Newyorkerbyheart

Ingefærduftende wokret (Spis Bedre nr. 1/2011)………

 Kyllingekødet steges……

 Broccoli og rødløg lynsteges……..

 Snackpeber kommes ved…….

 Kylling, hvidløg og chili tilsættes…….

 Saucen hældes ved og så skal det simre et par minutter……..

 Drysses med saltede cashewnødder……

Gårsdagens tallerken……..

Selvom jeg var i gang hele dagen i går, så skulle vi jo også have aftensmad. Valget faldt på en opskrift fra Spis Bedre nr. 1/2011, som minder lidt om den opskrift på kylling med cashewnødder jeg lavede den anden dag – og så alligevel ikke…….
Godt smagte det i hvert fald og dejligt med smagen fra ingefær, som jeg rigtig godt kan lide. Der var masser af sprødhed og det mættede godt.
Jeg brugte kyllingekød i stedet for svinemørbrad, fordi det var hvad jeg havde. Desuden skiftede jeg porre ud med forårsløg, frossen broccoli med frisk, jeg tilsatte lidt hvidløg og oystersauce med hoisinsauce – ja og så lavede jeg den ikke i wok, men i en stegepande.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Ingefærduftende wokret (Spis Bedre nr. 1/2011), 2-3 pers.:
2 kyllingebrystfileter, skåret i strimler
1 snackpeber, skåret i strimler
1 rødløg, skåret i smalle både
1 frisk, rød chili, udkernet og skåret i strimler
1 bdt. forårsløg, skåret i 3 cm. skrå stykker
½ bdt. broccoli, delt i små buketter
2 fed hvidløg, knust og finthakket
lidt salt og friskkværnet peber

Sauce:
1 spsk. frisk, fintrevet ingefær
3 spsk. soya
3 spsk. sød chilisauce
2 spsk. limesaft
1 spsk. hoisinsauce

Desuden:
saltede cashewnødder
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen. Kom lidt olie på en pande og brun kødet ad nogle gange, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tør panden af, kom lidt mere olie på panden og lynsteg broccoli og rødløg i et par minutter, under omrøring. Tilsæt snackpeber og steg i ½ minuts tid. Tilsæt chili, forårsløg og hvidløg – steg i ½ minuts tid – under omrøring. Kom kyllingekødet tilbage på panden sammen med saucen, vend det hele godt sammen og varm det igennem. Smag til, drys med saltede cashewnødder og tag af varmen, mens grønsagerne stadig har bid. Server med basmatiris.

Nå, men i dag forsatte forberedelserne til julemiddagen så. Jeg har fået lavet andefond, rødkål og noget lækkert konfekt – mere om det i et senere indlæg. Jeg har også fået støvsuget og vasket gulvet, men så slap kræfterne op og jeg måtte overgive mig til sofaen!
I morgen skal ænderne steges og risengrøden koges – og så skal jeg vist stå på hovedet i den hemmelige “emergency” skuffe, for at finde nogle skeer som kan bære mig igennem de næste dage…….

Jeg bevægede mig også ganske langsomt ned i byen i dag – i bil – som godt nok hostede noget inden den overgav sig og startede. Som I alle nok har bemærket så et det slædehunde-koldt i disse dage. I går morges målte kæresten MINUS 19 grader, da han kørte på arbejde. Ligeså koldt det er, ligeså smukt er det dog også – nu krydser vi så bare fingre for, at familien fra Sjælland når frem til juleanden……

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Dec 22, 2010
  9:30 pm

  Piskeriset

  Dejlig ret at få her midt i al julemaden 🙂

  Jeg tror også, jeg må sætte noget udenlandsk på bordet i juledagene – trænger efterhånden til det med alle traditionelle retter, vi har fået de seneste uger.


 2. Dec 22, 2010
  9:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte super dejligt og rart at få noget der ikke indeholder alt for meget fedt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 15, 2012
  2:26 pm

  Mercedes

  Lyder rigtig dejligt…men kan man købe hoisin sovs i Føtex eller Irma?
  🙂 Mercedes


  • Jan 15, 2012
   4:40 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mercedes!

   Ja, hoisin kan fåes i Kvickly, SuperBrugsen, Føtex og alle større supermarkeder. De har mærket Blue Dragon. Personligt kan jeg dog ikke lide den hoisinsauce. Jeg sværger til en hos Shop Asia (www.shopasia.dk), som jeg køber på nettet.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jan 15, 2012
    4:47 pm

    Mercedes

    Tusind tak for info 🙂


 4. Jan 23, 2012
  6:25 pm

  michala

  Så fik jeg lavet retten igår og det smagte super godt…dog synes jeg nogle af ingredienserne er for dyre bl.a hoisin saucen som jeg kun kunne finde på glas og som kun kan holde sig 3 dage. Ved du om man kan købe det på flaske om med en længere holdbarhed?

  🙂 Michala


  • Jan 23, 2012
   9:21 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Michala!

   Sikke mange af mine retter du får lavet 🙂 Jeg ved ikke hvilket mærke du har købt Hoisin sauce i, men jeg hænger mig ikke så meget i det med holdbarhed. Jeg har mit stående i mit køkkenskab og så dufter jeg til det, inden jeg bruger det. Hvis det ikke dufter mærkeligt, så bruger jeg af det – og jeg har haft noget stående i ½ års tid – åbent. Det gælder bare om at bruge dine sanser (duft og lugt) inden du smider noget ud 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Jan 25, 2012
    6:11 pm

    michala

    Jamen det var jo det jeg skrev…arbejder seriøst på at blive bedre i et køkken, og der er mange af dine opskrifter der er super anvendelige og lige til at gå til.
    🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!