Newyorkerbyheart

Chicken poppy seed salad (Salat med kylling og birkes), fra bogen “Home cooking with Trisha Yearwood”……

 Bladselleri, vindruer, suppehorn og ristede mandelsplitter blandes sammen……

 Birkes blandes i…….

 ……og stegt kylling…….

Blandes med dressingen og drysses med ristede mandelsplitter……
Jeg er så småt ved at komme mig over forkølelse og ondt i halsen, men kæresten er godt og grundig syg, han ligger her på sofaen og har det rigtig skidt – og er også god til at gøre opmærksom på det *S*
Jeg er stadig noget træt, hvilket jeg jo normalt er – det er en del af det at have fibromyalgi – når man så lægger influenza oveni, ja så giver det en hel del mere træthed…..
I morgen skal jeg på lungeambulatoriet og jeg er spændt på at høre hvad de har at sige til mig, efter jeg fik min medicin reguleret sidste gang.

I går aftes havde jeg ikke rigtig kræfter til at lave noget særligt til aftensmad, så det blev til en hakkebøf med bløde løg, stegte champignon og spejlæg – sammen med rugbrød.

I aften greb jeg endnu engang efter bogen “Home cooking with Trisha Yearwood“, som jeg fik af min Mama i julegave, og lavede hendes skønne kyllingesalat med birkes. Jeg kan rigtig godt lide birkes i mad – dels fordi jeg elsker navnet på engelsk “poppy seed” – og dels fordi det giver sådan en fin sprødhed. Jeg er vild med det i denne salat – en salat som kæresten også roste i høje vendinger……

Jeg stegte kyllingen med lidt krydderi, en krydderiblanding fra min Mama, fordi det giver lidt mere smag til kyllingen – men det bestemmer i jo selv. Jeg tilsatte lidt suppehorn, for at drøje lidt på salaten, jeg brugte frisk dild i stedet for tørret og så lavede jeg dressingen på en blanding af creme fraiche 9% og mayonnaise. I bogen bruges der kun mayonnaise.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Chicken poppy seed salad (salat med kylling og birkes), fra bogen “Home cooking with Trisha Yearwood), 4 pers.:
2 kyllingebrystfileter
1 håndfuld grønne vindruer uden sten, halveret
1 håndfuld røde vindruer uden sten, halveret
4 stilke bladselleri, skåret i små tern
2 spsk. birkes
suppehorn (små macaroni), kogte og afkølede
1 stor håndfuld mandelsplitter, ristet på en tør pande
Dressing:
1½ dl creme fraiche 9%
2 spsk. Hellmanns mayonnaise
salt, friskkværnet peber
1 bdt. frisk dild, finthakket
Varm lidt olivenolie op på en pande og steg kyllingebrystfileterne, krydr med salt, friskkværnet peber og evt. ekstra krydderi. Når kødet er netop gennemstegt, så tages det af panden og køler af. Skæres i tern.
Kog suppehorn efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og overhold med koldt vand, lad det dryppe af.
Bland kylling, suppehorn, bladselleri, vindruer og ristede mandelsplitter (gem lidt til pynt) sammen. Tilsæt birkes og bland godt.
Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, salt og friskkværnet peber sammen, smag det til. Bland det i kyllingeblandingen, der skal bare være så meget dressing, så ingredienserne lige bliver dækket af dressingen. Bland det godt sammen. Hæld på et fad og drys med resten af mandelsplitterne. Server med brød.

TIP:
I bogen står at det også er godt med mandariner i – hvilket jeg godt kan forestille mig! Trisha Yearwood skriver at hun ville bruge nogle fra dåse, men friske kan sikkert også bruges.

I morgen starter en stor konkurrence hos Olivado, en konkurrence for madbloggere og deres læsere. Er du interesseret, kan du se meget mere om det her.
Jeg kommer ikke til at deltage, I ved jo at jeg ikke er så kreativ så jeg selv kan finde på opskrifter *S*, men jeg glæder mig til at se resultatet og håber at de finder den rigtige vinder – den rigtige i denne forbindelse vil for mig være Suburban kitchen life, når hun oploader hendes opskrifter……

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jan 31, 2011
  10:32 pm

  Piskeriset

  Den ser spændende ud – jeg har ikke prøvet den ingrediens-sammensætning før, men det må jeg lige overveje.

  Håber at I snart er færdige med al den sygdom.

  Jeg er på benene (7-9-13), men gemalen er blevet sløj igen. Det er noget værre noget…


 2. Feb 1, 2011
  5:38 am

  MissMuffin

  Hej Birthe

  Nu kan jeg endeligt bruge din side igen uden problemer:)
  Denne ret lyder rigtig lækker og bliver li gemt til en af de travle dage, for der er en god pastasalat altid kærkommen- også til madpakken!
  Jeg synes også, at "poppy seeds" er et dejligt ord:)


 3. Feb 1, 2011
  9:07 am

  Rikke

  Mmm, lyder laekkert, den skal jeg da lave til vores bbq neaste weekend. Jeg bor i Australien, og deres mayonnaise er lidt…underlig 🙂 Er hellmanns mayonnaise dansk? Jeg taenker om jeg mon kan bruge den de har hernede, eller burde nojes med creme fraice?


 4. Feb 1, 2011
  9:08 am

  Christina Wonsbeck

  mums, det ser godt ud ! 🙂


 5. Feb 1, 2011
  10:27 am

  Pia

  Hej.
  Jeg har fulgt med i din blog et stykke tid og finder god inspiration til at lave mad herhjemme. Jeg kan ikke umiddelbart finde et symbol til udskrift af opskrifterne. Hvordan er den nemmeste måde at udskrive på?
  Hilsen
  Pia


 6. Feb 1, 2011
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det var en succes sammensætning, jeg var vild med birkes i den sammenhæng 🙂

  Håber, at du holder dig rask – kæresten er på arbejde i dag, men nu ikke helt rask…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 1, 2011
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det er jeg glad for at høre, puh, hvor har der været mange problemer…

  Jeg har det som dig, en god pastasalat går man aldrig fejl af – pasta i det hele taget synes jeg jo er godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Feb 1, 2011
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jeg er sikker på at det vil virkelig skønt til en BBQ 🙂

  Hellmanns er amerikansk, jeg er sikker på at du kan finde det i Australien – eller jeg ved det jo ikke, men jeg vil da skyde på det….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 1, 2011
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før – tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det var virkelig lækkert, kan helt klart anbefales….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Feb 1, 2011
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Tak for din kommentar 🙂

  Der er ikke nogen printeknap, fordi dette jo er en privat blog, uden de store finesser som andre store sider har. Men du kan copy/paste, det virker altid….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Feb 1, 2011
  11:28 am

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Hej Birthe
  Helt enig – alene ordet Poppy seeds gør at jeg snarest muligt må lave den her salat – den gad jeg godt have med til min frokost, og kan lige se, hvordan mine søde kolleger vil kigge misundeligt i retning af min madpakke:-)
  Tak fordi du er så flittig med at skrive til os hver dag – ud over mine andre afhængigheder har jeg nu også fået din blog! Måske jeg hellere sku' se at få skrevet noget mere på min egen ….!
  Fortsat god bedring til dig og kæresten
  kh Marianne


 12. Feb 1, 2011
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Den ville gøre sig rigtig godt til madpakke, jeg glæder mig allerede til resterne i dag 🙂

  Jeg ville ønske jeg havde tid til at se dig nu hvor jeg kommer til Kbh. i morgen, men det må blive en anden gang….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 2, 2011
  7:07 am

  Alisa

  What a delicious recipe!I get so hungry just by looking at it


 14. Feb 3, 2011
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Alisa,

  welcome to my blog and thanks for leaving a comment 🙂

  It was soooo good….

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!