Newyorkerbyheart

Opfølgning på afhandlingen fra RUC……

08 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Blogverden, Blogverdens bagside, Min blog, RUC-afhandling - Tags:

De 2 personer – Ane Lützhøft og Fahad Saeed – som har skrevet den afhandling som jeg skrev om her, har nu skrevet et indlæg på Madbevægelsen hvori de skriver om deres bevæggrunde og valg, du kan læse det her.
Afhandlingen er midlertidig fjernet fra nettet, men skulle komme tilbage om kort tid. De skulle efter sigende ønske at få rettet den lidt til, inden den skal læses af hele offentligheden. Jeg har stadig ingen personlig kontakt haft til dem.

De skriver at de tog kontakt til mig, da de startede på afhandlingen, og det er rigtigt. Jeg skrev til dem at jeg ikke ønskede at medvirke, men det kom jeg jo så til alligevel.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Dec 8, 2010
  5:28 pm

  GastroMand

  Al omtale er go' omtale!

  Ville ønske det var os der havde fået sådan en sviner:)

  Ser frem til at læse den igen efter rettelser…


 2. Dec 8, 2010
  5:28 pm

  Nr. 27

  Dårlige undskyldninger er det eneste jeg læser fra forfatterne af den specialerapport.
  De skriver at de ikke har gjort dig opmærksom på din optræden i deres rapport, fordi de har undervurderet interessen for deres speciale. Det er i mine øjne ikke en gyldig undskyldning. Hvis de har offentliggjort rapporten skal du have at vide at du optræder i den. Specielt efter at du har sagt at du ikke vil deltage!!
  Det er bare ikke iorden.

  Kram til dig.


 3. Dec 8, 2010
  6:00 pm

  Lise Jørgensen

  jeg bliver nysgerrig omkring hvilke mad-bloggere der har så meget imod din blog.. i mine ører lyder det som misundelse..


 4. Dec 8, 2010
  6:19 pm

  Dahl

  Hej Birthe

  Jeg mener at Ane har skrevet en kommentar til det oprindelige indlæg. Tror bare det skal godkendes først?

  Vi har ventet med at tage kontakt til dig, fordi blogosfæren kan give enormt mange forviklinger og misforståelser. Uden om arbejde og andre forpligtelser, skulle Ane og jeg lige koordinere hvordan vi skulle forholde os til det her.

  Som vi skriver på Madbevægelsen er vi kede af, at vores speciale giver så hård en dom over dine blogaktiviteter. Det er ikke skrevet for at genere dig eller nogen andre.

  Jeg ved at alle vores interviewpersoner har udtalt sig, uden intentionen om at såre nogen. Deres meninger er private og afspejler ikke nogen endegyldig sandhed.

  At du ikke har villet medvirke i specialet, er selvfølgelig ikke noget vi bebrejder dig for.

  Som sagt er vi/jeg kede af hvis dele af vores speciale har virket for hårdt og stødt dig. Jeg regner med at sende det til RUC igen i aften, så det ligger online imorgen formiddag. Hvis du vil have det, kan jeg sagtens sende dig en kopi på mail, eller lignende.

  Alt vel fra den ene specialeforfatter


 5. Dec 8, 2010
  6:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gastromand!

  Ha ha, well, jeg havde nu gerne været foruden – hvilket jeg også prøvede på, da jeg sagde nej tak til at medvirke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 8, 2010
  6:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nr. 27!

  Well, det er lidt den følelse jeg også står tilbage med lige pt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 8, 2010
  6:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Hvis du læser madblog jævnligt er jeg sikker på at du hurtigt vil kunne finde ud af det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 8, 2010
  6:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dahl!

  Tak for din kommentar.

  Jeg ville såmænd bare have ønsket, at jeg havde fået at vide på forhånd at jeg var med i jeres speciale – altså inden i lagde den på nettet. Jeg har forståelse for at I har haft travlt, det har vi jo alle, men en lille besked ville have været rart…

  Om jeg skulle have været anonym eller ej, det har jeg ingen belæg for at kunne bedømme, jeg ved intet om sådan noget.

  Jeg vil MEGET gerne have den på mail – og ja – Ane har lagt en besked, den er bare på et andet indlæg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 9, 2010
  7:13 am

  MissMocca

  Hej Birthe,

  Jeg ville lige knytte en kommentar til hele speciale-debatten. Som jeg ser det, så diskuteres der i det nye indlæg fra specialeforfatterne, hvorvidt du skulle have været anonymiseret, eller have haft lov til at svare på tiltaler. Her undskyldes med, at det er et forskningsmæssigt speciale og ikke et journalistisk speciale.

  Det er sandt, men (og jeg er selv ved netop at skrive et journalistisk speciale) de går jo netop ind og bruger anonyme kilder som deres empiri. Det ville ikke have været noget problem, hvis de kilder, der gav dig tørt på, havde været navngivne. For så lå deres udtalelser på deres egne skuldre. Men i og med forfatterne lader kilderne være anonyme, så påtager de sig dele af deres udtalelser og står til ansvar for dem på vegne af deres kilder – det er det ansvar, der står bag at acceptere kilders anonymitet.

  Derfor er du i din fulde ret til at være irriteret på forfatterne af specialet, for ved at have anonymiseret deres empiriske grundlag (kilderne), så har de påtaget sig dele af ansvaret for deres udtalelser. Og det er god speciale-skik, hvad end der er tale om journalistik eller ej, at gøre folk opmærksomme på, at de optræder. Og når der er tale om et værk som offentliggøres, så er det ISÆR god skik (læs: at undlade at gøre opmærksm på det er dårlig skik :))

  Lige et lille pip herfra. Derudover, tak for en dejlig blog med skøn kassedame mad, som også kun er det vi kender her hjemme 😉

  Kærlig hilsen Louise


 10. Dec 9, 2010
  7:28 am

  Dahl

  Kære Birthe

  Jeg regner med at kunne sende dig specialet i løbet af i dag, hvorefter det kommer på Rub igen.

  I forhold til rettelserne, så bliver det formmæssige rettelser, og ikke indholdsmæssige. Dvs. det bliver i princippet den samme tekst der står i det nye speciale.

  Vi mener jo ikke at du deltager i specialet, men at du bliver omtalt. Her mener vi selv at der gælder andre regler, når man skriver som vi har gjort.

  At det så er dårlig stil, at vi ikke har givet dig en heads up, også selvom du takkede nej til at deltage, kan jeg godt indrømme. At vi har travlt er ingen undskyldning, og det er heller ikke derfor du ikke har fået besked. Det er simpelthen fordi vi ikke har tænkt det så langt og fordi vi ikke vurderede at vores speciale var tilgængeligt for omverdenen da vi lagde det i Rubs arkiver.

  Håber udenom kritiken du kan se en værdi i vores speciale, og du får en kopi senere i dag.

  Alt vel herfra

  Fahad


 11. Dec 10, 2010
  6:59 pm

  Dorte

  Hej NYBH!

  Uanset al omtalen, så skal du vide, at vi er tonsvis af mennesker, som er afhængige af din blog – lige nu har jeg bl.a. været inde i dit opskriftindeks og finde en lækker dessert til gæstemiddag i morgen aften…det er 1000 gange nemmere at gå i dit indeks end at surfe på nettet i flere timer, for dine opskrifter er afprøvede og der er kommentarer med – det finder man ikke andre steder!
  Så glem de der anonyme misundelige og keep blogging!

  Kh. Dorte


 12. Dec 10, 2010
  11:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorte!

  Mange tak for din kommentar og jeg er så ufattelig glad – og stolt – over at så mange gider at følge mig og hvad jeg skriver. Ikke desto mindre er det også smertefuld læsning, når nogen kritiserer min blog så meget. Jeg ved godt jeg skal være ligeglad, men nogle gange er det lettere end andre – dette er jo mit "hjertebarn" her jeg ligger al min energi og meget af mig selv 🙂 Men alle Jer der støtter mig, giver mig kræfter til at forsætte "kampen"…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!