Newyorkerbyheart

Arabiske fladbrød fra Mad & Venner, jan 2011, lavet med groft ølandshvedemel……..

 Groft Ølandsmel fra Aurion, Perlerug fra Skærtoft Mølle og Enkornsmel fra Aurion……

 Brødene kommes på en tør pande og når de bobler op, vendes de…..

 Uhmmm, varm og lækker…..

Det blev til 8 stykker…….

I går bagte jeg nogle virkelig lækre fladbrød, som var tilbehøret til vores lammekoteletter med hvidløg og oliven, de blev super lækre og det er svært at holde op med at spise dem igen…..

Opskriften er fra det seneste nummer af Mad & Venner (jan. 2011), men jeg udskiftede almindelig hvedemel med halv groft ølandshvedemel og halv italiensk 00-hvedemel.
Jeg blev kontaktet den anden dag af Økologisk Landsforening om jeg var interesseret i nogle vareprøver og det sagde jeg selvfølgelig ja tak til. Jeg fik – udover den grove ølandshvedemel også en enkornsmel (begge dele fra Aurion) og noget perlerug fra Skærtoft Mølle. Jeg har længe gerne villet prøve ølandshvedemel, så jeg er glad for at jeg fik chancen…..

Brødene er nemme at have med at gøre og de bages uden brug af nogen form for fedtstof. De kan bruges til mange forskellige ting, jeg har planer om at lave shawarma i den kommende uge, hvor de også skal bruges til.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede dem……

Arabiske fladbrød (Mad & Venner, jan. 2011), 8 stk.:
25 g gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. groft salt
250 g groft ølandshvedemel
ca. 250 g italiensk 00-hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt saltet. Kom ølandshvedemelet i og tilsæt så det italienske hvedemel lidt efter lidt, til dejen får en konsistens, så det kan æltes. Tag dejen ud på bordet og ælt den godt sammen, til den bliver blød og elastisk – hvis dejen er for klistret så tilsæt lidt mere mel. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil den lunt og lad den hæve i 1 time.
Tag dejen ud og del den i 8 stykker. Form hvert stykke til en bolle og rul så hvert bolle ud til det er ca. ½ cm. tykt. Varm en pande op – uden fedtstof – til den er godt varm. Bag brødene ca. 1 minut på hver side.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Dec 13, 2010
  3:52 pm

  MissMuffin

  Uhm, de ser lækre ud!
  Ølandshvede er virkeligt skønt at bage med, så jeg har det altid på lager.
  Har også lige investeret i en pose svedjerug, for det lød også spændende..


 2. Dec 13, 2010
  3:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!
  Tak, de smagte også skønt 🙂

  Svedjerug – nyt ord for mig – jeg må ind og slå det op….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 13, 2010
  9:13 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  hvor ser de lækre ud! Jeg er ikke så modig til det at eksperimentere med forskellige typer mel, men det kunne da være at man skulle prøve på et tidsunkt

  knus
  Camilla


 4. Dec 13, 2010
  9:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camillia!

  Jeg synes at det er noget rigtig lækkert mel, som gav en delikat smag til brødet. Du skulle prøve det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 13, 2010
  10:54 pm

  Piskeriset

  De ser dejlige ud, de fladbrød! Sådan nogen kan jeg godt guffe meget af… ej, nu bliver jeg sulten… 😀

  Dejligt at høre, at du fik prøvet ølandshvedemel! Det er så lækkert! Jeg tror, jeg skal bruge noget af mit til at lave noget lyst brød til julefrokosten på fredag – krydser fingre for, at det bliver lige så godt som jeg forestiller mig 🙂


 6. Dec 13, 2010
  11:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, de forsvinder ret hurtigt, hvis man ikke passer på 🙂 De er så lækre når de er friskbagte….

  Det skal nok blive godt, det er jeg sikker på.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 23, 2012
  7:16 pm

  Franciska

  Først og fremmest, tak for din skønne hjemmeside, det er så befriende at den færdige ret jeg står med ligner din i modsætning til alle de fancy’e magasiner som har fået en omgang hårspray 😉

  Nå, jeg vil egentlig høre om du mener man kan lave brødende fx. en time inden de skal serveres også bare lige varmes i ovnen på en rist?

  Mvh.


  • Jan 23, 2012
   9:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Franciska!

   Århhh tak, det er da den bedste ros jeg kan få 🙂 Ja, det kan du godt, men de skal varmes meget forsigtig. Pak dem ind i stanniol og lad dem varme op ved 175 grader (ikke varmluft) eller noget i den stil. De har en tendens til at blive lidt for hårde/sprøde, hvis de får for meget varme. Held og lykke med det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Jan 26, 2012
  4:09 pm

  Franciska

  Tusinde tak for dit hurtige svar.
  Det ville måske være bedre, at lave shawarma kødet først og holde det varmt i ovnen, mens brødet laves på to pander?
  Sådan så brødet serveres med det samme..
  Mvh.


  • Jan 26, 2012
   4:15 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen Franciska!

   Ja, det ville jeg gøre. Brødene er bare bedst når de er helt frisklavede. Jeg holder den varme med et par rene viskestykker over mens jeg bager dem 🙂 Held og lykke med det og jeg vil da gerne høre hvad du synes om det.

   Mange hilsner
   Birthe


 9. Jan 26, 2012
  5:44 pm

  Franciska

  Super tak igen 🙂

  Får 10 til middag i aften, så det hele skal lige passe sammen. Jeg prøver det sidste. Giver lyd fra mig senere.

  Mvh.


  • Jan 26, 2012
   6:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Franciska!

   Glæder mig til at høre om det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 10. Jan 27, 2012
  8:07 am

  Franciska

  Hej igen
  Det blev sådan en succes. Tak for nogle skønne opskrifter.
  God weekend.


  • Jan 27, 2012
   2:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Franciska!

   Det er jeg glad for at læse, dejligt at det hele lykkedes 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!