Newyorkerbyheart

LaTascha’s berlinere……….

13 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags: , ,

 Først skal der laves en lille portion dej, som skal hæve……

 Så skal resten af ingredienserne tilsættes og det skal hæve igen – et par gange……

 Så deles dejen i 10 stykker og trilles til boller…….

 …..som så hæver igen……

 Bollerne koges i smagsneutral olie, i mit tilfælde rapsolie……

 De trilles i sukker og jordbærmarmelade sprøjtes ind i dem……

Uhmmmm…..

I går oprandt så dagen, hvor jeg skulle afprøve LaTascha’s berlinere og jeg havde gået og glædet mig hele dagen – og med rette – de blev SUPER lækre og slet ikke så fedtede som dem der købes hos bageren.

Jeg havde faktisk haft en plan om at putte creme indeni dem, men så langt rakte kræfterne ikke, så det blev til jordbærmarmelade i stedet for. Det var nu heller ikke dårligt.
Så der er ingen undskyldninger for at komme i gang, de er nemme at lave, der skal dog afsættes noget tid, for de skal hæve flere gange – men det er jo det der gør den lette og luftige. De kan fyldes med den marmelade du har lyst til eller sveskemos eller creme eller……

Jeg fulgte opskriften og det eneste jeg skiftede ud var jeg brugte korn fra en stang vanilje i stedet for vaniljesukker og jeg brugte jordbærmarmelade i stedet for hindbærmarmelade. Jeg brugte i øvrigt en anelse mere mel, end LaTascha. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

LaTascha’s berlinere, 10 stk.:
1 dl mælk
25 g gær
2 1/4 dl mel
Desuden:
75 g smør, blødt
ca. 2½ dl hvedemel
4 æggeblommer
½ dl rørsukker
½ tsk. salt
korn fra 1 stang vanilje
1 tsk. kardemomme
revet skal af 1 appelsin
1 liter smagsneutral olie til fritering
sukker
marmelade eller creme
Lun mælken til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål, hæld mælken over og opløs gæren. Tilsæt melet og rør det sammen. Dæk skålen til og stil lunt i ca. ½ time, til dejen har fået dobbelt størrelse.
Rør det bløde smør i dejen sammen med resten af melet, æggeblommer, sukker, salt, vaniljekorn og appelsinskal. Ælt det hele godt sammen til en elastisk dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil den lunt og lad den hæve i ½ time. Slå dejen ned, ælt den igennem, dæk til og lad den hæve i endnu 20 minutter. Del dejen i 10 stykker, form stykkerne til boller og læg dem på bagepapir, drysset med mel. Dæk dem til og lad det hæve et lunt sted i 1 times tid.
Hæld olien i en gryde og varm den op til den er godt varm. Når den syder omkring enden på en tændstik (ikke svovlenden, selvfølgelig) er den tilpas. Steg bollerne ad nogle gange, alt efter hvor stor din gryde er. Læg dem på fedtsugende papir og tril dem så i sukker, mens de stadig er varme. Brug en sprøjtepose med en tylle, som fyldes med marmelade eller creme. Stik den ned i de varme berlinere og sprøjt lidt ned i. Spis dem friskbagte, de er bedst den dag de laves.

Bøger:
I forgårs startede jeg på “Den første” af Justin Cronin, som jeg har glædet mig rigtig meget til at læse – og det jeg har læst af den – har bestemt ikke skuffet! Den er spændende og fanger lige med det samme – eneste minus – den er stor og tung, så det er lidt hårdt for armene….
Det er første bind i en triologi og jeg kan kun sige, at jeg allerede glæder mig til at læse de 2 andre, når de udkommer.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Dec 13, 2010
  4:40 pm

  Karina

  Hej Birthe,
  Det er nok "Den Første" du mener, og ja, den er rigtig spændende lige fra starten 🙂
  Uhm, de ser lækre ud de berlinere….

  Hilsen
  Karina


 2. Dec 13, 2010
  4:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!
  Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, nu er fejlen rettet 🙂

  Ja, den er god….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 13, 2010
  7:10 pm

  Kager skal der til

  Ejjj er du da vimmer de ser gode ud !!!

  Phhyyyyy… Godt det er meget besværligt at lave dem… Ikke også ? Jooooooo hihihihihi

  Hyggehygge
  Marianne


 4. Dec 13, 2010
  8:35 pm

  Anne

  Hvis de smager lige så godt som de ser ud, de berlinere – og det gør de jo nok – så er det rigtig mums.


 5. Dec 13, 2010
  8:40 pm

  june...

  Mums!! Ser godt nok lækkert ud, det må jeg prøve 🙂

  Har du et billede af dem indeni? 🙂

  /June


 6. Dec 13, 2010
  8:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jo, de er MEGET, MEGET svære at lave – jeg tror slet ikke at det er noget for dig 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 13, 2010
  8:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det smager i hvert fald super godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 13, 2010
  8:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej June!

  Nej, desværre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 13, 2010
  9:44 pm

  Det-lille-koekken

  De er godt nok flotte !!!!
  🙂
  Boegeskov


 10. Dec 13, 2010
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille køkken!

  Tak 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Dec 13, 2010
  10:21 pm

  Claus Dalby

  Kære Birthe – de ser virkelig lækre ud. Husk, at det skal være kolorierne vær, og det er jeg sikker på, at disse er.


 12. Dec 13, 2010
  10:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Claus!

  Tak for din kommentar – og ja, de er hver eneste kalorie værd 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 13, 2010
  10:57 pm

  Piskeriset

  Nu må du ikke skrive for positivt om den bog, for den vil jeg virkelig gerne læse, så der er ingen grund til, at jeg får endnu større abstinenser! 😀

  De ser rigtig gode ud, de berlinere! Jeg var spændt på, hvordan du fyldte dem. Første gang jeg så en tylle til at fylde berlinere, blev jeg ret mystificeret, for den så lidt pudseløjerlig ud. Uhm, berlinere… *prøver på ikke at blive endnu mere sulten…* 😀


 14. Dec 13, 2010
  11:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg tror at det bliver svært ikke at skrive positivt om den bog – du kan godt glæde dig 🙂

  Jeg har ikke sådan en speciel berliner-dims, jeg brugte bare det jeg havde og det virkede fint….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Dec 15, 2010
  2:02 pm

  Manja

  Åh, jeg læser også Justin Cronin for tiden, den var det store boghandlerhit i London her i sommer (jeg læser den på engelsk) og hold da op, hvor forstår jeg bare godt den er bestseller!
  Puuuuha, den er nærmest umulig at lægge fra sig, lidt uheldigt når man skal tidligt op og i gang med at skrive speciale!


 16. Dec 15, 2010
  4:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!

  Ja, den er virkelig en pageturner 🙂 jeg glæder mig allerede til de næste, det er bare lidt svært at ligge med sådan en tung bog….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 16, 2013
  1:19 pm

  Louise Kongsdal Boss

  Hej Birthe
  Hvor længe koger du bollerne?
  kh Louise


  • Dec 16, 2013
   3:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Louise!

   Til de er gyldne på begge sider.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!