Newyorkerbyheart

Juletur: Malmø, 3. – 5. december 2010…….

Stortorget…….

En smukt “pyntet” kristjørn……

En af de smukke broer i Malmø…..

Fin lille statue……

Juleudsmykning i et stormagasin…….

Ved Södra Promenaden…..

Friske, varme donuts…….

Juleudsmukning ved Lilla Torget……

Smuk passage……

Frokosten, bestod af en lækker fuldkorns bagel…..

Aftentide ved Stor Torget……

Aften ved Lilla Torget….

Aftensmad på TGI Friday’s……..

Juleudsmykning på Lilla Torget….

Malmø……

Gustav Adolfs Torg……

Det smukke julegavetræ på Gustav Adolfs Torg……

…..og et lyshav af levende lys…..

Malmø…..

Malmø…..

Koncert nede ved den nye tunnel…..

Jeg tror at dette måske er posthuset, men er ikke sikker……

Det var koldt, men musikken var god……

Bandet hed “Wilmer X“…….

Morgenmaden blev serveret i den smukke kælder……

Røræg, lækre pandekager, små pølser og virkelig god ahornsirup……

Den “kolde”morgenmadstallerken – de små chokolademuffins var super lækre……..

Den smukke lysekrone inde på vores værelse……

Frokost hos kærestens søster: blomkålspure med LÆKRE kammuslinger og parmesan……

Lækre oste, nødder i honning og de meste delikate pestoer jeg længe har smagt……

Salat med granatæble og pinjekerner……

Små fragilitébunde med chokolademousse og kandiserede violer……

De to skønne niecer: Mille og Luna……

Nå, nu er det vist på tide at jeg tager mig sammen og får lavet det her indlæg om Malmø, hvor vi var sidste weekend. Jeg har haft startet på det siden i mandags, men har ikke haft tid eller kræfter til at få det lavet færdigt, men nu skal det være……

Vi var i Malmø sidste sommer, men jeg har aldrig været i Malmø – eller Sverige – for den sags skyld, i december måned. Derfor var det med forventningens glæde, at vi satte kursen mod det svenske. Vi kom ret sent afsted fredag eftermiddag, så vi spiste på vejen til Hellerup, hvor vi parkerede bilen hos kærestens søster. Hun kørte os så ned til Hellerup station, hvor vi tog Øresundstoget til Malmø, det er nemt og også billigere end at have bilen med. Togene kører hvert 20. minut nærmest hele døgnet rundt, super smart og nemt.
Hvis vi havde taget bilen med, skulle vi ha’ betalt 200,- svenske kroner i døgnet for at parkere og det lagt oven i broafgiften, fik os til at vælge toget.
Vi havde booket 2 nætter på Mayfair Tunneln, som er et fantastisk smukt hotel, som ligger super centralt i forhold til både togstationen og den gamle bydel. Nogle gange kan billeder jo godt lyve lidt, når det gælder om hoteller, men det gjorde de på ingen måde i dette tilfælde. Det er/var virkelig et fantastisk hotel og vi var heldige at få en rigtig god pris.
Vi ankom ved 22.30-tiden, godt brugte, så vi blev faktisk bare på værelse og slappede lidt af inden vi lagde os til at sove, så vi var klar til næste dage.
Vores værelse var ikke så stort, men alligevel en fin størrelse. Vi havde absolut ingen udsigt, men det var ok, for vi skulle jo ikke bruge tiden på vores hotelværelse og så længe der kommer dagslys ind, så går det nok *S*
På værelset var der en lille el-kedel og gratis te, kaffe og kakao – lækker lille detalje.
Da vi stod op næste morgen, glædede vi os til morgenmaden og vi blev bestemt ikke skuffet. Morgenmadsbuffeten er i den hyggelige kælder, hvor loftet er smukt hvælvet og hvor det emmer af stemning. Kælderen var allerede i brug tilbage i 1307, så det har nogle dage på bagen!
Der manglede absolut INTET på den morgenmadsbuffet. Der var masser af friskt, lunt og lækkert brød, knækbrød, croissants (friskbagte – som jeg var heldig at få en af den første morgen – der var kun et begrænset antal), masser af forskellig fisk, oste, skinker, patéer, æg med rejesalat, blødkogte æg, hårdkogte æg, røræg, bacon, små pølser, de lækreste pandekager, ahornsirup (af virkelig GOD kvalitet, fra Canada), marmelader, nutella, yoghurt, müsli, cornflakes, forskellig slags frisk frugt og de lækreste små chokolademuffins.
Desuden var der selvfølgelig kaffe, the, varm kakao, vand, og friskpresset æble-/pærejuice og friskpresset appelsin-/mandarinjuice.
Det var altså svært at vælge og vi spiste alt for meget! Det var svært at holde op med at spise de pandekager, når man først fik startet….
Endelig fik vi os løsrevet fra buffeten og så trængte vi virkelig til at komme ud og gå. Vi gik ud i byen, gik rundt på kryds og tværs – nød byen, stemningen og alle menneskerne. Vi gik i butikker og små-shoppede lidt. Det var koldt – og meget glat – men hyggeligt og så nød vi det desto mere, når vi kom ind i varmen i butikkerne *S*
Vi lod os på et tidspunkt friste af nogle lækre, små, frisklavede donuts – som smagte aldeles guddommeligt. Vi prøvede også at komme ind på en af byens mange kaffebarer, men mange andre havde fået den ide, så det var fuldstændig umuligt….
Ved 15-tiden tænkte vi, at vi nok hellere måtte spise lidt frokost, selvom vi faktisk slet ikke var sultne. Vi valgte et lille sted, hvor vi kunne få fyldte bagels. Vi valgte kylling med hummus og salat. De var super lækre, men STORE, vi kunne sagtens ha’ delt i stedet for at købe en hver. Resultatet var, at vi slet ikke kunne spise op.
På vejen tilbage til hotellet, kom vi fordi et lille sted, hvor der kunne købes lækre, håndlavet chokolade og fås forskellige chokoladedrikke. Jeg faldt straks for en med hvid chokolade med lakrids – desværre fik vi at vide at de var ved at lukke, så vi kunne ikke få noget…..
Vi kom tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen, godt trætte, så jeg tog mig en lille (tiltrængt) lur. Jeg havde været op 12+ gange om natten, så jeg var noget i søvnunderskud, så en lille lur gjorde godt.
Efter at ha’ fået lader batterierne lidt op, gik vi ud i byen igen. Nu var det blevet rigtig mørkt og vi kunne se al den smukke belysning i al dens pragt og vælde. Det er virkelig smukt og hele turen værd!
Der var stor festival inde på rådhuset, hvor vi så mænd stå i deres fineste puds med bånd og ordner, det så meget fornemt ud – senere skulle vi finde ud af hvorfor.
Nogle af de steder vi havde udset os at spise hjemmefra var totalt umulige at komme ind på, alt var booket, så vi endte på TGI Friday. Som I måske ved, så er TGI Friday langt fra et fint sted, men vi fik noget at spise, så vi var sådan set glade *S*. Jeg fik en ribeye med cheddar-kartoffelmos og løgringe, det smagte vældig godt. Bøffen havde en virkelig god smag, men som I kan se på billedet, så var det ikke “pæn” mad. Anyway, vi blev mætte og sad og hyggede os og slappede af. Efter at have fået fyldt maverne, gik turen atter ud i byen, nu skulle vi ud og se på byens lys.
Det var bare så smukt og dejligt at gå der – i bidende frost – omgivet af al den smukke lys. På Gustav Adolfs Torg var der et sandt lyshav af levende lys, det var fuldstændig betagende! Jeg ved ikke hvor mange lys der var, men der var rigtig, rigtig mange. Der var lys i træerne og i et af den var der pakker, som om aftenen blev oplyst – meget smuk og hyggelig detalje.
Efter en lang gåtur i den svenske aftenkulde, gik vi tilbage mod hotellet. Ved Stortorget blev vi enige om, at der da godt nok var nogen der spillede højt musik, men vi kunne slet ikke bedømme hvor det kom fra. Det steg og faldt i lydstyrke og efterhånden blev vi ret nysgerrige, for umiddelbart så det ikke ud at nogen holde fest. Vi gik lidt ned mod Centralstationen og pludselig kunne vi se 2 kæmpe store storskærme og en stor scene – og det var der musikken kom fra. Vi gik straks hen mod koncertpladsen, som lå ved Posthusplatsen og et band som hedder Wilmer X spillede. Der var ikke nogen af os der kendte dem, men de spillede altså rigtig godt musik og de lod til at være populære.
Al festivasen – og også de festklædte mennesker på Rådhuset – var fordi der havde været indvielse af tunnelen til København. Der havde åbenbart været festivas hele dagen og det var totalt gået forbi vores opmærksomhed. Men vi er glade for at vi fik det musik med, for det var altså super hyggeligt – selvom det også var VIRKELIG koldt! – og mens vi stod er og hørte på den gode musik, begyndte det at sne. Kender i det at lige pludselig – på et tidspunkt hvor I ikke helt forventer det – at få en følelse af total lykke???? Vi stod der, blandt hundrede vis af mennesker, jeg stod sammen med ham jeg elsker, musikken var god, stemningen var god og store snefnug faldt fra himlen – det var ren LYKKE!
Vi var ankommet lige ved starten af koncerten, så vi fik næsten 1½ times musik. Ved midnatstide gik vi tilbage mod hotellet, fuldstændig kolde og frosne, men glade og lykkelige for den uventede oplevelse.
Næste morgen var der endnu engang morgenmadbuffet der ventede os og så satte vi igen kursen mod Hellerup.
Vi blev hentet ved stationen og så var det ellers hjem til de skønne små niecer, som vi ser alt, alt for sjældent. Det er helt utroligt som de vokser og vi går desværre glip af al for meget, men hvor er de skønne. Vi fik en lækker frokost, som bestod af friskbagt foccacia, blomkålspure med LÆKRE kammuslinger, parmesan og rucola, gode oste, lækre pestoer og nogle pølser. Bagefter var der pebernødder og små fragilité bunde med chokolademousse – som var “pure heaven”. Normalt er jeg slet ikke til chokolademousse, men jeg spiste 2!!!!
Det sneede hele tiden, men vi var der – og det havde sneet hele morgenen – så efter kaffen satte vi kursen mod Jylland. I starten var det slemt at køre i al den faldne sne, men efterhånden blev det bedre og bedre. Vi var hjemme ved 18-tiden – og jeg var totalt og aldeles smadret!
Heldigvis inviterede kærestens mor os på aftensmad, hvilket jeg satte stor pris på, for der var absolut ingen kræfter tilbage.
Konklusionen er dog at det er turen værd at tage til Malmø op til jul – ja, for den sags skyld også om sommeren – det er en hyggelig by med masser af stemning og priserne er stadig lavere end i Danmark.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Dec 12, 2010
  1:14 am

  Piskeriset

  Nøøøj! Hvor var det en dejlig sightseeing, jeg lige kom på der – og så helt gratis! 🙂

  Det ser bestemt ud til, at Malmø er værd at besøge ved juletid, og I har da også oplevet mange hyggelige ting. Jeg er noget misundelig på det flotte rum, I spiste morgenmad i! 😀

  Jeg håber, gemalen og jeg får besøgt byen igen til næste år. Vi kommer ikke til at have de vilde rejseplaner, da vi vil spare op, men en tur til Malmø burde der være plads til 🙂


 2. Dec 12, 2010
  4:42 am

  Hanne Bro Jensen

  Åhh, dér fik jeg gåsehud for alle pengene! Du beskriver så skønt hvor lykkelig du var da du nød musikken sammen med din mand – dejlig læsning.


 3. Dec 12, 2010
  8:31 am

  heidi

  Det lyder bare som en super hyggelig tur!
  Vi var der sidste sommer i nogle dage, og byen er bestemt også hyggelig om sommeren, men jeg kan sagtens forestille mig at den er endnu mere hyggelig op til jul.
  Sjovt nok spiste vi også på TGI den første aften, og det var bestemt ikke nogen succes. Dyrt og halvdårlig mad – der kommer vi ikke igen.
  Frokosten lyder også rigtig lækker – hvilket minder mig om at jeg ikke har fået morgenmad endnu 🙂


 4. Dec 12, 2010
  9:23 am

  Maria

  Sikke nogle fine billeder, det er virkelig smukt med alle de fine lys:)


 5. Dec 12, 2010
  12:25 pm

  Kager skal der til

  Ejjj hvor det bare lyser som en skøn tur… Og utrolig hvor meget man faktiks kan nå, på får dage !!!

  Rigtig skønne billeder også , Tak

  Hyggehygge
  Marianne


 6. Dec 12, 2010
  3:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er virkelig en skøn og hyggelig by 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 12, 2010
  3:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Tak, for din søde kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 12, 2010
  3:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Jeg tror at Malmø altid er hyggelig, det er en fin lille by 🙂

  TGI Friday levede slet ikke op til niveauet i USA. Steak'en var faktisk ok, men resten var ikke så godt – og ja, det var forholdsvis dyrt…

  I virkeligheden kunne vi ha' levet på den morgenmad hele dagen, så meget spiste vi 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 12, 2010
  3:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maraija!

  Ja, de har virkelig flot julebelysning derover 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Dec 12, 2010
  3:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, vi fik gået nogle km, men fik også set det meste 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Dec 13, 2010
  10:33 pm

  SushiStegen

  åh, hvor er jeg glad for at du havde en dejlig tur. Jeg ælsker jo Malmø, og havde jo ikke selv den store gensynsglæde sidst. Fine stemningsbilleder… indkøbscenteret er det Trianglen?
  Kh SS


 12. Dec 13, 2010
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Ja, jeg tror det er Trianglen, tak 🙂
  Min hukommelse er som en MEGET stormasket si og hvis jeg ikke skrive alting ned, så glemmer jeg det. Nogle gange er det bare trist at skulle gå og notere alting i stedet for at opleve – så dejligt at andre kan hjælpe mig…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!