Newyorkerbyheart

Kylling med cashewnødder………

 Kyllingestykker svitses….

 …..efter et par minutter, tilsættes rødløg……

 Efter endnu 2-3 minutter, tilsættes rød peberfrugt…….

 Så tilsættes resten: sukkerærter, forårsløg, chili og hvidløg……

 Tilsidst tilsættes soya, fishsauce, hoisinsauce og cashewnødder……

Aftenens tallerken……

Puh, det er sørme ikke meget jeg har fået lavet i dag! Jeg er ret så smadret, efter vi har tilbragt hele weekenden i Malmø. Der var virkelig smukt derovre, det er første gang jeg ser byen ved juletid, men sådan en weekend tur tærer på kræfterne.
Vi kom først derover sent fredag aften. Hele lørdagen gik vi bare rundt i byen og så tog vi hjem igen efter morgenmad søndag. Vi gjorde dog lige holdt i Hellerup, hos kærestens søster og familie, det var super hyggeligt – men hold da helt fast hvor var jeg smadret i går aftes – og det har ikke været meget bedre i dag. Kærestens mor var dog så sød at invitere på mad i går aftes, hvilket var dejligt. Vi kunne så lige nå at slappe af i ½ times tid efter vi var kommet hjem og så køre om til hende og spise *S*.
Det kommer et indlæg om vores tur i Malmø senere på ugen……

I aften stod menuen på kylling med cashewnødder, som jeg så inde hos Alex. Jeg lavede nogle af de ændringer han foreslår, idet jeg har tilsat sukkerærter og peberfrugt. Desuden skiftede jeg oystersauce ud med hoisinsauce. Det er en SKØN ret, som også vakte glæde hos kæresten, som ellers ikke ubetinget elsker det asiatiske køkken. Vi fik basmatiris til.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Kylling med cashewnødder (original opskriften er her), 2-3 pers.:
2 kyllingebrystfileter, skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i halvstore tern
1 bakke sukkerærter, halveret på langs
1 pose usaltede cashewnødder
1 bdt. forårsløg, skåret i 3 cm. lange stykker på skrå
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 rødløg, skåret i smalle både
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
rapsolie til stegning
friskkværnet peber
1 spsk. soyasauce
1 spsk. fishsauce
1½ spsk. hoisinsauce
3/4 spsk. rørsukker
friskkogt basmatiris
Gør alle ingredienserne klare. Varm en (sauter)pande eller en wok op, til den er godt varm, tilsæt olie og kylling. Lad kyllingestykkerne tage farve over det hele i et par minutter, krydr med friskkværnet peber. Tilsæt rødløg og steg i et par minutter, under omrøring. Tilsæt peberfrugt og steg i endnu et minuts tid under omrøring. Tilsæt så forårsløg, chili, sukkerærter og hvidløg – vend det hele godt sammen og steg i et par 1½-2 minutter. Tilsæt hoisinsauce, soya, fishsauce og sukker. Lad det hele simre i ca. 2 minutter, kyllingen skal være gennemstegt og grønsagerne skal stadig være sprøde. Tilsæt cashewnødder og vend godt rundt. Tag af varmen og server med friskkogte basmatiris.

Der er stadig ikke en eneste lille nisse i syne, her i det lille hjem, men jeg må nok hellere finde julekassen frem. På fredag skal vi have vores naboer til æbleskiver (som bliver købt) og gløgg – og så må der hellere se bare lidt julet ud.
Jeg havde drømt om at jeg selv kunne bage æbleskiverne, men jeg har jeg højt og helligt lovet kæresten at det gør jeg ikke og det løfte må jeg nok hellere holde, hvis vi ikke skal blive alt for meget uvenner *S*. De hjemmebagte æbleskiver smager jo bedre, men det er også en krævende opgave for mig, så jeg vælger at købe dem og så kunne være selskabelig med naboerne om aftenen. Selvom de selvfølgelig kan bages på forhånd, så er der så mange andre ting der også skal nås. Der skal pyntes op, der skal gøres rent og så skal jeg jo også gerne nå at bage lidt julesmåkager. I morgen – som jo så faktisk er i dag – må jeg hellere gå i gang med at lave dej til de forskellige småkager, så er de gjort og så kan de bages senere på ugen.
Jeg vælger dog også at snyde lidt, ved at hente nogle lækkerier over hos Anita i Kageriget. I hele december måned, lige indtil den 23. december, holder hun åbent torsdag og fredag fra kl. 12 – 17.30 og om lørdagen fra 10-14. Jeg glæder mig rigtig meget til at se hvad hun har derovre, men jeg ved nu allerede godt hvad jeg skal have, for det er bestilt…….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Dec 7, 2010
  7:00 am

  Piskeriset

  Det var godt, han kunne lide det – asiatisk mad er nemlig ofte rigtig skønt! Det er også godt med grøntsager i retten – det kan jeg godt lide.

  Da jeg læste det med æbleskiverne, kom jeg til at tænke på, at jeg vil prøve at huske at bage det på lørdag – hvorefter jeg indså, at vi pt. slet ikke har en æbleskivepande, da vi fik induktionskomfur ved flytningen og derfor måtte af med vores gamle pande! Jeg må da lige se, om jeg kan nå at skaffe en – tak for 'reminderen' 😀


 2. Dec 7, 2010
  9:06 am

  PAJ

  I sommer sendte vi en del ting til opbevaring i Nordvest – ca. 10 km fra lejligheden på Amager. Stor var panikken, da vi opdagede, at julekufferten var røget samme vej. Men jeg fik den da hentet i sne og slud, og lille Storm fik vækket nissefar og nissemor, der lå dernede i deres sommerhi…


 3. Dec 7, 2010
  9:58 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe, og velkommen hjem fra det svenske. Du har ret det er SÅ hyggeligt i Malmø, specielt i december. Fik I smagt deres safranboller?
  Du skal sandelig ikke have dårlig samvittighed over at købe færdige æbleskiver – de smager ganske udmærket. Der er da ikke noget ved en træt og overkørt værtinde, der p.g.a. bagning er helt smadret.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 4. Dec 7, 2010
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg elsker asiatisk, men det er lidt svært nogle gange når kæresten er "kræsen" 😉

  Jeg skal også have bagt en portion, men det bliver kun til os selv…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 7, 2010
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Peter!

  Uhh, godt at Storm fik vække nissefar og nissemor. I år bliver julen rigtig sjov, jeg ved at Steffen glæder sig 🙂

  Hils familien.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 7, 2010
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Desværre ikke, men jeg så dem 🙂

  Ja, det er meget bedre at være frisk, det er bare sådan lidt et "pres" fordi folk ligesom forventer at jeg da bager dem selv – eller måske det bare er et pres jeg ligger på mig selv….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 7, 2010
  8:14 pm

  Peggy

  This looks delicious! Great job!


 8. Dec 7, 2010
  9:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  it was really good and so was the leftovers for lunch today 🙂

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!