Newyorkerbyheart

Løgismose mediser med braiseret rødkål og råstegte ande-kartofler…….

08 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags: , ,

 Rødkål lægges i lag med løg, hvidløg, krydderurter og æbler…..

Der sluttes af med smørklatte og gerne lidt andefedt……

Det færdige resultat……

Medister med timian og æble, fra Løgismose…..

 Rå kartofler i tern, kommes på en pande med lidt andefedt og timian (beklager det dårlige billed!)…..

 Sprøde, møre og meget lækre…..

Aftenens tallerken…..

 Så er der gjort klar til ande confit……

Brunkager til min Mama…..
 
I dag har været lidt en “recovery” dag og så kom der jo også et “statement” fra de 2 forfattere til RUC-afhandlingen, som der lige skulle tages stilling til…..

Lige siden jeg så opskriften på braiseret rødkål inde hos “Mad for food“, vidste jeg at jeg skulle lave den og det blev så i dag. Jeg lavede nogle ændringer i det jeg ikke mente at kæresten ville falde for den krydrede udgave, så jeg erstattede nelliker, kanel og muskatnød med frisk timian og rosmarin. Jeg brugte også kun 4 æbler i forhold til 5 i original opskriften, til gengæld tilsatte jeg et ekstra fed hvidløg. Jeg brugte 4 spsk. rørsukker i stedet for 5 og tilsatte 4 spsk. balsamico i stedet for 3. Den sidste ændring jeg lavede var at putte lidt andefedt ovenpå rødkålen, i stedet for kun smørklatter.

Resultatet blev virkelig lækkert og det kan KLART anbefales. I kan jo selv justere den, hvis I synes den er for sur/sød. Jeg lavede en god portion og det vi ikke spiste i aften, skal vi have til confitterede andelår i weekenden.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Braiseret rødkål, ca. 6 pers.:
½ rødkål, fintsnittet
4 løg, finthakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 spsk. frisk timian, hakket
2 spsk. frisk rosmarin, hakket
salt, friskkværnet peber
4 æbler, skrællet og skåret i tern (jeg brugte “Pink lady)
4 spsk. balsamico
4 spsk. rørsukker
smør
lidt andefedt
Bland de 2 slags krydderurter. Bland løg og hvidløg godt sammen. Smør et ovnfast fad – gerne med låg – med smør og kom noget af rødkålen i, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt sukker. Fordel lidt af løgblandingen, så lidt krydderurter og æbler, krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber – og drys med lidt sukker. Forsæt med at lægge ingredienserne lagvist indtil det hele er brugt, husk at krydre med salt og friskkværnet peber.
Hæld til sidst balsamico over og kom så smørklatter og lidt andefedt ovenpå. Læg låg på – eller dæk godt til med stanniol – og sæt i en 150 grader varm ovn (varmluft) i 2 timer. Rør i det 1-2 gange undervejs. Smag til og så er det klar til servering.

Som tilbehør lavede jeg råstegte kartofler, som var så stort et hit sidste gang. Denne gang skar jeg bare kartoflerne ud i små tern og stegte dem i lidt andefedt, sammen med timian. MUMS – de blev gode!! Skræl lidt – eller mange –  flere kartofler end du tror I spiser, for der ryger let nogle ekstra på denne måde…..

Råstegte ande-kartofler, 2 pers.:
passende mængde kartofler (+ lidt ekstra, de skal nok blive spist)
1 spsk. andefedt
groft salt, friskkværnet peber
ca. 2 spsk. frisk timian, hakket
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Varm andefedt op på en pande ved middelvarme, kom kartoflerne på sammen med salt, friskkværnet peber og timian. Steg ved middelvarme til de blive gyldne, skru lidt ned og lad dem så stå og hygge sig, til de bliver møre. Rør i dem af og til. Det tog ca. 45-60 minutter at lave mine. Smag til og server.

Det er første gang jeg prøve Løgismoses medister med æble og timian og de smagte fint nok, dog ville jeg gerne have haft en lidt mere krydret smag. Det er første gang jeg har været heldig at få fat i dem i Netto, inden de blev udsolgt og jeg vil da ikke afvise, at jeg kan finde på at købe dem igen. Især næste gang der skal grilles…..

Jeg fik også bagt en portion brunkager i dag – jeg lavede jo dejen i går – så nu er pakken ved at være samlet og klar til at blive sendt over til min Mama. Jeg håber at de når derover uden at blive helt til brunkage-krummer……..
Så taler vi slet ikke højt om, at jeg kom til at lave forkullede brunkager og måtte lufte hele huset godt og grundigt ud bagefter……..godt jeg stadig har noget dej tilbage *S*

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Dec 9, 2010
  8:38 pm

  Piskeriset

  Jeg kan normalt ikke fordrage medister (har fået for meget industrimedister som barn), men jeg prøvede også Løgismoses udgaver i sommers, og de er altså ganske glimrende, som du også skriver. Jeg tror også, jeg kunne lokkes til at købe dem igen.

  Uha… du skrev confitteret and… det skal jeg også lave i år, men det bliver først i juledagene, da jeg lige skal have fat i andefedtet først – og det vil ske juleaften 🙂


 2. Dec 9, 2010
  9:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Jeg kan heller ikke fordrage medister, af samme grund som dig – men kæresten har tigget om det i jeg ved ikke hvor længe nu – så i går fik han det (på min måde) 😉

  Jeg glæder mig helt vildt til at spise ande confit igen.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!