Newyorkerbyheart

Boganmeldelse: “Niceville” af Kathryn Stockett……

18 januar , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Boganmeldelser - Tags:

Jeg er blevet færdig med “Niceville” af Kathryn Stockett, som virkelig er en fremragende bog. Det er en bog som fra første side ikke kan andet end at røre dig – og jeg tror også at du (som jeg) vil blive dybt forarget undervejs!
Jeg kunne ikke lade være med at hidse mig op, for alså sikke en måde at behandle mennesker på. Ikke sådan at jeg ikke vidste at det forgik/foregår, men på en eller anden måde blev det bare meget mere virkeliggjort.
Først var de sorte i USA slaver og så blev de tjenestefolk for de (hvide) rige. Tjenestefolk, som gerne måtte passe deres børn, rengøre deres huse og lave deres mad, men de måtte ikke have deres mad i samme køleskab som de hvides mad, de måtte ikke bruge det samme toilet, gå på de samme skoler, de samme biblioteker, kirker, supermarkedet, drikke af det samme vand osv.
Det er virkelig hjerteskærende læsning, men bogen indeholder også rigtig meget varme, venskab, kærlighed og stolthed. Heldigvis er der jo altid nogen som kan se det forkerte i situationen, som gør deres for at ændre vilkårene og på den måde skaber der venskaber og sammenholde – sorte og hvide – imellem.

Læs den, bliv rørt, glad og forarget. Læs den for at det aldrig skal ske igen, læs den for at vide hvor dårligt de sorte blev behandlet – bare LÆS den……

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jan 19, 2011
  12:26 am

  MindYourSpirit

  Har osse læst den for nylig, skøn skøn bog 🙂


 2. Jan 19, 2011
  7:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mind your spirit!

  Ja, det er en ret fantastisk bog 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!