Newyorkerbyheart

Nougatkonfekt og rødkål a la Louisa Lorang………

22 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Konfekt - Tags: , ,

 Rødkål, vaniljekorn, vaniljestang og stjerneanis………

 Så er den klar til brug på fredag……

 Mandler, hasselnødder, saltede peanuts og soltørrede tranebær…….

 Blød nougat og lidt god, mørk chokolade……..

 Det hele kommes i en plastikbøtte……..

Når det er koldt, vendes det ud og skæres i tern……..

Som lovet, kommer her et indlæg med rødkål og nougatkonfekt, begge dele tyvstjålet fra den  Louisa!

Det er første år jeg skal stå for den lune rødkål, men jeg tror at familien bliver godt tilfreds – eller det håber jeg i hvert fald. Jeg tilsatte lidt andefedt til rødkålen og justerede lidt efter den mængde jeg lavede og mine smagsløg – I får opskriften som jeg lavede den…….

Rødkål a la Louisa Lorang, 10 pers.
1 3/4 rødkål, snittet
2 spsk. andefedt
1½ stang vanilje af god kvalitet
2 stjerneanis
3 dl koncentreret solbærsaft
2-2½ dl æbleeddike
rørsukker efter smag, ca. 2½-3 dl
Smelt fedtet i en stor gryde og tilsæt rødkålen, vendt det godt rundt og steg, til fedtet er godt fordelt i rødkålen. Skru ned til middelvarme. Skrab vaniljekorn ud af stængerne og tilsæt det sammen med de tomme stænger, stjerneanis, solbærsaft og sukker (hold lidt af sukkeret tilbage, du kan altid tilsætte mere). Lad det simre i 15 minutters tid og tilsæt så eddiken. Lad det simre i yderligere 15-25 minutters tid, alt efter hvor mør du vil have din rødkål. Min var stadig lidt sprød efter 25 minutter og det synes jeg er rart. Smag den til og den kan serveres med det samme eller stilles på køl til den skal bruges. Ved servering, lunes rødkålen igen.

Den lækre nougatkonfekt havde Louisa lavet i går og da jeg så den, vidste jeg at den måtte jeg bare prøve. Jeg havde stadig noget blød nougat tilbage efter gårsdagens konfekt-udfoldelser, så det passede perfekt.
Jeg valgte at tilsætte lidt saltede peanuts til min blanding og brugte soltørrede tranebær, i stedet for rosiner. Jeg havde også en rest god, mørk chokolade, som jeg tilsatte den bløde nougat. Måske jeg kom lidt for meget fyld i, i forhold til nougat, men de smager helt forrygende! Jeg er VILD med det salte fra de salte peanuts, sammen med det søde fra nougaten. Det er helt bestemt ikke sidste gang jeg laver dem og det behøver ikke nødvendigvis være jul, for at jeg laver dem næste gang.
Tak, Louisa, for de lækre opskrifter!

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, som sædvanlig skal målene tages med forbehold………

Nougatkonfekt a la Louisa Lorang:
3/4 pakke blød nougat
20 g god, mørk chokolade
ca. 2 spsk. salte peanuts
ca. 1½ spsk. soltørrede tranebær
ca. ½ dl hasselnødder
ca. ½ dl mandler
Forvarm ovnen til 200 grader. Kom hasselnødder og mandler på en bageplade og bag dem i 8-10 minutter, til de bliver gyldne, men de må ikke få for meget farve. Lad dem køle helt af. Gnid skallerne af hasselnødderne.
Vend de kolde nødder med de salte peanuts og de soltørrede tranebær.
Smelt nougat og chokolade over vandbad, rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt nøddeblandingen, hold evt. lidt igen, hvis du vil være sikker på ikke at komme for meget i.
Hæld blandingen i en plastikbeholder, som kan give sig lidt, det gør det nemmere når det skal ud af formen igen. Dæk til og stil på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
Vend det ud, ved at løsne kanterne og vride beholderen lidt. Skær i tern og server dem kolde.

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Dec 23, 2010
  7:14 am

  Piskeriset

  Begge ting lyder lækre. Jeg har faktisk aldrig prøvet at tilberede varm rødkål, da jeg har holdt mig til den friske de senere år, men jeg kan godt tænke mig at prøve 🙂


 2. Dec 23, 2010
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  I sær nougaten har vakt lykke her i huset 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 25, 2010
  10:24 pm

  hverdagsmaden

  Uh, jeg elsker også Louisa Lorangs opskrifter. Og ikke mindst de billeder, der er til hendes opskrifter i Femina.
  Dejlig blog!


 4. Dec 25, 2010
  10:27 pm

  Hanne Bro Jensen

  Mmmm, konfekten lyder meget lækker mest fordi jeg er vild med tørrende tranebær. Må jeg foreslå at du næste år laver p-tærter? De er SÅ gode.

  Glædelig jul 🙂


 5. Dec 25, 2010
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hverdagsmaden!

  Velkommen herinde og fordi du giver dig til kende – det er rigtig dejligt blog du har 🙂

  Ja, hun er dygtig – og hendes billeder er altid så smukke…

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 25, 2010
  10:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Mange tak og de tørrede tranebær i, er virkelig et lækkert pift, synes jeg 🙂

  Jeg har godt set alle de P-tærter der har floreret rundt i blogland og har også været fristet, måske næste år….

  Glædelig jul til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 29, 2011
  11:31 pm

  Majbrit B.

  Jeg ved godt at det er en gammel opskrift, men den nougatkonfekt lyder rigtig lækker! Du skriver du har brugt 3/4 pakke nougat, men der er både pakker på 150g og 200 gram. Kam du huske hvor meget du ca. brugte?


  • Nov 29, 2011
   11:50 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Majbrit!

   Det er SÅ godt og jeg tror jeg laver det igen i år 🙂 Jeg kan simpelthen ikke huske det, beklager. Måske du kan prøve dig lidt frem og så tilsætte lidt mere nougat, hvis det bliver for “tørt”?

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Dec 3, 2012
  10:18 pm

  Camdyh

  Den nougatkonfekt er simpelthen så vidunderlig. Er blevet min største julelast, Mums :-). Der bliver lavet lidt ekstra i år til ære for dig tapre Birthe. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!