan lægge på, så sværen er lige høj over det hele.
Sæt fadet i en kold ovn og skru op på 120 grader (varmluft), lad den stå i 3 timer. Skru op på 250 grader og giv den så ca. ½ time, til sværen er sprød og gylden. Tag den ud og dæk kødet til, men IKKE sværen, for så bliver den blød. Skær i skiver og server.

Det er virkelig værd at langtidsstege flæskestegen, den bliver så lækker mør og saftig. Jeg fik desværre ikke taget et billed af det færdige resultat, der var lidt hektisk i køkkenet på det tidspunkt, så I må tænke Jer til det…….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Dec 29, 2010
  10:28 pm

  Piskeriset

  Skønne skønne sager 🙂


 2. Dec 30, 2010
  5:43 pm

  Det-lille-koekken

  Åhh, flæskesteg er bare godt. Det er bare så sjældent vi får det..når vi gør, bliver den ofte lavet på grillen, men så er der jo ingen duft ved. Jeg må da prøve at langtids-stege den en gang.
  Godt nytår, skriver jeg lige igen..
  🙂
  Boegeskov


 3. Dec 30, 2010
  6:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Boegeskov!

  Ja, det er dejligt med en flæskesteg af og til 🙂

  Vi griller den også nogle gange, det smager nu også dejligt…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Dec 30, 2010
  6:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!