Newyorkerbyheart

Rustikke vaniljekranse……..

16 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags: ,

 Vaniljekorn og stangen hakkes helt fint……..

 Den færdige dej…….

 Masser af vaniljekranse…..

 Uhmmm……

Så skulle der gerne være nok til juleaften……

Den anden dag fik jeg bagt vaniljekranse – igen – fordi jeg jo havde glemt at putte sukker i de første!! Da jeg alligevel skulle lave en ny dej, tænkte jeg at jeg ville prøve en ny opskrift, i stedet for den sædvanlige. Mit valg faldt på nogle jeg fandt inde på Min-Kage, som så virkelig lækre ud. Jeg undlod dog at smutte mandlerne, så de fik et mere rustikt udseende, hvilket jeg virkelig godt kan lide.
Jeg har jo stadig ikke sådan en vaniljekranse-dims, der kan gøre dem pæne, så I må bære over med kagernes udseende. Jeg sværger på et tidspunkt, skal jeg have mig sådan en dims………men så igen, det siger jeg hvert år *S*

Dejen er let at arbejde med og de flyder ikke nævneværdigt ud, så de kan stilles forholdsvis tæt på hinanden. Helt hvor mange det gav, ved jeg ikke, men jeg fyldt en kagedåse af mellemstørrelse.
De smager super godt og kan virkelig anbefales!

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Rustikke vaniljekranse:
300 g mel
225 g smør, koldt
125 g rørsukker
125 g mandler, med skal, hakket forholdsvis fint
1 stang vanilje
1 æg
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, kom dem i en blender eller en minihakker. Skær vaniljestangen i mindre stykker og kom også den i. Kør, til vaniljestangen er helt finthakket.
Hak mandlerne, til de er forholdsvis finthakket, men ikke så det er mandelmel.
Kom melet i en skål og hak smørret ud i, smuldr mel og smør sammen, så det bliver en grynet masse. Tilsæt vanilje, mandler og sukker – saml dejen med ægget. Hvis dejen er helt umulig at samle, så tilsæt ganske lidt koldt vand, men kun 1-2 spsk. Ælt dejen sammen og pak den så ind i film eller en frysepose. Læg det i køleskab nogle timer – allerhelst 1-2 dage.
Form dejen til kranse og bag ved 225 grader (jeg bager ikke ved varmluft), på nederste rille i 5-7 minutter. Lad dem køle af helt af på bagerist.
Når de er helt kolde, kommes de i kagedåse.

Rustikke vaniljekranse

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Dec 16, 2010
  9:49 pm

  Charlotte Berg

  Hej Birthe,

  Lidt morsomt at jeg lige igår sad og skrev opskrift ned fra "Det søde liv" på netop rustikke vaniljekranse med mandelmel. De så nemlig rigtig gode ud. Desværre får jeg ikke bagt julesmåkager i år, da vi fejrer julen hjemmefra, så den får lov til at ligge til næste år. ;o)

  Dbh
  Charlotte


 2. Dec 16, 2010
  9:56 pm

  Annette

  Hej Birthe
  De ser rigtig gode ud, og der må da være nok til juleaften i den portion:)
  Jeg har en blog udfordring til dig på Annetteskager.dk. Jeg håber du er frisk:)


 3. Dec 16, 2010
  9:59 pm

  Piskeriset

  Nu bliver jeg mere og mere nysgerrig mht. den opskrift – den ser ud til at vække lykke hos flere, og vaniljekranse hører jo til den bedre ende af småkagerne (jeg som ellers ikke er til småkager :-))


 4. Dec 16, 2010
  10:06 pm

  Vibeke

  Hej Birthe
  Hvor dejligt at du kan lide opskriften. Sidste år smuttede jeg også mandlerne. Men i år forblev skallen på. De smager bare af meget mere 🙂
  Jeg kommer ihvertfald til at bage en portion mere… nogen har spist næsten dem alle.


 5. Dec 16, 2010
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Jeg kan godt lide at der er lidt "knas" i kransene, derfor maler jeg det ikke alt for fint – men lækre, det er de 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 16, 2010
  11:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annette!

  De smager fantastisk – hvad kæresten desværre har fundet ud af – så det er med at gemme dem godt 😀

  Tak, jeg skynder mig ind og kigge….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 16, 2010
  11:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  De er så skønne, jeg kan virkelig godt lide det rustikke i dem 🙂 Du må se at komme over den aversion mod småkager 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 16, 2010
  11:07 pm

  Snigepige

  Hej – jeg har lige et vanillekrans-spørgsmål…

  Jeg kan forstå på det at dejen generelt skal stå i køleskab helst et par dage inden man laver dem, men hvordan kan det være? Det har jeg aldrig gjort, men min dej har også altid været NEGET hård – hjælper det på det når man lader det stå?

  Jeg elsker i øvrigt din blog og bruger den rigtigt meget og anbefaler den til stort set alle :O) Keep up the good work!


 9. Dec 16, 2010
  11:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  Det er bare sådan en perfekt opskrift – og ja, de smager af så meget mere (i både den ene og den anden forstand) 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Dec 17, 2010
  10:05 am

  Rikke Jakobsen

  Hej Birthe

  jeg har også bagt vanilliekranse i år. Kæresten bestiller dem hvert år og hvis jeg ikke gemmer lidt til juleaften er de væk længe inden vi når dertil. Jeg nåede op på og bage dem 3 gange i december før jeg måtte sige til ham at nu skulle de holde til jul. Jeg tænkte hvad med en "cookie press". den må da kunne bruges til og sprøjte kagerne ud i rosetmønster i stedet for en kødhakker. jeg bruger altid en spøjtepose, men regner ikke med du kan det pga. din sygdom. Måske er en cookie press også for hård for dig? Nå men de er jo også fine uden riller og smagen er jo den samme:-)

  Rigtig god jul.

  Rikke J.


 11. Dec 17, 2010
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Snigepige!

  Jeg må ærlig tilstå at jeg ikke ved hvorfor – jeg er jo ikke professionel – men det gør det i hvert fald nemmere at arbejde med dejen. Når den bliver æltet, bliver smørret jo varmt og dermed bliver dejen klistret. Udover det, tror jeg også at smagen udvikler sig mere, men jeg ved det ikke. Jeg synes bare at det er fedt at de ikke behøves bages med det samme, men kan vente en dag eller 2 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Dec 17, 2010
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  3 gange??? hold da op 🙂
  Jeg har tænkt på at købe en cookiepres, men jeg ved ikke om jeg har kræfter til at trykke på den. De bliver jo ikke så fine på min måde, men som du siger, så er smagen jo ens….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 18, 2010
  11:20 am

  Kager skal der til

  Uhhh de ser bare gode ud…… Skal jeg virkelig i køkkenet igen, og forsøge mig med vanilliekranse….?

  Har heller ikke sådan en dims til at få dem fine… Mon man kan putte dem i en … tylle pose ?

  Hmm har jo også den der cookiepres fra pakkekalenderen… Hmmm

  Har ikke flere kagedåser hihihihi

  Hyggehygge
  Marianne


 14. Dec 18, 2010
  5:06 pm

  Det-lille-koekken

  Skal vi bytte ?
  Mine guldkornskager for dine vaniljekranse ? hehe..
  De ser meget lækre ud.

  Boegeskov


 15. Dec 18, 2010
  10:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Det synes jeg faktisk at du burde 😉 Jeg tror ikke en sprøjtepose går, men jeg tror at den der cookie-dims du fik kan klare det – og kagedåser kan ALTID købes….
  Mange hilsner
  Birthe


 16. Dec 18, 2010
  10:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bøgeskov!

  det ville da ikke være noget dårlig bytte 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!