Newyorkerbyheart

Torskefad (BoligLiv nr. 12/2010)……

07 december , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med fisk/skaldyr

 En kæmpe portion pebernødder……

 Løg og fennikel svitses…….

 Tomater og hvidløg kommes ved…..

 ……og så skal det simre til det bliver tykt…….

 Torsk, forkogte kartofler, oliven, hvidvin, tomat-blandingen og hele tomater med stilk kommes i et fad…..

Aftenens tallerken……

Puhhh, jeg har haft travlt i dag og jeg kan godt betro Jer, at jeg er TRÆT – faktisk noget der ligner, helt færdig! Kæresten har foreslået at jeg hver morgen laver en liste over hvad jeg skal og så streger hver anden opgave *S* – meget morsomt, men det vil nok ikke rigtig fungere…..

Anyway, jeg har fået bagt en stor portion pebernødder i dag. Jeg lavede 1½ portion, fordi jeg også skal have sendt nogen over til min Mama. Desuden har jeg fået lavet brunkagedej og dej til vaniljekranse. De 2 slags dej er lagt på køl og kan så bages når jeg får overskud til det – det skal dog helst være snart – for i hvert fald brunkagerne, skulle også gerne med til USA.

Nå, men der skulle jo også noget mad på bordet og i aften blev det til et torskefad (fra BoligLiv nr. 12/2010), som smagte dejligt. Især var jeg helt vild med den “tomatmarmelade” der blev lavet til. Jeg tilsatte et nip sukker og lidt af den rosmarinsirup, som jeg købte til MAD 2010 i Århus i efteråret.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Torskefad (BoligLiv nr.12/2010), 2-3 pers.:
passende mængde aspargeskartofler, skrællet og kogt i 10 minutter i letsaltet vand
1 rødløg, skåret i tynde skiver
1 fennikel (gem toppen) og skær den i tynde skiver
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 bakke tomater på stilk
300-400 g torskefileter
salt, friskkværnet peber
et nip rørsukker
rosmarinsirup
lidt gode, sorte oliven uden sten
1½ dl tør hvidvin
lidt olivenolie
Varm lidt olie op i en gryde og svits fennikel og rødløg, til de bliver gyldne, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Skær halvdelen af tomaterne i kvarter og tilsæt dem, sammen med hvidløg. Tilsæt også rørsukker og sirup, lad det simre ved middelvarme, til det nærmest bliver som en tyk marmelade. Smag til.
Smør et fad med olivenolie. Dup torskefileterne tørre og skær dem i mindre stykker. Læg dem i fadet. Halver de kogte kartofler på langs og kom dem ved sammen med oliven, fennikeltop, tomatmarmeladen og resten af tomaterne – med stilk. Krydr med salt og friskkværnet peber – hæld hvidvin ved og dæk med stanniol – og sæt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag stanniol af, skru op på grill og giv det et par minutter til tomaterne brister. Server med brød.

Angående lakridspulver, som er blevet så populært at bruge, så har Heidi givet mig dette link. Jeg har bestilt i dag og det er altså rigtig billigt. Jeg havde ikke lige set at jeg selv kunne vælge hvor meget der skulle være i poserne, så jeg har kun bestilt 2 x 25 g, men inkl. porto blev det kun £ 2.90. Herhjemme er det umuligt at så sendt for under kr. 65 og det nægter jeg simpelthen at betale……

Som up-date på den RUC afhandling jeg skrev om i fredags – som nu er fjernet – kan jeg fortælle, at den kun er midlertidig fjernet. Jeg er med i en gruppe på Facebook, hvor de 2 forfattere også er blevet medlemmer og de fortæller at den kommer på igen. De havde ikke regnet med at så mange skulle læse deres afhandling, så de ville lige lave nogle små rettelser, jeg er meget spændt på at se hvad rettelserne bliver. Den bliver vist lagt på Madbevægelsen, når den igen er klar til offentliggørrelse. Desuden kan jeg fortælle at de fik 10 for deres opgave.
De har dog ikke kontaktet mig personligt – heller ikke i gruppen – for at komme i dialog med mig.

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Dec 7, 2010
  8:53 pm

  Sabine

  torsk smager så godt. Denne ret ser utrolig lækker ud. Den må jeg lave en dag!!
  Sabine
  Sabinesverden.blogspot.com


 2. Dec 7, 2010
  9:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sabine!

  Tak, det smagte også rigtig dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 8, 2010
  8:44 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  God ide som din kæreste der har givet dig. Og klart det kan gennemføres – men da det er dig i sidste ende der bestemmer vil jeg æde min gamle hat på at du ikke lytter efter hans råd:-)
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 4. Dec 8, 2010
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Du er ved at kende mig for godt 😉 Hver gang jeg går i gang med noget, tænker jeg det er jo ikke så slemt, så jeg kan også lige lave det og det – resultatet er at jeg altid laver for meget 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 8, 2010
  6:10 pm

  heidi

  Jeg er glad for du kunne bruge lakridspulver-linket.
  Måske man skulle starte en import og så sælge videre i DK – har vist aldrig set nogen steder før, hvor man kan købe 25 kg ad gangen 😉


 6. Dec 8, 2010
  6:13 pm

  heidi

  Glemte lige at sige at jeg bestilte lakrids mm. sidste mandag eller tirsdag, og mandag i denne uge lå det i postkassen, så det går pænt hurtigt, og mon ikke også du får din inden jul 🙂


 7. Dec 8, 2010
  6:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Man skulle da klart starte en import – eller gå sammen og købe noget – for det er jo billigt 🙂 – og igen tak for linket.
  Jeg havde tænkt på at lede efter noget på nettet, men havde ikke fået taget mig sammen til det.
  Jeg håber, at jeg får det inden jul, for jeg ville gerne bruge det til konfekt.

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 8, 2010
  6:49 pm

  Piskeriset

  Hæ – du er altså bedre til at huske at få spist fisk end jeg pt. er 🙂

  Jeg kan godt lide kombinationen, men måske jeg ville være fristet til at bruge pasta i stedet for kartofler – jeg har nemlig lidt pasta-abstinenser for tiden 😉

  Hvad gør du for at småkagerne overlever den lange transport?


 9. Dec 8, 2010
  11:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg prøver 🙂

  Pasta vil helt klart være godt til, de aspargeskartofler vi fik i går, var faktisk en anelse tørre/melede i det….

  Jeg ved det ikke helt endnu – fylder glassene så meget op så de ikke kan kure alt for meget rundt tror jeg. Pebernødderne er jeg ikke nervøse for, men brunkagerne er jo unægtelig noget mere skrøbelig. Jeg tror ikke at der er så meget andet at gøre, end at bede 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Dec 9, 2010
  7:43 pm

  heidi

  Nu er jeg altså nød til at nævne det – for jeg har nu fundet ud af at lakridspulver og lakridspulver ikke nødvendigvis er det samme.
  Det jeg (og du) har købt, er lakridsRODSpulver, men man kan også få lakridsekstrakt (afkog fra roden) som pulver – og jeg håber jo ikke jeg har fået lokket dig til at købe det forkerte!

  De opskrifter jeg har set hvor det skal bruges, står der tit bare lakridspulver, men ikke om det er fra ekstrakt, eller pulver fra roden. Og det gør åbenbart en forskel i både smag og konsistens.

  Det du har brugt i diverse opskrifter, har det været pulver fra roden, eller pulver fra ekstrakt?


 11. Dec 9, 2010
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Det anede mig at der var forskel, men hvordan er det? er det mildere eller stærkere? Har du prøvet det?
  Jeg aner ikke hvad det var jeg brugte, men det var fra Johan Bülow 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Dec 9, 2010
  10:32 pm

  heidi

  Jeg har aldrig smagt eller prøvet andet end det jeg har købt i England, så jeg kan ikke sige hvad forskellen er i smagen. Kun at de mandler med chokolade og lakridspulver jeg lavede i dag, måske ikke blev helt som jeg havde forestillet mig 🙂
  Jeg håber du stadig kan bruge det til noget, selvom det viser sig at være det forkerte – ellers håber jeg det er en trøst at det trods alt har været nogenlunde billigt!


 13. Dec 9, 2010
  10:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Heidi!

  Ok, det bliver interessant når det kommer så 😉 De har lige skrevet i dag, at det er afsendt….

  Jeg skal nok lade dig vide hvad jeg synes.

  Blev de uspiselige eller??

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Dec 10, 2010
  6:37 am

  heidi

  Altså manden kunne ikke lide dem, men det plejer nu ikke nødvendigvis at være noget man kan dømme efter 🙂

  De kan sagtens spises, men de var ikke sådan WAUW. Nu ved jeg jo ikke hvordan de SKAL smage, men jeg synes der manglede et eller andet.
  Men jeg vil meget gerne vide hvad du synes om det i forhold til det andet!


 15. Dec 10, 2010
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!
  Jeg skal nok give dig svar, når jeg modtager det og får det afprøvet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!