Newyorkerbyheart

Min weekend…….

12 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Gæster, Helbred - Tags:

Små kunstværker……

…..dekoreret med guld…..

Uhmmmm……

I går fik vi andeconfit med stegte kartofler og rødkål a la Newyorkerbyheart…….

Dagens salat…..

Som vi fik sammen med lammekoteletter med hvidløg og oliven og nogle lækre pandebrød……

Det var så den weekend – og dermed er der kun 1 weekend tilbage inden juleaften – jeg forstår slet ikke hvor dagene bliver af……

I fredags havde vi naboerne til æbleskiver og gløgg og vi havde en super hyggelig aften. Efter æbleskiverne fik de serveret, de lækre kager som jeg havde hentet ovre hos Kageriget – træstammer deluxe kalder jeg dem – for de kan overhovedet ikke sammenlignes med dem der kan købes ved bageren. Disse smager så englene synger!!
Husk nu at hvis du bor her i nærheden (altså, i nærheden af Vejen eller Holsted), så har Kageriget åbent hver torsdag og fredag fra 12 – 17.30 og lørdag og søndag fra 10 – 14, indtil juleaften.
Nå, det var et sidespor. De fik altså disse lækre kager, de marcipankugler, brunkager og pebernødder. Det var meningen at de også skulle ha’ haft vaniljekranse, som jeg havde lagt dej til, men da jeg havde bagt på dem – og lige skulle testsmage – fandt jeg ud af at jeg havde glemt at komme sukker i. Jeg siger Jer, nogle gange er jeg så distræt når jeg laver mad, så det er et under at vi får noget at spise! *S* Disse kunne dog ikke spises, så de røg ud. Nur har jeg lavet en ny portion – efter en ny opskrift – men mere om det i et andet indlæg.
Men altså, jeg tror også at alle blev mætte og ingen manglede vaniljekransene. Det var i hvert fald en super hyggelig aften og jeg håber at den tradition vil forsætte…….

I går var jeg helt og aldeles drænet for energi. Jeg havde smerter og var så træt, så jeg nærmest ikke kunne stå på benene, derfor var det mest produktive jeg lavede at sove på sofaen i det meste af dagen. Heldigvis havde jeg andeconfit i køleskabet, som bare skulle varmes, det er jo bare guddommelig mad! Jeg lavede nogle stegte kartofler til – forkogte og dampet tørret, derefter stegt sprøde og gyldne i lidt olie (eller smør) sammen med frisk timian. Jeg lavede også min egen version af rødkål, som jeg efterhånden har lavet en del gange og den er faktisk også blevet et hit hos kæresten. Da det er mig der står for den varme rødkål i år, tror jeg at det bliver den version (måske stegt i lidt andefedt i stedet for olie, når nu det er juleaften)……

I dag var der igen tanket lidt energi på tanken, så det var med at udnytte det *S*
Hvad jeg fik lavet, kan I se i de næste indlæg……..

Men menuen i aften stod på lammekoteletter med hvidløg og oliven, en af mine absolut yndlings opskrifter fra Nigella Express, som er en fantastisk kogebog. Hvis I aldrig har fået det lavet, så vil jeg anbefale det på det kraftigste – det er FANTASTISK! Super simpelt og meget, MEGET smagfuldt. Vi fik en helt enkel salat til med soltørrede tranebær og ristede pinjekerner. Dressingen var olie, sherryeddike, Maldon salt, friskkværnet peber og lidt flydende honning. Desuden bagte jeg nogle skønne pandebrød, som I kan se i næste indlæg……

Husk nu, at du kan stadig nå at være med i min give away, den slutter først ved midnat!

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Dec 12, 2010
  11:10 pm

  Piskeriset

  Jeg glæder mig også til at opleve det sted, nu du har fortalt så meget godt om det! 🙂

  Nu kom jeg til at kigge på det lammekoteletindlæg og fortryder straks, at jeg ikke var forbi slagteren i fredags for at kigge efter lammekød. Uh, jeg elsker retter med lammekød! Kan du generelt anbefale Nigellas bøger?


 2. Dec 12, 2010
  11:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Jeg håber ikke at du bliver skuffet 🙂

  Jeg kan godt lide hendes bøger, fordi hun fortæller en historie, jeg er vild med at opskrifter har en historie, det inspirerer mig til at lave opskrifterne. Jeg har alle hendes bøger, men må indrømme at det kun er Nigella Express, jeg har lavet noget fra. Ikke fordi de andre er dårlige, jeg har bare ikke fået det gjort – men Nigella Express er lige mig….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 13, 2010
  12:50 am

  Jerzy

  Hej Birthe
  Jeg har lavet cassoulet i sidste uge og der brugte jeg færdig confit de canard. Jeg gav 120 kr for en dåse med 4 stk. meget kødfulde og super velsmagende. Jeg have planer om at lave dem selv, men har – måske fejlagtig – regnet ud at jeg kunne ikke gøre det billigere, men har set Netto har frosne andelår til ca. 13 kr. stykket. De er dog lidt "anæmiske". Så prisen for 4 stk. bliver 50-60 kr. Så er det andefedt som koster nok en del – jeg har ikke 1 kg. fedt på lager – plus arbejde (som er nok en fornøjelse), så ved jeg ikke om det er bedre/billigere at lave det selv. Hvad synes du?
  /Jerzy


 4. Dec 13, 2010
  11:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jerzy!

  Jeg tror såmænd ikke at det kan betale sig i kroner og ører, at lave dem selv. Jeg købte 4 andelår i SuperBrugsen til kr. 80,- og de var ikke super store, men tilgengæld er maden jo så kalorie-holdig, så vi kan alligevel kun spise 1 pr. person, så der er til 2 middage 🙂
  Jeg gemte andefedt fra sidste års and, har haft det i fryseren og det er stadig godt…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 13, 2010
  12:35 pm

  Det-lille-koekken

  Hehehe.. den var god, den med det glemte sukker. Jeg har ligeså lige forsøgt at lave filodej selv, og her glemte jeg så lige salt ! Filodejen blev dog ingen succes, og det var ikke pga det glemte salt. Øv.

  Hvor ser de dejlige ud, kagerne. Glæder mig osgå til at se kageriet.
  God dag
  🙂
  Boegeskov


 6. Dec 13, 2010
  1:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille køkken!

  Hjemmelavet filodej, det lyder ellers som noget af et projekt 🙂

  Jeg bliver så træt af mig selv, når jeg er så distræt….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 13, 2010
  9:17 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  wow – det ser ud til at være en lækker tallerken mad. Jeg har aldrig smagt andeconfit – men lækkert ser det ud.

  Jeg er også rigtig glad for Nigella, men er generelt ikke flittig til at få brugt alle mine kogebøger – heller ikke hendes, men måske jeg skulle se nærmere på den ret :O)

  knus
  Camilla

  p.s. træstamme – mums *savle*


 8. Dec 13, 2010
  9:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Åh, du skulle altså prøve at lave andeconfit engang, det er SÅ godt 🙂 Gem fedtet fra juleanden, hvis det er dig der skal stege den, det kan fryses ned….

  Jeg bruger også kogebøgerne alt for lidt i forhold til hvor mange jeg har af dem, måske jeg bare bilder mig selv ind, at når de står der så løber jeg aldrig tør for inspiration…..
  Men Nigella Express er fyldt med lækre opskrifter synes jeg, så nu har jeg hentet den frem igen, måske der kommer noget fra den i nærmeste fremtid.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!