Newyorkerbyheart

Bagt torsk med rødbede-/pæresalat og parmesancreme……….

 Dressingen til rødbede-/pæresalaten……

 Parmesancremen…….

 Kogte rødbeder skåret i tern, blandet med pærer……

 Dressingen vendes i……..

 Rødbede-/pæresalaten fordeles på tallerkner……

…..så kommes torsk, små stegte kartofler, dampet broccoli, og parmesancreme på……

I dag har vi fået en rigtig lækker ret, som er udviklet af Christian Bitz og Claus Holm til Go’ Morgen Danmark. Masser af skønne smage, parmesancremen var virkelig et hit – og det samme var rødbede-/pæresalaten. Den milde fisk og det lidt stærke og syrlige fra salaten (dressingen) og det lidt salte fra parmesancremen – det passer bare perfekt sammen……

Jeg kogte kartoflerne først og stegte dem så i lidt olivenolie, til de fik farve og blev sprøde. Jeg brugte creme fraiche 9% i stedet for drænet yoghurt.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Bagt torsk med rødbede-/pæresalat og parmesancreme, 2 pers.:
2-3 torskefileter, alt efter størrelse, uden skind og ben
½ citron
finrevet skal af ½ økologisk citron
2 rødbeder af pæn størrelse, med skræl
2 pærer
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
salt, friskkværnet peber
1½ dl creme fraiche 9%
½ tsk. flormelis
20 g fintrevet parmesan
lidt parmesan i flager
Desuden
200 g små kartofler
lidt olivenolie
lidt frisk timian
Maldon salt
broccoli
Rør creme fraiche med fintrevet parmesan og flormelis. Stil på køl, til det skal bruges.
Skrub rødbederne og kom dem i en gryde sammen med vand. Kog dem i ca. 50 minutter – eller til de er møre. Dup fisken tør, dryp med citronsaft og drys med fintrevet citronskal. Drys også lidt groft salt over og sæt i køleskabet i ½ time.
Skyl de kogte rødbeder under koldt vand og smut skindet af dem. Skær dem i små tern. Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i ten. Bland rødbeder med pærer.
Pisk sennep, olie, balsamico, salt og friskkværnet peber sammen til en dressing. Kom den over pærer og rødbeder og vend det sammen.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 5-7 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre over eftervarmen. Kom lidt olivenolie på en pande, hæld kartoflerne på og lad dem stege ved middelvarme, til de bliver gyldne og sprøde. Drys med lidt Maldon salt.
Forvarm ovnen til 180 grader. Kom torsken i et let olieret fad og bag i ca. 8 minutter, til de bliver “glasagtige” og kan deles i flager.
Damp buketter af broccoli i letsaltet vand.
Fordel rødbede-/pæresalaten på 2 tallerkner. Læg den bagte torsk på, sammen med kartofler, parmesancreme og dampet broccoli.

I går jeg på lungeambulatorium på Fredericia Sygehus. Jeg fik foretaget en priktest, fordi de ville tjekke om jeg havde allergi (hvilket jeg ikke havde). Ud fra de diagrammer jeg har udfyldt, blev der konstanteret, at jeg har astma – ubehandlet astma. Så nu er min medicin ændret. Jeg skal tage 2 sug hver morgen og hver aften, af den brune inhalator. Om aftenen skal jeg desuden have 1 sug af den turkise inhalator og så har jeg en lyseblå inhalator som back up. Jeg må efterhånden snart have alle de forskellige inhalatorer, det er noget at holde styr på, men bare det hjælper så gør jeg det gerne.
Hvis jeg bliver ved med at have problemer om morgenen, kan jeg så få en ekstra af den turkise lagt ind om morgenen også.
De er i en fase hvor de skal finde ud af hvordan de bedst dækker mig ind med medicin, så jeg har mindst mulige gener af astmaen. Jeg skal derfor til kontrol ved sygeplejersken igen om ca. 6 uger og ved lægen om 4 måneder. Hvor er det dejligt at være kommet i kyndige hænder og at der nu kommer styr på den astma.

I går aftes var jeg i biografen med Clotilde, vi så “Eat Pray Love” og det var altså en virkelig skøn og på mange måder smuk film synes jeg. Jeg skiftevis lo så tårerne trillede og sad med en klump i halsen. På mange måder synes jeg at stemningen i bogen er fanget meget godt og det er helt sikkert en film jeg må eje når den kommer ud på dvd, for jeg vil gerne se den igen.
Jeg vild med ham Ketut-fyren, sådan en person ville jeg gerne have i mit liv!
Det er ingen hemmelighed at jeg var helt VILD med bogen. Den rørte mig så dybt, så mange steder og jeg kan kun anbefale Jer at læse den. Jeg skal i hvert fald læse den igen.
I filmen nævner de “dolce far niente”, som jeg vil prøve at tillægge mig noget mere. Det kan vel bedst oversættes med: “det søde driverliv” eller på engelsk “the sweetness of doing nothing”.

I morgen skal vi ind og se “Klovn – the movie” og det glæder jeg mig altså bare rigtig meget til. Jeg er slet ikke i tvivl om at det bliver pinligt, spørgsmålet er kun, HVOR pinligt?!?!?

Bøger:
Jeg er stadig i gang med “Den første” af Justin Cronin – det er jo en moppedreng på over 1000 sider – men den er så ufattelig god og jeg forstår til fulde, hvorfor den er blevet en bestseller. Filmrettighederne er også solgt.
Den fanger bare med det samme og holder grebet – læs den, LÆS DEN!
Jeg læser indtil bogen falder ud af hænderne på mig, med et kæmpe brag, så både mig og prinsesse letter i sengen……..kæresten snorker bare videre *S*

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Dec 17, 2010
  7:20 am

  Piskeriset

  Den salat ser utrolig spændende ud! Jeg havde ikke lige tænkt i de smagskombinationer, så det er godt at blive inspireret 🙂


 2. Dec 17, 2010
  8:18 am

  MissMuffin

  Hvor lyder det dog skønt Birthe!!
  Og flot ser det ud!
  Jeg skal på torvet og jule-proviantere næste uge, så der vil jeg se hvad fisk jeg kan få, så jeg kan prøve retten. Torsk er jo ikke lige min favorit-spise, men måske et stykke rødfisk ville være godt dertil.
  Dine vaniljekranse ser også dejlige ud:)
  God weekend!!


 3. Dec 17, 2010
  8:19 am

  MissMuffin

  PS: TAK for bogen, du var da lige enormt hurtig!
  Den ser rigtig spændende ud:)
  Tror jeg vil anmelde den til MadMagasinet, det er 100 år siden jeg sidst har lavet noget dertil:)


 4. Dec 17, 2010
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er da glad for at jeg kan inspirere dig 🙂

  Det smagte ihvert fald rigtig dejligt….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 17, 2010
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Tak – det smagte virkelig godt – jeg tror jeg forelskede mig lidt den salat 🙂
  Jeg er ret sikker på at rødfisk ville være skønt til eller måske sandart, som jeg også er ret glad for…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 17, 2010
  12:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen MissMuffin!

  Ja, du var så heldig, at jeg alligevel skulle på posthuset 🙂

  Jeg er spændt på at læse din anmeldelse af den….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 17, 2010
  1:49 pm

  Hjertemad - Louise

  Hej Birthe. Det ser virkelig dejligt ud – og et lækkert alternativ til al den fede julemad. Hvor er det surt for dig, at du har fået konstateret astma! Håber, at lægerne får styr på det!
  God weekend fra Louise


 8. Dec 17, 2010
  3:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Tak, det er – som du skriver – et dejligt alternativ til den tunge julemad 🙂

  Ja, det er surt med astma, men bedre at det bliver behandlet. Nu skal de bare finde den rigtige medicinmængde….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 18, 2010
  12:50 am

  Peggy

  This cod looks simply divine!


 10. Dec 18, 2010
  2:46 pm

  Italiensk Vin og Mad

  Pære-rødbedesalaten ser rigtig lækker ud, kunne være godt tilbehør til en gang frikadeller.


 11. Dec 18, 2010
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  thank you so much – it really did taste good 🙂

  My best,
  birthe


 12. Dec 18, 2010
  10:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Italiensk mad & vin!

  Ja, det kunne den sagtens – og mange andre ting (flæskesteg f. eks.). Det er så skønt tilbehør 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!