Newyorkerbyheart

Boganmeldelse: “Den første” af Justin Cronin……….

06 januar , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Boganmeldelser - Tags:

Bogen: “Den første” af Justin Cronin……..

I nat blev jeg færdig med “Den første” af Justin Cronin og jeg må sige, at jeg tror at det er den bedste bog jeg nogensinde har læst! Jeg ved jeg har sagt det om andre bøger, men jeg tror at denne tager prisen…..

Bogen er på 1020 sider og det er ikke en eneste side for meget, efter min mening. Den fangede mig lige fra starten, efter at have læse ½ side, vidste jeg bare, at dette ville være en fantastisk bog.
Lige da jeg læste om den, tænkte jeg at den vist ikke var noget for mig, men et eller andet fik mig alligevel til at gå i gang og det er ikke fortrudt en eneste gang – det eneste besværlige er at den er så tung og stor – her ville en e-bog virkelig være handy.
Bogen er vel nærmest det man kan kalde science fiction (den foregår ude i fremtiden et sted) med en snært af vampyr og gys, men den er også så meget andet. Den er sjov, den er trist, der er kærlighed, der er venskab, begær, død osv. Visse steder gik den lige i hjertet af mig og gjorde mig dybt bevæget, andre steder lå jeg og smilede.

Den første” er første bind i en serie på 3 og da jeg sluttede i går, ville jeg ønske jeg havde de 2 andre liggende, så jeg kunne læse videre med det samme – men jeg må vente med tålmod til de andre kommer. Jeg glæder mig helt vildt og jeg synes helt klart at I skal give den en chance – også selvom den lyder som om den ikke lige er noget for Jer. Jeg er slet ikke til science fiction bøger – eller vampyrbølgen – for den sags skyld, men som skrevet, så havde bogen mig i sin hule hånd fra allerførste side. Sproget er flydende og der sker hele tiden noget, ikke et øjeblik kedede jeg mig, faktisk læste jeg i den lige så snart jeg kunne finde et ledigt øjeblik….

Så alt i alt: LÆS den! Giv den en chance, lad Jer indfange i bogens univers. Jeg er sikker på at mange af Jer vil blive betaget af den som mig – og vi vil være MANGE der med længsel venter på de 2 næste bøger…..

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Jan 6, 2011
  2:03 pm

  M.S.J.

  Hej Birthe!
  Tak for anbefalingen, jeg har tilføjet den på min egen private bogliste.

  Kram, Mona


 2. Jan 6, 2011
  2:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Den hedder altså "Den første" – jeg kom til at skrive "Den sidste", jeg ved ikke hvorfor jeg bliver ved med at skrive det 🙂

  Anyway, jeg håber du vil kunne lidt den…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 6, 2011
  2:52 pm

  Anna

  Hej Birthe.

  Tak for anbefalingen! Eftersom jeg både er til vampyrer og scifi, lyder det til, at det lige er en bog for mig 🙂 Så den vil jeg prøve at få læst i en snarlig fremtid.

  Med venlig hilsen,
  Anna


 4. Jan 6, 2011
  3:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Så er jeg ret sikker på at du vil elske denne bog! Jeg håber, at du får den læst 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 6, 2011
  4:07 pm

  Piskeriset

  Hjælp – den lyder præcis lige så god, som jeg forventer! Jeg tør snart ikke læse den bog, for jeg har snart alt, alt for høje forventninger til den! 😀

  Men jeg håber, jeg får den i fødselsdagsgave, og ellers må jeg købe den selv – har en plan og et håb om at få læst den til påske… 🙂


 6. Jan 6, 2011
  4:12 pm

  Manja

  Den er nemlig bare så god! Hold op, hvor jeg håber han kan stå distancen over de næste to bøger! For dælen da hvor jeg glæder mig til de kommer! Og filmrettighederne er jo også solgt til Ridley Scott og det kunne godt gå hen at blive interessant!


 7. Jan 6, 2011
  4:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er ret sikker på at du vil kunne lide den – hvis jeg var dig, ville jeg haste ned og købe den 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 6, 2011
  4:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!

  Ja, det er jo det man godt kan blive lidt nervøs for, men vi må krydse fingre!
  Jeg vidste ikke det er Ridley Scott der har fået rettighederne, men så må det blive godt -. jeg skal i hvert fald ind og se den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 7, 2011
  1:51 pm

  superheltemor

  jubi den fik jeg i julegave, så nu glæder jeg mig vildt til at komme i gang med den!
  tak


 10. Jan 7, 2011
  3:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Superheltemor!

  Åh, det kan du også rolig gøre – måske du skal lave masser af mad i forvejen inden du går i gang – så familien kan klare sig selv 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jan 7, 2011
  5:00 pm

  SushiStegen

  Ovr, den kommer også lige på min ønskeliste/biblioteksliste. Det er så dejligt med lidt eskapisme.
  kh SS


 12. Jan 7, 2011
  6:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Jeg håber du får den læst, det er en helt fantastisk bog 🙂

  KH
  Birthe


 13. Jan 8, 2011
  12:59 pm

  Anette

  Tak for anbefalingen. Bogen lyder virkelig god, og den vil jeg huske, når jeg mangler en bog.


 14. Jan 8, 2011
  1:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Den er bare så god – og jeg kunne sagtens finde på at læse den igen engang, når de alle er udkommet. Jeg har aldrig læst en bog som denne og håber bare, at de næste 2 kan leve op til det….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Feb 11, 2011
  4:52 pm

  Pia H.

  Hej Birthe

  Efter jeg så din anmeldelse bestilte jeg den første og har nu læst den. Det har medført søvnunderskud, da den er svær at ligge fra sig. Jeg er normalt ikke til den genre og når min kærste ser sådanne film vælger jeg at gå i seng med en god bog istedet for. Men det er noget helt andet at læse det.
  Tak for oplevelsen

  Pia


 16. Feb 11, 2011
  5:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Ja, den frarøve totalt ens søvn – det oplevede jeg også – og kæresten oplever det lige nu 🙂

  Jeg er heller ikke normalt til den slags bøger, men denne her fangede mig med det samme….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 28, 2011
  7:34 pm

  Birte Poulsen.

  Hej Birthe,
  På din opfordring har jeg nu købt bogen. På udsalg her i dag til 149,-. Gik straks i gang og kan næsten ikke slippe den. Godt der er over 1000 sider. Så varer den lidt længere. Hader når en god bog er slut.
  tak for tipset – havde jeg ikke læst din anmeldelse havde jeg aldrig købt den.


  • Dec 28, 2011
   7:38 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Birte!

   Åh, den bog er bare SÅ god, er glad for at du også synes om den. Jeg kunne sagtens læse den igen og jeg ser virkelig frem til at forsættelsen – forhåbentlig snart – kommer 🙂 Nyd den, den får hurtig nok ende…..

   Mange hilsner
   Birthe


   • Sep 13, 2012
    5:54 pm

    Leya

    Hej til jer alle som fik læst bogen dengang.

    Jeg har aldrig hørt om den og fandt den først for 3 dage siden ved et tilfælde -skulle vente på manden og tænkte jeg kigger da lige på bøger.. Den første var den eneste der lige så nogenlunde ud -syntes jeg havde hørt historien før, men kendte ikke bogen..den var billig så jeg købte den..

    Desværre er jeg hurtiglæser og er er lige blevet færdig med bogen for 1 time siden -ville ønske jeg først skulle begynde på den nu så jeg kunne læse den for første gang igen.. 😉

    Kendte godt historien da den minder så meget om I am Legend med will smith -men bogen er 1000 gange bedre..

    Jeg har jo heldigvis ikke lige så lang ventetid som I har haft før bog nr. 2 kommer -da jeg ser den udkommer på engelsk d. 16 oktober -den danske følger vel snart efter… 🙂 -jeg kan dog ikke vente og har allerede forudbestilt den engelske udgave.. har nu kun lidt over 1 måned tilbage før jeg kan læse de næste 500 sider -som desværre kun er halvdelen af den første… 🙁 øv øv -men 500 sider er selvfølgelig bedre en 0..

    Leyla


    • Sep 13, 2012
     6:06 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Leya!

     Ih, er glad for at du fik den læst. Jeg har længe haft lyst til at læse den igen, synes at det er en helt fantastisk bog. Jeg vidste slet ikke at efterfølgeren kun er på 500 sider – øv. Men dejligt at den snart kommer, det har været en lang ventetid 🙂

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!