Newyorkerbyheart

Stadig rygende, rasende……

05 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Blogverden, Blogverdens bagside, RUC-afhandling, Tanker - Tags: ,

Vi er tilbage fra Malmø hvor vi har været hele weekenden og vi har haft en skøn tur, men jeg vil også sige at den delvis er blevet ødelagt, fordi jeg har været rygende rasende – og der kommer stadig røg ud af ørerne!!

Det der nager mig er stadig den afhandling fra RUC (læs fra side 42 eller side 69), som jeg fik kendskab til via min veninde, Karin, i Sverige. I kan læse mere her.
På en måde synes jeg jo at mange er udtalelserne er totalt latterlige og til at grine af, men jeg er sur over at de medvirkende – bortset fra Kasper Bergholt – har fået lov til at være anonym, mens jeg som den eneste hænges ud med navns nævnelse. Jeg er ikke engang blevet spurgt om jeg vil kommentere på det! Kan det virkelig være lovligt????
Jeg ved da godt, at hvis du har læst madblogs i bare et lille stykke tid, så kan du hurtig gennemskue hvem der står bag de anonyme personer. Jeg vil vædde med hvem som helst, at jeg kan sætte navn på de anonyme deltagere og at det så vil være 99,99999999% rigtigt, men alligevel.
Til en af de deltagendes ros skal der siges, at hun har henvendt sig og selv fortalt at hun var med og det tager jeg sgu’ (gad vide om de uskrevne regler siger noget om jeg må skrive det ord *S*) hatten af for. Kasper Bergholt har også sendt en kommentar, som I kan se på det andet indlæg, hvilket har betydet meget for mig. Jeg ved godt at når jeg “stikker næsen” frem og er offentlig, så vil der også falde brænde ned, men jeg synes også at der skal være en grænse…..

Beklager at jeg må belemre Jer med alle mine følelser og vrede, men jeg må simpelthen have det ud af systemet, for at kunne komme videre. Jeg kunne aldrig finde på at lukke min blog ned pga dette, så hvis det er det de “anonyme” madbloggere gerne vil, så opnår de det ikke. Jeg ville gerne skrive noget mere og meget mindre flatterende om de medvirkende “anonyme” madbloggere, men jeg må hellere lade være…..

Godt så, nu ryger det knap så meget ud af ørerne og jeg kan begynde at koncentrere mig om det det handler om – om “grim”, “kassedame” mad – for det er nu engang det mad vi spiser her i huset *S*

Tak for alle Jeres søde kommentarer, jeg skal nok få dem besvaret – også tak til alle Jer der har sendt mails – de vil også blive besvaret. Det næste indlæg kommer til at handle om Malmø……

Print Friendly
Tilbage

31 kommentarer


 1. Dec 5, 2010
  9:24 pm

  june...

  Hold da op, en hård af handling :/ Du er min yndlings madblogger, og jeg elsker dine små historier og at du skriver om mad, som vi andre også kan lave til hverdag, uden at være nødt til at investere i 7000 gourmet indgredienser.

  Udover det, giver du et fantastisk indblik i kogebøger, og hvordan retter kan piftes op. Bliv ved med det 🙂

  Jeg har selv skrevet opgave om Facebook (godt nok kun bachelor), men der valgte jeg at gøre alle mine udvalgte brugere forholdsvis anonyme, og spurgte direkte om lov, om jeg måtte bruge dem. Fordi teoretisk kritik kan være hård, dog var mine "test-personer" jo underrettet om at de var med.

  Jeg kan slet ikke forstå de ikke har taget kontakt til dig, når de har valgt at offentliggøre deres afhandling. :/ Det synes jeg virker helt grotesk.


 2. Dec 5, 2010
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej June!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Ja, det er faktisk det jeg er sur over – at de har valgt at offentliggøre den – men uden at jeg har fået at vide at jeg medvirker! De andre er anonyme (selvom alle madbloggere vil vide hvem de er), men jeg er den eneste der er hængt ud – og så med navns nævnelse. Hvis de ikke havde offentliggjort den, jamen så havde jeg jo ikke kendt til dens eksistens, men jeg synes at dette er uartigt.
  At nogle af de andre madbloggere har den mening om mig, det vidste jeg sådan set godt i forvejen, men jeg må sige at et par stykker af dem har gjort mig ked af det – især fordi de jo gerne vil have del i mine læsere ved at udveksle links…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 5, 2010
  11:41 pm

  Tina Liel

  Ked af at høre at der har været flere negative ting for dig her i blogverdenen på det sidste. Det er altså til at blive tosset over. Det er misundelse og fejhed i højeste grad. Du er en af mine favorit madbloggere netop fordi der ikke er noget snobberi i det du viser – vi kan alle være med. Og ved du hvad søde tænk du på alle os faste læsere som elsker sig iestedet for sådan en flok (undskyld mig) idioter. Det må alstå være sådan en underlig form for jantelov håndhævelse. Knus og varme positive tanker til dig


 4. Dec 6, 2010
  2:14 am

  Hanne Bro Jensen

  Jeg kunne godt tænke mg at hvilken karakter de har fået for den opgave!


 5. Dec 6, 2010
  5:40 am

  Kirsten

  Lad ikke dit humør blive ødelagt af sådan en tumpet afhandling, "kassedamemad" må være et udtryk de selv har opfundet og da det helt klart er negativt ment, så er det da også en fornærmelse af kassedamer. Har de mon lavet en undersøgelse af hvad kassedamer spiser, for jeg har aldrig hørt det begreb før. Blæs dem et stykke i stedet for at skabe opmærksom omkring deres afhandling.


 6. Dec 6, 2010
  8:02 am

  Jakob

  Giv dog slip for det! Jeg arbejder sammen med en kvinde som skal lave samme afhandling om madblogs indvirkning i Danskeres mad vaner og mon ikke også der der kommer et par kritiske kommentarer. So what?! Du laver noget du holder af, du glæder og inspirer andre mennesker (mig selv indkluderer) så seriøst, lav noget mere af din dejlige mad, grim eller ej. Lad være med at ligge mere i den afhandling. Som du jo kan læse har du en hel fan skare der er ligeglad med hvad andre skriver om din mad.
  Lad vognen stå, slip hestene løs. Livet venter

  Mvh Jakob


 7. Dec 6, 2010
  9:08 am

  Rikke Jakobsen

  Hej Birthe

  Det kan ikke være lovligt og offentliggøre sådan noget uden din accept og viden. i mine øjne bliver du bagtalt og hængt ud på det groveste. De nævner selv at du er den blog i danmark der bliver læst af flest, med den begrundelse at vi læser med bare fordi du var en af de første. Det beviser bare værdien af studiet. De har på ingen måde kontaktet LÆSERE af madblogs for og høre hvad de gerne ville have.Jeg kan købe mig til fisfornemme opskrifts bøger, hvis det var det jeg ville have. For mig handler det om og "dele" min glæde med nogen (selvom jeg bare læser med). Og glædes over den glæde og entusiasme som du føler ved og lave mad. Og den kan ingen heldigvis tage fra dig. Jeg kan godt lide det personlige aspekt og høre om din dejligt kat (som overhovedet ikke er fed). jeg følger andre madblogs og de har samme lidt peronlige aspekt. Anarka som jeg også elsker og læse, har i hvert fald også hendes meninger som kommer ud mellem middelalder opskrifter og lækre lambeth kager. Mens faster Philip er lidt mere mad minded men stadig på den simple måde. Jeg elsker store komplicerede retter men jeg kommer altså sent hjem og vil også gerne have lækker mad i hverdagen som er ukompliceret. Jeg syntes det er højrøvet og udtale sig om din blog på den måde. Fint de vil gøre det anderledes og poste andet mad. Fint men hvorfor skal man deraf nedgøre andre. Jeg fatter det ikke. Normen for hvad folk skal kritiseres for her i landet har rykket sig gevaldigt og jeg kan slet ikke følge med.

  Når dampen har lagt sig kan du jo glæde dig over at du er for god til den slags. Og at din blog stadig er en af de mest læste.

  Hilsen Rikke


 8. Dec 6, 2010
  9:37 am

  Nr. 27

  Hold nu op, hvor de da ikke tænkt sig om.. Det er skisme da ikke særlig pænt gjort af dem.
  Jeg kan ikke lade være med at tænke at de da slet ikke har overvejet hvad de har gang i med den opgave. Jeg håber at de har fået nogle hak i tuden for den behandling de har givet dig.

  Helt personligt så er jeg rigtig glad for at følge dig, netop fordi det er ingredienser jeg selv kan finde i DøgnNetto. Jeg er glad for at du ikke har tænkt dig at lukke din blog, de skal da ikke have lov at vinde på den måde.

  Jeg tror at der er nogle madbloggere, der er misundelige over at din er Danmarks mest læste madblog, og derfor vil de gerne pille dig ned. Sådan nogle smålige mennesker er ikke værd at bruge tid på.

  Kære Birthe.
  Tak for din blog! Tak for dine dagligdagsberetninger og dine "lige-til-at-gå-til-opkrifter". Du har inspireret mig og min kæreste til at lave mere varieret mad end blot pasta og rugbrødsmadder. 😉

  Mange hilsener
  Thilde


 9. Dec 6, 2010
  9:39 am

  duara

  Hej Birthe
  Denne diskussion satte simpelthen for mange tanker i gang i mit hoved. Jeg har nævnt dig, specialet og mine egne overvejelser på min blog http://www.duara.blogspot.com.

  Venlig hilsen
  Nikoline


 10. Dec 6, 2010
  9:57 am

  Konsinski

  Hej Birthe,

  Kan man ikke henvende sig til RUC og spørge om det er generel praksis at lægge opgaver offentligt tilgængeligt når de der "deltager" ikke ved de er med, samt at det er offentligt?!?

  Undrer mig meget at de der har skrevet afhandlingen ikke har forsøgt at få dig i tale – virker sQ komisk!

  Håber røgen er ude af systemet, jeg vil glæde mig til mere "kassedamemad" – det er nemlig også det vi spiser her hos os 🙂

  /Lisbeth


 11. Dec 6, 2010
  11:15 am

  @

  Hej Birthe,
  Så lige at afhandlingen er hevet af Rudar:
  "Item Withdrawn"
  så måske er der nogen der har fået "kolde fødder" 🙂
  Tag dig ikke af dem – du har en rigtig god blog og du bestemmer hvad der skal stå på den. Vi er mange der er MEGET glad for al din almindelig mad til almindelige dage!!!


 12. Dec 6, 2010
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 6, 2010
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Ja, det kunne være ret interessant 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Dec 6, 2010
  11:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kirsten!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Dec 6, 2010
  11:49 am

  Newyorkerbyheart

  hej Jakob!

  Ved du hvad, det er jo det jeg er ved. Folk er forskellige og for mig er det vigtigt at få det ud på denne måde, inden jeg kan komme videre 🙂

  En skrev til mig at der er 2 forskellige slags mennesker: nogle der bare siger f**k dem og andre (som mig), der lige skal have lov til at rase ud…

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Dec 6, 2010
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Det er lidt sjovt at den ene af de blogs du nævner er en af de medvirkende, som mener at han laver mad der er væsentlig over mit niveau – hvor du betragter det som nede på jorden – det er da morsomt!

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 6, 2010
  11:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Thilde!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Det glæder mig at jeg har været med til at inspirere dig, det er jo bare det, der er min "mission"…

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Dec 6, 2010
  11:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej duara!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg har været inde og læse og det er spændende tanker du gør dig, synes jeg…

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Dec 6, 2010
  11:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Mange tak for din kommentar – og den tanke har også strejfet mig – men nu har de vist fjernet den 🙂

  Mange hilsner
  birthe


 20. Dec 6, 2010
  11:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej @!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  birthe


 21. Dec 6, 2010
  11:55 am

  Newyorkerbyheart

  Afhandlingen er IKKE trukket tilbage, den ligger der stadig, hvis I trykker på linket – eller den kan ses her: http://rudar.ruc.dk/bitstream/1800/5869/1/n%C3%A5r_mad_medieres2.pdf

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Dec 6, 2010
  2:31 pm

  Det-lille-koekken

  Hej Birthe..
  Jeg har virkelig også tænkt, om det kan være lovligt ikke at oplyse dig om at din blog er genstand for en "analyse" i et projekt, som jo er offentliggjort.
  Det vil jeg liiiiige prøve at undersøge…
  🙂
  Boegeskov


 23. Dec 6, 2010
  3:28 pm

  Hanne Bro Jensen

  Umiddelbart tror jeg at det er lovligt at offentliggøre opgaven, især fordi oplysninger som navn og websted er offentlige tilgængelige.

  Men etisk er det, i mine øjne, helt forkert at offentliggøre en saglig opgave hvor alle omhandlende personer ikke har mulighed for at udtale sig. God "journalistik" handler netop at inddrage alle involverede partere og lade alle komme til orde – og derefter kan man skrive opgaven.

  Desuden er det jo heller ikke forfattere af opgaven ikke har udtalt sig negativt om Birthe. Det er jo de interviewede, men derfor synes jeg stadig at det er forkert at offentliggøre så intime udtalelser fra privatpersoner om privatpersoner.

  Anyways!

  Birthe: Jeg ved ikke om du har skrevet noget om det, men har du besluttet dig for årets nytårsmenu? 🙂


 24. Dec 6, 2010
  6:34 pm

  Baby Z

  Hej Birthe.
  Jeg er en dansk pige der nu bor i England. Jeg nyder din blog og faar dejlig meget inspiration fra den. Jeg er ikke saerlig god til at lave mad men du beskriver ting rigtig godt og jeg kan godt foelge med.
  For mig er din blog hyggelig og det er dejlig danskt – det faar mig til at foele mig hjemme.
  Tak for din blog!
  De bedste hilsner
  Noor Tina


 25. Dec 6, 2010
  7:05 pm

  Godte

  Hej Birthe

  Der er vist ingen tvivl om at de anonyme udtalelser i afhandlingen er latterlige, men jeg tror faktisk du ville gøre dig selv en tjeneste ved at lade være med at læse sådan noget. Jeg ved at der er mange kunstnere som aldrig læser anmeldelser, netop fordi man kan risikere usaglig kritik som KUN gør en i dårligt humør.
  Jeg kan levende forestille mig det er svært at lade være med at læse sådan noget, men tror du ikke det ville være fedest at være ligeglad med det der?
  De bedste ønsker og forventninger om en fortsat god og inspirerende blog fra B


 26. Dec 6, 2010
  8:34 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Boegeskov!

  tak for din kommentar og fordi du vil undersøge det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Dec 6, 2010
  8:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Nej, så langt er jeg slet ikke nået i mine overvejelser – lige pt. er det bare julen der skal "overstås" 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 28. Dec 6, 2010
  8:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Baby Z!

  Mange tak for din kommentar og det glæder mig rigtig meget, at jeg kan være med til at inspirere dig – det er jo derfor jeg er her 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 29. Dec 6, 2010
  8:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Godte!

  Jo, det kan godt være, men på den anden side så synes jeg heller ikke at det skal være "forkert" at føle noget. At føle – og føle meget – er en del af det at være mig og det har jeg ikke lyst til at undertrykke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 30. Dec 8, 2010
  7:39 pm

  Louise

  Hej Birthe,

  Hanne er kommet mig i forkøbet ovenfor…jeg skal ikke gøre mig klog på diverse juridiske trakasserier (aner ikke en døjt om det), men jeg er bange for (men ved det som sagt ikke), at Hanne har ret i, at forfatterne lovligt må bruge hvad de vil fra din blog fordi den er offentlig. Ligesom hvis en kendis soler sig nøgen på offentlig strand, kan han/hun ikke bagefter brokke sig over, at Se og Hør har taget billeder af vedkommende – jo, de kan brokke sig, men hvad Se og Hør har gjort, er fuldt lovligt, om end måske kritisabelt etisk set. Og uden sammenligning i øvrigt, kære seje Birthe!!!

  Igen, som Hanne også siger, etikken i at gøre det kan diskuteres, og som jeg også sagde i mit første indlæg i "sagen", så burde du have haft mulighed for at tage til genmæle ELLER i alle fald læse det skrevne igennem. Og dette siger jeg muligvis kun fordi jeg kender dig og fordi jeg ved, at der har været så meget andet p*s og l*rt og ikke mindst misundelse.

  Havde forfatterne – eller rettere de anonymiserede madbloggere – kaldt dig nazist, dum, grim, venstreorienteret, racist, tyk, tynd eller lignende ville det til gengæld have været dybt ulovligt – med mindre du altså offentligt havde givet udtryk for fx dit politiske ståsted, dit udseende osv.

  Jeg er ikke ude på at holde et foredrag her (selvom det har karakter af det efterhånden ;o), og jeg er bestemt heller ikke ude på at forsvare noget eller nogen som sådan, men hele sagen er interessant (ja, nok ikke for dig! Og det kan jeg sgu godt forstå), fordi vi kommer til at se meget mere til sådan noget her, og diskussionen derfor får et mere principielt præg, der interesserer mig.

  Nu er mit speciale i et helt andet felt afleveret for længe siden (og gudskelov for det!!!), men specialer er som udgangspunkt offentlige, og kommer også til at ligge på Det Kongelige Bibliotek eller lignende til udlån, med mindre specialeskriveren ikke vil have det (det krydser man af, når man afleverer).

  Om madblogger-specialet er godt eller dårligt, det er jeg ikke den rette til at dømme. Og hvilken karakter forfatterne har fået, er sagen flintrende uvedkommende. Men jeg synes at det er vigtigt i denne sag, at det ikke er forfatterne, der kalder din blog dårlig og grim, men de anonymiserede bloggere.

  Jeg synes at det er vidunderligt med alle de mennesker, der melder sig under fanerne her som fans. Jeg er selv en af dem! Derom må der ikke herske tvivl.

  Og jeg synes (som altid) at du har al ret i verden til at skrive om præcis hvad du har lyst til. Misfornøjede kan klikke væk uden problemer i stedet for at lade sig irritere. Og selvfølgelig har du lov til at føle dig berørt af dette. Det ville jeg selv! Tror bare ikke at de to læsere, der kigger forbi min bogblog hver 14. dag kan skabe så meget røre ;o)

  Men som en anden lidt galgenhumoristisk også sagde: al omtale er god omtale, og du skal bare blive ved og ved med det, som du er skidegod til!

  Det var alt (for meget) her fra..for nu 🙂

  Alt det bedste,

  Louise


 31. Dec 8, 2010
  11:54 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Louise!

  Jeg tror jeg blev så godt gal i skralden, fordi jeg blev taget totalt "off guard".
  Jeg var blevet kontaktet da de startede om jeg ville være med og havde klart – og pænt – sagt nej tak. Derfor overraskede det mig meget, at jeg så var det alligevel 🙂

  Jeg ville bare så gerne have haft et lille pip fra dem om at jeg var med osv – jeg ved ikke om de på nogen måde er forpligtet til det – og jeg er helt klar over at de har haft travlt, men alligevel.

  At visse dele af madblogverden har den mening om mig, vidste jeg sådan set godt – jeg tror der afholdes "jeg-hader-newyorkerbyheart-møder" rundt omkring og fred være med det. Det der slog mig mest er at det er mennesker der har lagt kommentarer om hvor god de synes min blog er, hvor inspirerende og kreativ jeg er – og om vi så ikke også lige kan udveksle links. Det har jeg gjort, for det er alle dygtige madbloggere. Det undrer mig derfor desto mere at de har den mening om mig – eller der var ihvert fald nogle stykker der undrede mig MEGET!
  Det er helt fint at de har den holdning til mig, men de kan da for pokker være ærlige – ok det har de så også været nu – men altså ærlige overfor mig.

  Der er 1 – af de "anonyme" madbloggere der har taget kontakt til mig og det tager jeg hatten af for. Det er jo ikke fordi jeg ikke ved hvem de andre er, så gode har de heller ikke været til at gøre de medvirkende anonyme – men hvis bare de ville være ærlige, så man (jeg) vidste hvor jeg havde dem. Det ville jeg værdsætte….

  Tak for dit input 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!