Newyorkerbyheart

BBQ koteletter, quinoasalat og scamorza med parmaskinke……..

Koteletter pensles med bbq-marinade…..

Scamorza-osten med den sjove form……

Der skæres nogle forholdsvis tykke skiver, som lægges i et ovnfast fad……

Kogt, afkølet quinoa, rødløg, blomkål, bladselleri, tomater, gulerødder og emmentaler…..

Dressing piskes sammen…..

Salat vendes i, sammen med lidt dressing……

Den forbagte ost, tages ud og parmaskinke lægges ovenpå, dryppes med lidt olivenolie, inden den sættes i ovnen igen……

Den færdige ost…..

Gårsdagens tallerken…..

Vi skulle egentlig have haft noget der ligner dette, inde fra Heidi’s side, men så glemte jeg at købe kødet og linser – og så måtte jeg jo finde på noget andet……
Jeg ved ikke hvad der sker nogle gange når jeg er ude at handle. Selvom jeg laver en indkøbsliste, så er det som om at lige pludselig så slår hjernen (og øjnene) fra og selvom tingene står på listen, så bliver de ikke købt. Meget mærkeligt fænomen.

Nå, men vi havde nogle små koteletter i fryseren, som blev taget op og vi havde også quinoa, så aftensmaden var reddet. Jeg havde også sat mig for at vi skulle smage den Scamorza ost, som Clotilde har haft med til mig fra Rom.
Jeg kan godt fortælle Jer, at den ost er helt FAAAANTASTISK!!! Den har sådan en letrøget smag og er ret fast i, lidt ligesom den græske halloumiost, men uden at den “fnidren” som den græske ost har når den spises. Clotilde fortalte mig hvad jeg skulle gøre ved den og det blev fulgt – og både kæresten og jeg var helt solgt.
Det er dog en tung sag, så der skal ikke så meget til. Den kan også serveres som en let ret, men en salat (godt med syre i dressingen) og noget lækkert brød.
En ting er i hvert fald helt sikkert, når vi kommer til Italien så skal jeg have indtil flere pakker af den lækre Scamorza ost med hjem…….

Alt i alt en lækker aftensmad, som godt kan anbefales.

Quinoasalat med bbq-koteletter, 2 pers.:
4 små koteletter
færdigkøbt bbq sauce (jeg brugte noget som min Mama har sendt til mig)
salt, friskkværnet peber
1 dl sort quinoa
2 dl vand
lidt blandet salat, plukket i mindre stykker
1 rødløg, skåret i tynde, halve skiver
2 stilke bladselleri, fintskåret
2 gulerødder i små tern
½ blomkål, plukket i små buketter
½ bakke San Marzano tomater, skåret i tern
et lille stykke emmentaler, skåret i små tern

Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
1 tsk. dijonsennep
Skyl quinoa’en rigtig godt, så alle de bitre stoffer vasks ud. Kom den i en gryde sammen med 2 dl vand, tilsæt lidt salt og kog i 17-20 minutter – eller følg anvisning på emballagen.
Skyl den kogte quinoa med koldt vand og lad det dryppe af.
Bland alle grøntsagerne sammen og tilsæt den afdryppede quinoa. Bland med plukkede salatblade.
Pisk – eller ryst – dressingen sammen, smag den til.
Dup koteletterne tørre og pensl med bbq-sauce, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg i et letsmurt, ovnfast fad og sæt i en 220 grader varm ovn i ialt 15-20 minutter (alt efter størrelse). Pensl jævnligt begge sider under stegning.
Lige inden servering dryppes salaten med dressingen og det vendes godt rundt, brug ikke for meget dressing, kun så den lige lægger sig om ingredienserne.

Note:
Der kan jo bruges de grøntsager i salaten som du har lyst til og som du har, det er frit valg på alle hylder, opskrifter er jo sjældent en endegyldig løsning….

Scarmorza (italiensk ost) med parmaskinke, 2-3 pers.:
4 tykke skiver, ca. 1 cm tykke
lidt olivenolie
2 skiver parmaskinke
Smør et lille ovnfast fad let med olie. Læg osteskiverne ned i og sæt det i ovnen ved 220 grader i ca. 3-5 minutter, til den begynder at smelte. Tag den ud, læg parmaskinke over og dryp med lidt olivenolie. Sæt den i ovnen igen i 2 minutter, skinken skal ikke blive sprød, bare lidt tilberedt. Tag ud, skær evt. i mindre stykker og server straks.

I går var jeg med Clotilde til jobmesse i det lokale idrætscenter og jeg havde faktisk ikke forestille mig at det ville være så stort. Hold da op hvor var der mange mennesker……
Inden vi tog afsted sagde kæresten til mig, at nu skulle jeg ikke komme hjem med et job – han ved jo hvor svært jeg har ved at sige nej *S* – men det gjorde jeg altså heller ikke. Jeg fik helt sved på panden bare ved tanken! Selvom jeg tit drømmer mig tilbage til arbejdsmarkedet, så ved jeg jo inderst inde godt, at det er total urealistisk. Jeg ville aldrig kunne administrere et job i det “rigtige” liv, dels pga. smerter og træthed – og dels pga. min stresstærskel er ALT for lav. Det stresser mig stadigvæk helt vildt, bare at skulle ud af døren på et bestemt tidspunkt, det kan jeg ligge vågen over i flere nætter………

I morgen skal jeg til brunch hos Clotilde sammen med nogle andre og det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg skal have amerikanske pandekager, min Papa’s ahornsirup og brownie med.

Kæresten er på kursus i disse dage, så der er rigtig blevet lavet mad i dag. Jeg har bagt amerikanske pandekager, brownie og forberedt gammeldags oksekødssuppe med hjemmelavede kød-/melboller og ristoppe med rosiner, som vi skal have i morgen, hvor også kærestens mor kommer og spiser. Jeg glæder mig allerede, der dufter fantastisk i hele hytten – men nu er jeg også træt – jeg var været i gang hele dagen…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 26, 2011
  10:49 pm

  lutinlive

  Åhhr hvor den ost ser fantastisk ud.. Både før og efter 🙂
  Nu gjorde du mig jo sulten Birthe, her klokken snart 23 om aftenen altså 😀
  Kender forresten godt det med indkøbssedlen.. Må være en midlertidig kortslutning..
  Kærligst Lea


 2. Jan 27, 2011
  1:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Jeg kan godt betro dig, at den også smager helt fantastisk. Jeg kunne leve af den, hvis jeg blev tvunget 😀

  Tror helt sikkert at det er en form for kortslutning….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 27, 2011
  3:57 pm

  ~Lisa~

  This looks so yummy! Savory loaded with healthy ingredients.


 4. Jan 27, 2011
  10:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Lisa,

  thanks! It was really good – and a good way to get lots of vegetables 🙂

  My best,
  Birthe


 5. Jan 29, 2011
  1:19 pm

  Piskeriset

  Taktak – se nu der. Nu har jeg både lyst til

  1. ost! (hvor ser den i øvrigt sjov ud! :-D)
  2. salaten! (h, hvor jeg dog trænger til noget sprødt og frisk efter snart fire dage uden 'rigtig' mad)
  3. amerikanske pandekager (jeg har bare haft pandekagecraving i flere dage nu – kombineret med mangel på lyst til at spise, hvilket er komplet selvmodsigende!)

  … så… jeg må vist hellere få købt ind snart 😉


 6. Jan 29, 2011
  1:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Dejligt at læse, at du alligevel kan få lyst til mad 😉

  Den ost er bare SÅ lækker, jeg skal have den med hjem i hobetal, når jeg igen kommer til Italien – og ja, den er ret sjov at se på…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!