Newyorkerbyheart

Selleri”gratin”………

06 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags:

 Kartofler og gulerødder…….

 …..og så et lag knoldselleri…..

 Den færdige “gratin”……

Tallerknen fra i torsdag…….

Nå, jeg er igen ved at være godt bagud med indlæg, så jeg må vist hellere komme i gang *S*

I torsdags kogte jeg en hamburgerryg og dertil lavede jeg en virkelig skøn selleri “gratin”. Jeg havde ladet mig inspirere lidt inde fra Kødfri Fredag, hvor Kirsten Skaarup laver lækre ting. Det smagte virkelig godt og kan anbefales, især hvis du – som jeg – er vild med smagen af knoldselleri……

Selleri”gratin”, 2-3 pers.:
4-5 kartofler, skællet og tyndt skåret
3 gulerødder, i skrå skiver
½ knoldselleri, skrællet og skåret i tynde skiver
2½ dl madlavningsfløde
salt, friskkværnet peber
Dup alle grøntsagerne tørre og læg dem lagvis i et letsmurt ovnfast fad, husk at krydr hvert lag med salt og friskkværnet peber. Hæld fløde ved og sæt i ovnen ved 185 grader i ca. 1 time. Kan spises til alle mulige kødretter.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 7, 2010
  6:55 am

  Piskeriset

  Dejligt med noget rigtig vintertilbehør 🙂
  Knoldselleri er faktisk en rigtig god råvare. De sidste par år er jeg nærmest blevet fan af den, mens jeg tidligere gerne undgik den, da jeg troede, at den smagsmæssigt lå meget tæt op af bladselleri, som jeg ikke kan fordrage.


 2. Dec 7, 2010
  9:22 am

  kodfrifredag

  Hvor skønt at du har ladet dig inspirere. Din udgave ser RIGTIG fin ud!
  Kh
  Kirsten


 3. Dec 7, 2010
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte virkelig godt og jeg er helt solgt til den knoldselleri-smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Dec 7, 2010
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Kirsten!

  Jeg prøvede at finde soyafløde, men kunne desværre ikke finde det, men det vil jeg prøve næste gang 🙂

  Kh
  Birthe


 5. Dec 7, 2010
  8:29 pm

  Anne

  Den gratin ligner en rigtig god følgesvend til hamburgerryggen. Og den vil helt sikkert også egne sig sammen med kogt skinke. Desværre er der nok for meget selleri i til at det er noget for min datter, så det må vente til en dag, hun ikke spiser hjemme.


 6. Dec 7, 2010
  8:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Den smagte virkelig skønt til hamburgerryggen og den vil ligeledes være skøn til skinke – de er jo lidt i familie 🙂

  Du kan sagtens komme mindre knoldselleri i hvis det er, de bestemmer du jo selv….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!