Newyorkerbyheart

Forloren hare (Søndagsavisen) dertil råstegte rodfrugter med dadelbalsamico og råkostsalat med druer……

 Den sammenrørte fars formes til en “hare”……

 …..og dækkes med lufttørret skinke…….

 Alle de udskårne rodfrugter kommes på panden og steges……

 Efter halvdelen er stegetiden er gået, pensles den med den bbq-blandingen…….

 Aftenens råkostsalat……

 De færdigstegte rodfrugter……

 Den færdige “hare”…..

Gårsdagens tallerken……

Man skulle være kat……..

I går var det faktisk meningen at vi skulle have haft rester fra i mandags, men da jeg ved at kæresten ikke synes det er det bedste han nogensinde har smagt, så forbarmede jeg mig over ham og lavede noget andet. Jeg spiser så i stedet for resterne til frokost de næste dage……

Menuen i går kom så i stedet for at bestå af forloren hare (efter opskrift fra Søndagsavisen i denne uge), dertil råstegte rodfrugter med timian og dadelbalsamico og en lækker råkost med bl. a. vindruer og bladselleri. Det hele var en succes og kæresten så noget gladere ud, end han gjorde i mandags.
Der bruges ikke bacon til den forlorne hare, i stedet for er der BBQ sauce i farsen, så den røgede smag alligevel kommer frem. Normalt er jeg ikke til lufttørret skinke bagt i ovnen, fordi jeg synes det har tendens til at få en meget “griset” smag (hvilket vel er naturlig nok), men som jeg ikke synes er behagelig. Men i går synes jeg faktisk at det gik godt og det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger lufttørret skinke.
I Søndagsavisen bruger de 1 kg. hakket kalv og flæsk, jeg brugte kun 500 g og der er alligevel rigeligt til 2 dage.

De råstegte rodfrugter er bare lavet efter hvad jeg havde og så tilsatte jeg lidt af den lækre dadelbalsamico, som vi fik i værtsgave juleaften. Mængderne må I tage med forbehold og jeg har lavet så meget, så vi også har til i dag. Det samme gælder råkosten, som selv kæresten synes var en succes.

Jeg skriver opskriften fra Søndagsavisen, som jeg lavede den……..

Forloren hare (fra Søndagsavisens madplan, uge 1), 4 pers.:
500 g hakket kalv og flæsk
1 æg
salt, friskkværnet peber
1 løg, meget finthakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 tsk. tørret oregano
1½ tsk. Edelsüss paprika
½ tsk. chipotle pulver
3 spsk. god BBQ sauce
2 spsk. worcestershiresauce
1 pakke lufttørret skinke (jeg brugte spansk skinke)
Bland BBQ sauce og worcestershiresauce sammen i en skål. Kom halvdelen af de blandede saucer i det hakkede kød, sammen med de øvrige ingredienser, resten af de blandede saucer gemmes til pensling.
Smør et ovnfast fad med ganske lidt olie, kom farsen i og form til en “hare”. Dæk med den lufttørrede skinke og sæt i en 180 grader varm ovn (varmluft) i ½ time. Tag ud og pensl med den gemte sauce, stil fadet i ovnen igen. Jeg blandede lidt mere BBQ sauce med worcestershiresauce, tog fadet ud efter ca. 15 minutter, penslede og satte det så i ovnen igen i 15 minutter. Så i alt får “haren” 1 time.

Råstegte rodfugter med dadelbalsamico a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:
½ knoldselleri, skåret tern
2 rødløg, skåret i tern
3 store gulerødder, skåret i tern
2 persillerødder, skåret i tern
5 pastinakker, skåret i tern
3 rødbeder, skåret i tern
2 fed hvidløg, presset
ca. 2 tsk. tørret timian
ca. 1-1½ spsk. dadelbalsamico
olivenolie
salt, friskkværnet peber
lidt tabasco
Skær alle rodfrugterne i forholdsvis små tern, så de alle har ca. samme størrelse, bland dem godt sammen i en skål. Varm lidt olivenolie op på en pande og hæld rodfrugterne på, krydr med salt, friskkværnet peber og timian. Steg ved lav til middelvarme og vend godt rundt i det af og til. Når rodfrugterne begynder at blive lidt møre, skrues lidt op for varmen og dadelbalsamicoen tilsættes, vend godt rundt og steg i ca. 5 minutter ved højere varme. Skru ned igen, dryp med lidt tabasco, pres hvidløg ud over og vend godt rundt. Smag rodfrugterne til med salt og friskkværnet peber og lad dem så stå ved lav varme til de er møre, men stadig har bid.

Råkost med druer og bladselleri a la Newyorkerbyheart:
2 store gulerødder, revet
ca. 1/4 hvidkål, fintsnittet
2 stængler bladselleri, fintsnittet
blå og grønne vindruer uden sten, halveret (i den mængde du finder passende)
1 lille håndfuld valnødder, grofthakket

Dressing:
ca. ½ dl olivenolie
ca. 1 spsk. dadelbalsamico
Maldonsalt, friskkværnet peber
Bland gulerødder, hvidkål, bladselleri og vindruer i en skål.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen, hæld den over salaten og vend godt og grundigt rundt. Lad det stå og trække i ½ times tid, vend rundt i det af og til. Inden servering drysses med de hakkede valnødder.

Den anden dag fik jeg en mail fra en dame (tidligere husholdningslærer) som skrev til mig, at jeg sviner mere end gennemsnittet når jeg laver mad! Hold da op, jeg vidste slet ikke at der var et gennemsnit for sådan noget, men tak for oplysningen, det er da dejligt at nogen følger så meget med så de ligefrem kan sige hvor meget jeg sviner *S*

Min veninde, Heidi, har endelig fået taget sig sammen til at lave en blog. Jeg glæder mig til at følge hende, måske du også har lyst til at læse med hos hende…..
Jeg vil også fortælle at jeg har oprettet en ny blog, en blog som IKKE vil handle om mad på nogen måde, men kun om mig og mine følelser. Jeg har valgt at gøre det til en lukket blog, så du skal have en invitation hvis du vil læse med. Ikke fordi jeg skriver noget hemmeligt – og så måske alligevel. Det er mit fristed, hvor jeg vil kunne skrive KUN for mig og hvad der ligger mig på sinde. Efter at denne blog har vokset sig så stor – hvilket jeg er umådelig GLAD og TAKNEMMELIG for – så er der også ting jeg bare ikke kan skrive herinde. Der er også private ting, som jeg måske ikke lige føler for at skal dele med alle, så derfor har jeg valgt at gøre det på den måde. Denne blog vil dog stadig køre videre i samme stil, du vil stadig kunne læse mit brok, glæder og sorger, herinde.

Mine dage går stadig med at komme mig ovenpå julens strabadser, det har taget hårdt på mig denne gang og smerter og træthed er en del af min hverdag lige nu. Der er dog også en del ting i støbeskeen og ting der skal arbejdes videre med. Jeg arbejder i øjeblikket hårdt med Madbloggertræffet. Anne og jeg er løbet ind i udfordringer som kræver en del kommunikation frem og tilbage, men vi skal nok få det løst og det er på INGEN måde noget der bringer Madbloggertræffet i fare – så bare rolig *S*. Vi skal også have styr på de sidste sponsorer, har du været inde og se på sponsorlisten for nylig? Den er – næsten – komplet, der mangler kun lige et par stykker, som kommer på plads i løbet af den næste måneds tid.
Dem af Jer der skal med, skal måske til at begynde på styrketræning, for det bliver en TUNG goodiebag I får med hjem……

Næste uge skal jeg på besøg hos Growers Cup, hvilket jeg glæder mig meget til. Jeg har længe gerne villet lære noget mere om kaffe, for min viden er lig nul, så jeg er glad for at jeg får chancen. Ellers skal jeg bare koncentrere mig om at slappe af, så jeg er frisk til Københavner-turen lige i starten af februar, hvor jeg jo skal på foto med Lone Kjær og Louisa Lorang………

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jan 12, 2011
  12:48 pm

  LaTascha

  Hej Birthe.

  Hvordan i alverden måler man hvor meget du sviner i forhold til os andre? Eller er jeg bare gået glip af nogle tidligere postede billeder af din opvask efter endt madlavning?
  Nå, udfordringer er til for at løsees og jeg er sikker på, at vi snart ligger 100% klar igen mht blogtræffet – glæder mig rigtig meget til besøget hos Growers Cup:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.


 2. Jan 12, 2011
  12:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg er ikke helt klar over hvordan sådan en måling foregår, men dejligt at man aldrig løber tør for klager 😉

  Ja, vi skal nok få det løst, det er jeg sikker på – og jeg er så glad for at du skal med mig til Growers Cup….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 12, 2011
  1:24 pm

  En glad blogger

  Kære Birthe,

  Uuuhmmm, hvor ser det bare vanvittigt indbydende ud 🙂 Kan ikke huske, hvornår jeg sidst har fået forloren hare!
  Er glad for at høre, at du har fundet en løsning, der passer dig mht. at starte endnu en blog. Synes det lyder som en god idé.

  Mange hilsner
  Eva


 4. Jan 12, 2011
  1:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Det smagte ihvert fald virkelig godt og kan anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 12, 2011
  7:31 pm

  Marie

  Birthe jeg håber du kan hjælpe mig! 🙂
  Jeg har "madklub" med to af mine veninder, og vores tema er næste gang – Amerikansk mad – i den sunde ende.. Jeg står for hovedretten, men hvad skal jeg dog lave?
  KH. MissCrea/Rie.


 6. Jan 12, 2011
  7:35 pm

  Piskeriset

  Nøj! Jeg tror, det er ca. en milliard år siden, jeg sidst har fået forloren hare, men jeg har godt nok TÆNKT på at lave det mange gange. Sjovt nok sker der ikke så meget, så længe jeg ikke når længere end det! 😀

  Men det ser rigtig godt ud, og jeg ville ønske, at jeg fik lavet salat med druer ind imellem. Desværre kommer jeg bare til at spise dem som morgen- eller mellemmåltid, inden jeg når til salaten… 😉


 7. Jan 12, 2011
  8:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rie (MissCrea)!

  Hmm, sundt og amerikansk er måske ikke de mest oplagte ord i samme sætning 😉

  Hvad med den "Baked spagheti" jeg lavede den anden dag? det er måske ikke super festligt, men det smager rigtig godt og så servere en grøn salat og noget brød til.
  Eller "Sloppy joes" (der er opskrift inde i mit indeks) eller chicken parmesan med spinat (også inde i indeks'et). Håber at du kan bruge noget af det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 12, 2011
  8:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Kender det godt, det kunne ellers være dejligt hvis der skete noget bare ved tankens kraft 😀

  Jeg kan virkelig godt lide vindruer i salat og det fungere så godt med det knasende og de søde druer…

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 13, 2011
  9:56 am

  Rikke Jakobsen

  Hej Birthe

  Øhm sviner når du laver mad? Kan hun se noget på dine billeder jeg ikke kan se????? Jeg ser altid pæne billeder af rene skåle og fade med halvfærdig eller færdig lækker mad i dem. Det er jo ikke lige fordi vi ser dit køkken (og det er der heller ikke behov for). Men den tidligere husholdningslæreinde har da vist synske evner:-) Det kan man da vist kun smile af og så tænke at det må være et sørgeligt liv når man ikke har andet og gå op i.
  Man skal høre meget før ørene falder af.
  "svin" bare videre, vi andre har ikke noget imod det;.)

  Rikke


 10. Jan 13, 2011
  11:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Ja, det er jo rart at vide at folk aldrig løber tør for noget at klage over 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jan 13, 2011
  1:48 pm

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Du sviner???? Så har man hørt det med;-)
  Jeg siger som Piskeriset, forloren hare havde jeg helt glemt eksisterede, men har været ude at købe ind til en hare, af den forlorne slags, her til middag. Glæder mig. Ikke mindst din skønne salat fik jeg mundvand af.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 12. Jan 13, 2011
  2:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Ja well, det er også ved at være længe siden noget har brokket sig over noget 😉

  Det smagte så dejligt, håber at I også vil kunne lide det. Salaten var lige i øjet, jeg er vild med vindruer i salat….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 13, 2011
  4:28 pm

  Det-lille-koekken

  Umm…. Det er godt nok noget lækkert tilbehør. Dadelbalsamico, hvordan er den ? Mere sød ? Og hvor kan man mon få det ?
  God lille fredag
  Boegeskov


 14. Jan 13, 2011
  8:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille køkken!

  Ja, det blev faktisk rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det 🙂

  Jeg har fået det i værtindegave til jul, men jeg tror at kærestens svigerinde snakkede om at hun har fundet det i SuperBest – men jeg er slet ikke sikker. Faktisk var det meningen at vi skulle have haft noget med hjem fra Malmø, men hun glemte det….
  Det er sødere end almindelig balsamico, så sødt, så selv kæresten kan spise det uden at der kommer sukker i vinaigretten nu – men har selvfølgelig stadig skarpheden. Det er simpelthen skønt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!