Newyorkerbyheart

Pasta e gorgonzola (pasta med gorgonzola)

 Bogen “Moderne Mamma”, som jeg købte i Netto…….

 Løg sauteres og italiensk skinke tilsættes……

 ……så madlavningsfløde, ærter og tern af gorgonzola…..

 Friskkogt penne vendes i, sammen med parmesan og basilikum………

Gårsdagens tallerken…….
Kærestens pakker fra min Mama. De små pakker + nødder, chokolade og karameller er til julestrømpen…..

 Mine pakker…….

…..og så blev julestrømperne fyldt op. Kærestens til venstre og min til højre…….

Puhh, jeg synes ikke at jeg laver andet end at sidde og lave indlæg for tiden – og alligevel er jeg godt og grundig bagefter…….

Nå, men i går fik vi en lækker pastaret fra den “Moderne Mamma” bog, jeg købte i Netto, for et par uger siden. Det er faktisk en reklamebog for Galbani, men der er masser af lækre opskrifter i. Det er 12 kvinder der giver deres bedste familieopskrifter og jeg har fundet en del der skal afprøves. Bogen er kvalitetskontrolleret af Sandra Pugliese – har du i øvrigt set den anmeldelse jeg har lavet af hendes kogebogMadmagasinet?
Retten minder meget om den jeg lavede fra Sølvskeen, denne her udgave er der bare gorgonzola i, hvilket jo ikke er et minus i min optik *S*
Lækker og nem ret, der bare smager godt – enkelt og simpelt – italiensk når det er bedst!

Jeg tilpassede retten så den passende til os i stedet for til 4. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Pasta e gorgonzola (pasta med gorgonzola), fra “Moderne Mamma”, 2 pers.:
ca. 200 g pasta penne
75 g gorgonzola i tern
1 løg, hakket
150 g små, fine ærter, frosne
75 g god, kogt, italiensk skinke, skåret i strimler
lidt frisk muskat, fintrevet
1 dl madlavningsfløde
salt, friskkværnet peber
1 lille håndfuld hel parmesan, fintrevet + lidt ekstra til servering
lidt frisk basilikum, hakket
olivenolie
Sæt vandet over til pastaen, masser af vand og godt saltet. Hæld lidt kogende vand over de frosne ærter og lad dem stå i ca. 5 minutter, hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Varm olien på en pande og sauter løget, til det bliver blødt, det skal ikke tage farve. Kom skinken ved, vend rundt og tilsæt så ærterne, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld madlavningsfløde ved og kom gorgonzola i tern i, lad det hele simre ved lav til middel varme, så osten smelter og saucen bliver tyk.
Kog pastaen al dente, efter anvisning på emballagen – husk saucen skal altid vente på pastaen, IKKE omvendt!
Smag saucen til med muskat, salt og friskkværnet peber. Hæld vandet fra pastaen og vend den i saucen sammen med parmesanost og basilikum. Server straks, evt. med lidt ekstra parmesan til at drysse over.

I går kom julepakken fra min Mama i USA – 1 til mig og 1 til kæresten. Alle de små pakker + nødder hun har samlet omkring huset + chokolade og karameller blev fyldt i julestrømperne og de 2 store pakker gemt væk til juleaften – jeg følte mig helt voksen. Er det mon fordi jeg bliver 40 til næste år?!?!? – sidste år flåede jeg dem op da de ankom – jeg må helt sikkert være på vej til at blive voksen *S*

Det er faktisk rigtig hyggeligt at se på de fyldte julestrømper, det giver mig lidt en følelse af at min Mama er hos mig og det er en dejlig følelse…..

Jer der ikke gider at læse med når jeg klynker, I skal nok slå væk nu, for nu kommer det:
Jeg er færdig, træt og slidt – alle “skeer” (og lidt til) er brugte! Jeg startede december måned i minus og jeg tør slet ikke tænke på hvad viseren står på lige nu. I dag reagerede min krop med kvalme og svimmelhed, så ved jeg at det er ved at være tid til at stoppe. Men nu har jeg også fået bagt de sidste julesmåkager og i næste uge er det så “bare” rødkål, and, risengrød, kartofler, andefond, flæskesteg og rengøring af hele hytten – puhhh, mon jeg når det hele????
Jeg har stadig ambitioner om at få lavet bare en lille bitte portion havregrynskugler i weekenden, men nu må vi se hvad det bliver til…….

I morgen skal jeg på lungeambulatoriet på Fredericia Sygehus igen, jeg er spændt på hvad de siger til mig denne gang. I morgen aften skal jeg så i biografen med Clotilde, vi skal se “Eat Pray Love“, en film jeg har set frem til at skulle se længe, så det er ren afslapning.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Dec 14, 2010
  10:06 pm

  Lise

  Jeg synes altsaa ikke du skal undskylde for noget eller advare – det er DIN blog og du kan skrive om hvad du lyster – Saa maa folk jo lade vaere med at laese med, hvis de ikke synes om det !

  Lise fra
  http://detskalsmageafnoget.blogspot.com


 2. Dec 14, 2010
  10:15 pm

  Piskeriset

  Det er rigtig hyggeligt med jeres sokker – jeg smilede sådan, da jeg så billederne 🙂

  Jeg har fået bladret i bogen men endnu ikke lavet noget derfra. Det ser dog spændende ud, og jeg elsker det italienske køkken mere og mere, så på et tidspunkt… når jeg det vel! 😀


 3. Dec 14, 2010
  10:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde 🙂

  Det var også mest en joke, fordi jeg har fået så mange "tæsk" i cyberspace, både i – og efter – den RUC-afhandling 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Dec 14, 2010
  10:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg smiler faktisk også hver gang jeg kigger på dem 🙂

  Jeg er helt solgt til det italienske køkken og ville bestemt ikke have noget imod at bo på en toscansk bakketop, omgivet af oliventræer – og spise skøn italiensk mad….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 15, 2010
  11:35 pm

  SushiStegen

  Det er dejligt at se din Mamas kærlighedsgaver. Og pastaen ser også god ud – det er også en af mine mange af livretter.
  kh SS


 6. Dec 16, 2010
  12:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Ja, jeg nyder dem også i fulde drag! 🙂

  Jeg ELSKER pasta – måske jeg har været italiener i mit tidligere liv?

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 16, 2010
  8:22 pm

  Det-lille-koekken

  Jeg sender dig hermed noget mere energi…. 🙂
  Så kogebogen i føtex, måske jeg skulle lægge den i kurven næste gang jeg kommer forbi.

  En kæmpe energi-bombe
  Hilsen
  Boegeskov


 8. Dec 16, 2010
  8:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille køkken!

  TAK – det er tiltrængt 😀

  Jeg synes det er en rigtig fin lille kogebog, hvis du kan abstrahere fra, at det er en reklamebog for Galbani….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 17, 2010
  7:11 pm

  kammerknas

  Uhm, det lyder og syner lækkert! Den opskrift må jeg hellere lige skrive mig bag øret 🙂

  Glædelig jul!


 10. Dec 18, 2010
  10:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kammerknas!

  Det smagte skønt – håber at du kan have den, der bag øret 😉

  Glædelig jul til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!