Newyorkerbyheart

Ternede jødekager (Isabellas, nr. 7/2010)…..

02 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

 Den mørke dej…..

 Den hvide dej……

 Sættes sammen til en firkant……

 …..og pakkes ind……

 Den afkølede dej, skæres ud……

 ……og køles af……..

Er de ikke fine?…….

Findes der noget bedre, når man er i dårlig humør, end at bage lækre kager???? Det er i hvert fald den bedste terapi for mig *S*
Jeg havde sådan set besluttet allerede i går at jeg ville bage pebernødder, men da jeg så skulle til det i dag, så havde jeg selvfølgelig ikke alt hvad der skal bruges. Da det er de bedste pebernødder jeg kender, valgte jeg at lade være med at lave nogle andre og gav mig så i kast med nogle andre kager i stedet for. Valget faldt på en opskrift fra det seneste nummer af Isabellas, fordi de så så fine ud. Jeg havde faktisk ikke set at der stod jødekager, så jeg tilsatte glad korn fra en stang vanilje (hvad der jo vist ikke skal i jødekager), men de blev nu rigtig gode alligevel. Jeg tror endnu ikke at jeg har været udsat for at vanilje har ødelagt noget……
Dejen er nem at ælte – selv med dårlig finger *S* – og selvom mine ikke blev helt perfekt firkantede, så synes jeg at de blev ganske fine alligevel.
Pas på med at lave dejpølserne for lange, for så er dejen ret så svær at flytte rundt med. I bladet stod der at de skulle have 10 minutter, men det var for lang tid i min ovn, mine fik kun knap 8 minutter. Der stod også at opskriften gav ca. 40 stk. jeg fik ca. 75 stk. ud af portionen, så måske jeg har skåret dem for tynde, det ved jeg ikke. Jeg skar dem så de var ca. 3 mm tykke, vil jeg tro.
I bladet bruger de 1 æg til at pensle siderne med, så det ligesom limer rullerne sammen. Det har jeg totalt overset – ser det først nu – men mine blev nu pænt samlede alligevel.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Ternede jødekager (Isabellas nr. 7/2010), ca. 75 stk.
225 g smør, blødt
100 g rørsukker
½ tsk. salt
1½ tsk. hjortetaksalt
340 g mel
3 spsk. usødet kakaopulver
korn af 1 stang vanilje
Pisk smør, sukker og vaniljekorn godt sammen med en el-mikser. Bland mel med salt og hjortetaksalt – rør det i dejen med en ske og ælt så dejen sammen. Del dejen i 2 dele og ælt kakaopulver i den ene del. Rul 4 pølser dej af de 2 dejklumper – 2 hvide og 2 brune – sørg for at de er lige lange. Form dem til firkantede dejstænger og læg dem på film, så de danner en firkant. Pak filmen stramt om og stil i køleskab i mindst 1 time.
Forvarm ovnen til 180 grader og skær dejen ud i skiver på ca. 3 mm. Læg dem på bageplade, de kan ligge forholdsvis tæt, da de ikke flyder ud. Bag dem i 8-10 minutter, pas på at de ikke får for meget. Lad dem køle helt af på bagerist, inden de opbevares i lufttæt dåse.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Dec 2, 2010
  10:17 pm

  Piskeriset

  Hihi – de er da superfestlige! Nu spiser jeg sjældent småkager, men jeg kan vældig godt lide det nye udseende på dem – det er da langt sjovere end de traditionelle 🙂


 2. Dec 2, 2010
  10:21 pm

  Therese

  Spøjst.
  Ligeså længe jeg kan huske tilbage, har min mor lavet dem hver jul. I Norge hedder de "silkekaker" og er traditionelle julekager. De kaldes også "sjakkruter" altså skakruder.

  Lækre ser de ud, uanset hvad de kaldes :o)


 3. Dec 2, 2010
  10:22 pm

  Therese

  Hov, er ikke helt nede med det her Google Konto. Tror ikke min blog kom med..
  http://copenhagendaily.dk


 4. Dec 2, 2010
  10:35 pm

  LaTascha

  De er flotte! Jeg har godt set opskrifter engang imellem med kager der minder om disse, men der tror jeg de hed noget andet – troede faktisk jødekager altid var forbundet med kanelsukker og mandler.
  Fine ser de i hvert fald ud:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.


 5. Dec 2, 2010
  10:40 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Piskeriset!

  Ja, de blev rigtig fine – og så smager de godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 2, 2010
  10:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Therese!

  Kært barn har mange navne 🙂

  De er ihvert fald lækre. Min mormor bagte nogle runde nogen, der var ligesom en roulade – og dem kaldte hun zebra-kager….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 2, 2010
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det er også min opfattelse af jødekager, så derfor blev jeg nødt til at bage disse – jeg er vild med deres udseende 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 3, 2010
  1:00 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Therese!

  Tak, så ved jeg bedre hvem du er 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 3, 2010
  1:23 am

  Sabina

  Dem har vi lavet i min familie altid. Jeg tror de er fra et gammelt opskrift-hæfte fra Brugsen.
  Hvor er det pudsigt at sådan nogle gamle kage-opskrifter pludselig bliver "retro".

  Og ja de er gode. Hos os er det ikke jul uden flere portioner af disse 🙂


 10. Dec 3, 2010
  10:12 am

  Kager skal der til

  De er da rigtig flotte, nu får jeg endnu mere lyst til at bage … og spise småkager……

  Hyggehygge
  Marianne


 11. Dec 3, 2010
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sabina!

  Hvor sjovt – tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Dec 3, 2010
  12:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej marianne!

  Ja, de er så fine synes jeg, det er (næsten) synd at spise dem 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 3, 2010
  7:02 pm

  Sabina

  De hedder forresten "brikker" hjemme hos os :o)


 14. Dec 5, 2010
  5:22 pm

  Anette

  Sikke fine småkager. Det er en helt ny form for jødekager i forhold til dem, jeg kender.


 15. Dec 5, 2010
  10:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sabina!

  Godt navn 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Dec 5, 2010
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Tak, de er også meget anderledes end dem jeg kender – og efter jeg har puttet vanilje i dem – er de nok teoretisk set ikke længere jødekager…..men de smager skønt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 11, 2010
  9:35 pm

  Marie

  Er det usaltet eller saltet smør du har brugt? 🙂


 18. Dec 11, 2010
  11:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Crea!

  Saltet – jeg bruger næsten aldrig usaltet smør 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!