Newyorkerbyheart

Fuldkornsknækbrød (fra BoligLiv nr. 1/2011)…….

 Alle de tørre dele til dejen…….

 Vand og koldpresset rapsolie tilsættes…….

 Dejen rulles ud og så er den klar til bagning…….

 Friskbagt og efter den er kølet af, er den klar til at blive brækket i stykker…….

 Sådan……..

De er MEGET svære at holde fingrene fra…….

Da den anden ting jeg bagte i dag, var disse syndige småkager, måtte det andet nødvendigvis være noget sundt. Jeg har længe gerne villet bage knækbrød og har set dem på utallige blogs, men har aldrig fået taget mig sammen til det. Da jeg så i dag sad og bladrede igennem det seneste udgave af BoligLiv og så deres opskrift, så vidste jeg at NU skulle det være!
Nu kan jeg slet ikke forstå at jeg ikke har bagt dem noget før!!!! Helt ærligt, fra jeg tog skålen frem til dejen og til de stod og kølede af, gik der 20-23 minutter – og de smager bare så godt. Blandingen af de forskellige frø og kerner giver bare en skøn smag.
De er perfekte som snack eller til noget lækkert ost – så ud i køkkenet og sæt i gang……

Jeg havde sådan en 5-kornsblanding som jeg brugte, det er meget nemmere end at stå og fedte med alle de forskellige slags frø og kerner. Jeg brugte en pizzaskærer til at forskære dejen, så er de lettere at brække fra hinanden. Det er dog langt fra nødvendigt, faktisk så kan jeg godt lide det rustikke look de får, når dejen bare knækkes i tilfældige stykker.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Fuldkornsknækbrød (fra BoligLiv nr. 1/2011), 1 bageplade:

30 g havregryn
150 g 5-kornsblanding
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. groft salt
1 dl vand
½ dl koldpresset rapsolie
Kom havregryn, 5-kornsblanding, mel, bagepulver og salt i en skål, bland det godt sammen. Tilsæt vand og rapsolie og rør dejen sammen, den skal være klistret.
Læg dejen på et stykke bagepapir (på størrelse med en bageplade), læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul så dejen ud. Det kan godt være lidt svært, men det behøves ikke at være perfekt. Jeg bukkede lidt af papiret ned om bordet og holdt det inde med kroppen, mens jeg rullede, det fandt jeg nemmest. Læg bagepladen ovenpå papiret, træk hen til kanten af bordpladen, sæt hånden ind under og vend hurtig rundt. Træk det øverste stykke bagepapir af (rids evt. dejen, så den er lettere at brække i stykker) og sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn (jeg brugte ikke varmluft) i ca. 13-15 minutter. Lad det køle lidt af på bagepladen, inden den lægges på bagerist, hvor den afkøles helt. Bræk så i mindre stykker og så er de klar til at spise.

Print Friendly
Tilbage

26 kommentarer


 1. Jan 15, 2011
  1:22 am

  kelesney

  tusand tak…for posting what i think may be my little weekend baking adventure!
  karen elisabeth
  http://toplessbread.blogspot.com/


 2. Jan 15, 2011
  11:48 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Ejh hvor pudsigt Birthe. Jeg er også igang med knækbrødsbagning idag 🙂

  Dine ser godtnok lækre ud, uhhhm – jeg glæder mig til mine er klar til bloggen 🙂 og ikke mindst prøvesmagningen 😉


 3. Jan 15, 2011
  2:35 pm

  Piskeriset

  Ja, de 'rå' kanter er flotte – og så er sådan en omgang hjemmelavet knækbrød også lækkert – uhm!

  Jeg faldt over mit yndlingsknækbrød for nylig – og endda på tilbud – så jeg får nok ikke lavet knækbrød igen foreløbig 😀

  Hav en skøn weekend!


 4. Jan 15, 2011
  3:31 pm

  Kager skal der til

  Jeg bager aldrig knækbrød selv igen………… Har gjort det en gang !

  Og det smagte fuldstændig vanvittigt godt……. ! Kunne slet ikke lade det være… Måtte bare lige have et stykke mere !!!

  Hihihi og det var jo ikke meningen !!!

  Men ja….. Giver dig ret… Hjemme lavet knækbrød er bare GODT !

  Hyggehygge
  Marianne


 5. Jan 15, 2011
  4:04 pm

  Peggy

  These crackers sound fantastic! I really need to try to make some myself, keep seeing them everywhere!


 6. Jan 15, 2011
  5:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Karen Elizabeth,

  I hope you'll like them – and welcome to my blog, thanks for leaving a comment 🙂

  They are so easy and sooooo tasty….

  My best,
  Birthe


 7. Jan 15, 2011
  5:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Dine ser nu også super lækre ud 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 15, 2011
  5:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Hvor dejligt, hvad er dit yndlings knækbrød?
  Jeg har faktisk aldrig været så meget til knækbrød, men disse er mere sådan kiks-agtige 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 15, 2011
  5:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jeg kan altså ikke lade være med at smile – stort – når jeg læser dine kommentarer. Bare jeg ser dit billed, så begynder jeg at smile (altså ikke af synet af dig) men i forventning om hvad du skriver 😀

  Jeg har det helt ligesådan. Jeg skal holde mig selv stramt i nakkeskindet for ikke at spise dem alle på en gang – jeg trøster dog mig selv med at der kun er sunde fedtstoffer i og ingen smør og sukker….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jan 15, 2011
  5:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  you really should try them out, they are so tasty! I added a little more salt, just a pinch, so they are more like a snack for cheese etc – but you don't have to.
  Yes, it seems like everybody is making them 🙂

  My best,
  Birthe


 11. Jan 15, 2011
  5:29 pm

  Susanne

  Jeg elsker disse knækbrød og det er smart at bruge 5 kornsblandingen, men hvis man laver dem med sesam og græskarkærner så får man også en helt unik smag


 12. Jan 15, 2011
  5:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Susanne!

  Ja, de er virkelig gode 🙂

  Jeg har sesam i, men ikke græskarkerner, det må jeg prøve næste gang, tak for tippet.

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 15, 2011
  5:37 pm

  Piskeriset

  Det er en række af det, man kan få fra Nyker (som jeg lige har opdaget er sponsor til madbloggertræffet – jeg håber på knækbrød i goodiebaggen! :-D) – dog ikke de kvadratiske pakker med æblesmag, som jeg prøvede den anden dag – de skuffede desværre. Men de aflange lyse pakker, som jeg plejer at købe – de er så gode!


 14. Jan 15, 2011
  5:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Piskeris!

  Jeg krydser også fingre for at det er knækbrød de sponsorerer så, jeg ved det desværre ikke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jan 15, 2011
  8:20 pm

  Anne

  Vi spiser meget knækbrød her hos os, men jeg har endnu ikke prøvet at bage dem selv. Det lyder jo ikke så svært, så det må vidst prøves en dag.


 16. Jan 15, 2011
  10:30 pm

  lone.g

  Kære Newyorkerbyheart
  Tak for en skøn og let opskrift på knækbrød. Min datter ønsker at lave det og det her må være opskriften….
  kh lone.g


 17. Jan 15, 2011
  10:44 pm

  Gitte

  Hej Birte,
  Uhm, hvor ser de knækbrød bare lækre ud, jeg plejer også at bage knækbrød – men er i Frankrig og jeg kan simpelthen ik finde nogen former for kerner, hulk:(

  Hilsen Gitte


 18. Jan 16, 2011
  10:15 am

  Anna

  Hej Birthe.

  Mmmmm, nu får jeg lyst til at bage knækbrød igen..

  Jeg blev også overrasket over, hvor nemt det egentlig er at bage knækbrød. Så det er helt sikkert ikke sidste gang vi får det.

  Vores knækbrød blev for øvrigt også spist på kun 2 – 3 dage (ups!)..

  Mvh Anna


 19. Jan 16, 2011
  1:11 pm

  Det-lille-koekken

  Det ser sørme godt ud. Og det er jo bare super nemt, og de smager noget bedre end dem man køber !
  De bliver også spist hurtigere.. hehe..
  God søndag
  Boegeskov


 20. Jan 16, 2011
  1:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det er slet ikke svært og faktisk hurtigere end at gå ned og købe nogen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Jan 16, 2011
  1:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Det var da så lidt, jeg håber at I vil kunne lide dem – og de er ihvert fald nemme at lave 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Jan 16, 2011
  1:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!

  Æv, det er da træls! Utroligt at det kan være så svært at finde kerner, sesam og græskarkerner er da forholdsvis almindelige ingredienser…..

  Håber at det lykkes for dig på et tidspunkt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Jan 16, 2011
  1:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Ja, det er virkelig nemt og de smager skønt 🙂

  Vores forsvandt også meget hurtigt!

  Mange hilsner
  Birthe


 24. Jan 16, 2011
  1:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille køkken!

  Ja, de forsvinder væsentlig hurtigere, end dem vi køber 🙂

  God søndag til dig også!

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Sep 5, 2011
  9:12 am

  Kent

  Ja, jeg er ny i kommentarfeltet, men har efterhånden prøvet rigtig mange af dine opskrifter. Bl.a. kan jeg stærkt anbefale opskriften på hot-dog-brød. Har man først lavet brødene selv, så går man ikke tilbage til købe. Men tak for en super hjemmeside. Det var vist på tide med en hilsen. Jeg nyder at følge dine opskrifter og de virker allesammen efter hensigten. Mht. knækbrødene, så kan man med fordel lige koge 5-korns blandingen i ca. 4-5 minutter, så man ikke brækker en tand, når man snupper en bid..:) Kent


 26. Sep 14, 2011
  2:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kent!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig at du kan lide min side og finde inspiration herinde. Tak for tip mht til 5-korns blanding, det er hermed givet videre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!