Newyorkerbyheart

Indbagt laks med spinat……….

 Laksen krydres med Wasabi & Sesame fra Santa Maria…….

 Skalotteløg svitses sammen med champignon og hvidløg, spinat tilsættes……

 Madlavningsfløde tilsættes, til det bliver til en tyk sovs……

 Butterdejsplader rulles ud og laksen lægges ovenpå…..

 …….derefter spinatstuvningen…..

Endnu en butterdejsplade lægges over, trykkes sammen og pyntes evt……..

Vinaigrette med dadelbalsamico……

Aftenens salat……..

De færdigbagte butterdejspakker………

Gårsdagens tallerken…….

Sleeping the day away…….

Så startede kæresten på et nyt arbejdsår i går – ja, det gør jeg vel i grunden også (på en måde) – men altså, hvor er det bare dejligt at han glad for at komme tilbage på arbejde. Det har han ikke været i rigtig mange år…..

Jeg tror også at prinsessen nyder at komme tilbage til dagligdagen. Nu hvor juletræstæppet ikke længere er her, så kan hun slappe af, jeg aner ikke hvorfor det juletræstæppe har den indvirkning på hende. I hvert fald er hun meget mere rolig nu og ligger og sover dagene væk i vores kurvestol, som hun igen har kastet hendes kærlighed på.

Menuen i går stod på indbagt laks, noget som jeg ofte har fået, men aldrig selv har prøvet kræfter med. Ikke fordi det er svært, men har bare aldrig fået taget mig sammen til at lave det – i går skulle det være.
Det er så nemt at lave, smager godt og mætter godt. Vi fik bare en helt enkel salat til, hvilket var rigeligt til at vi kunne blive mætte.
Vinaigretten til salaten blev lavet med dadelbalsamico, som jeg fik i værtindekurven juleaften, den er SÅ lækker! Det er helt sikkert en jeg vil bruge rigtig meget.
Jeg kom lidt champignon i spinaten, fordi jeg havde nogle der skulle bruges, men det kan sagtes udelades – eller erstattes af noget andet. Kun fantasien sætter grænsen.
Jeg brugte frossen spinat (som jeg optøede i microovn inden brug), men du kan selvfølgelig også bruge frisk. Jeg valgte at pynte mine butterdejspakker med lidt blade.

Indbagt laks med spinat, 2 pers.:
2 pæne laksefileter
lidt Wasabi & sesame
salt, friskkværnet peber
lidt olivenolie
5 kugler frossen spinat, optøet i microovn i beholder med låg
5 store champignon, skåret i skiver
1 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1-1½ dl madlavningfløde 7%
saft af ½ citron eller lime
lidt flydende oliemargarine
1 spsk. mel
lidt friskrevet muskatnød
4½ plader butterdej
lidt sammenpisket æg til pensling
Hvis der er skind på laksen, så skal det fjernes, sammen med det brune kød, det synes jeg ikke smager så godt. Varm lidt olie op på en pande og brun hurtigt laksen på begge sider, krydr med salt og Wasabi & sesame. Tag den af panden, dryp med lidt presset citronsaft og lad dem afkøle lidt.
Varm lidt oliemargarine op i en gryde ved middelvarme, tilsæt skalotteløg og lad dem sautere, til de bliver bløde og gennemsigtige. Tilsæt champignon og lad dem stege med, til væden de afgiver er kogt ind igen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege med lidt, under omrøring. Drys mel over og rør det sammen, tilsæt madlavningsfløden lidt efter lidt, lad det koge op imellem hver gang det tilsættes så du kan vurdere tykkelsen. Opbagningen skal være godt tyk. Tilsæt den optøede spinat og rør godt rundt, lad det varme igennem og juster evt. tykkelsen med lidt mere madlavningsfløde. Smag til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og citronsaft.
Rul butterdejspladerne lidt ud på et meldrysset bord, de 4 skal have ca. samme størrelse. Den ½ butterdejsplade, bruges til at lave evt. pynt med.
Læg 2 butterdejsplader på en bageplade med bagepapir. Læg 1 stykke laks på midten af hver og top op med spinaten. Læg en butterdejsplade over hver og tryk siderne godt sammen – skær evt. overskydende dej fra – hvis de er lidt for store.
Prik nogle huller i dejen med en gaffel og pensl overfladen  med sammenpisket æg, tilsæt ganske lidt salt. Skær evt. blade ud – eller anden pynt – af den ½ butterdejsplade (som også skal udrulles lidt) og læg dem ovenpå den penslede overflade. Pensl også pynten og sæt så i en 185 grader varm ovn (varmluft) i ca. 12-15 minutter, til dejen er gylden og sprød.

Vores salat bestod af blandede salatblade, galiamelon, soltørrede tranebær og ristede pinjekerner. Vinaigretten blev lavet af lidt olivenolie, lidt dadelbalsamico, ganske lidt flydende honning, salt, friskkværnet peber og lidt dijonsennep – det hele blev pisket godt sammen og vendt i salaten lige inden servering.

I går fik jeg bestilt togbilletter (stillekupé – yeahhhh!) til februar måned, hvor jeg skal til København i et døgns tid. Som før skrevet skal jeg overnatte på Cabin. Jeg kunne godt have valgt at bo hos kærestens søster i Hellerup, men jeg vælger at bo centralt, fordi jeg på den måde sparer noget transporttid. Det er vigtigt at jeg tænker over hvor jeg bruger mine kræfter, fordi jeg får brug for dem, mens jeg er derovre. Jeg tror heller ikke at jeg vil være meget værd, ren socialt, når dagen er omme og på denne måde kan jeg lukke døren og ikke skulle tænke på at være social. Desuden er mit program også så sammenpresset, så der alligevel ikke ville være tid til at snakke med dem, alt dette taget i betragtning, har fået mit til at vælge hotel.

Den 2. februar skal jeg direkte fra toget og hen til et fotostudie, hvor jeg skal følge 2 dygtige madskribenter og kogebogsforfattere, nemlig Louisa Lorang og Lone Kjær på fotooptagelse – og jeg glæder mig for VILDT! Jeg glæder mig til oplevelsen og til at møde de 2 super dygtige madskribenter. Om aftenen skal vi 3 ud og spise og nyde nogle hyggelige timer sammen, det glæder jeg mig, selvsagt, også rigtig meget til. Den 3. februar har jeg ingen planer, så jeg skal spise morgenmad og så har jeg helt indtil midt på eftermiddagen til at gå og snuse lidt rundt i København.

Kæresten er lettere nervøs over at slippe mig løs i København, fordi jeg har så frygtelig dårlig stedsans og har det med at ende mærkelige steder *S*

Print Friendly
Tilbage

23 kommentarer


 1. Jan 4, 2011
  12:25 pm

  Ann-Christine

  Jeg har da egentlig aldrig prøvet at lave indbagt laks. Hmm, det må jeg da have gjort noget ved snart 🙂 Tak for inspirationen.

  Det lyder som en spændende dag i København!


 2. Jan 4, 2011
  2:22 pm

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Kære Birthe
  Det bliver da en skøn oplevelse at komme med Louisa… hun er skøn. Elsker også hendes opskrifter, bla fra Årstiderne og mine dameblade:-)
  Forstår helt dine argumenter for hvorfor du har taget et hotel – og ellers må du bo ganske gratis hos mig. Jeg bor på Frederikserg 5 min fra metroen og du er velkommen til bare at komme og sove uden at skulle være social. KH Marianne


 3. Jan 4, 2011
  3:17 pm

  Stefania

  Felice Anno Nuovo ♥
  Stefania Italy
  http://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/


 4. Jan 4, 2011
  3:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann-Christine!

  Det må du klart gøre, det smager rigtig dejligt 🙂

  Ja, jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til den dag….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 4, 2011
  3:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Marianne!

  Ja, jeg er også sikker på at det bliver en fantastisk oplevelse at komme med både Louisa og Lone, jeg glæder mig for vildt!! De er så dygtige begge to 🙂

  Hvor er du sød, jeg ville ønske det ikke var en hverdag dagen efter, så kunne vi ha' mødtes til frokost….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jan 4, 2011
  3:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Ciao Stefania
  anche voi. Che bel blog che hai – e cibo delizioso!

  Tanti saluti
  Birthe


 7. Jan 4, 2011
  5:25 pm

  Piskeriset

  Det ser dejligt ud – og smukt dekoreret! Og det er alt for længe siden, jeg sidst har fået indbagt laks, så nu får jeg lidt abstinenser… 😉


 8. Jan 4, 2011
  6:01 pm

  M.S.J.

  Hej Birthe!
  Hvor er jeg glad for, at du har kastet dig over netop den ret. Jeg elsker indbagt laks, men jeg har aldrig kastet mig ud i at gøre det selv (så jeg kan kun forestille mig, at det smager meget bedre end de der købefærdige pakker…).

  Jeg skal helt klart forsøge mig med denne opskrift en dag 😉

  Tusind tak for en dejlig blog!


 9. Jan 4, 2011
  6:07 pm

  ~Lisa~

  That salon dish looks fantastic. And yay for getting to meet awesome food writers & cookbook authors! I hope you get some good information to share with us! Happy New Year!


 10. Jan 4, 2011
  7:55 pm

  Louise

  Uhm, det lyder virkelig lækkert! Det må jeg prøve at lave en dag.


 11. Jan 4, 2011
  8:35 pm

  Line-Malou

  Dejligt mad!! 🙂


 12. Jan 4, 2011
  9:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er faktisk en rigtig dejlig ret, som helt klart skal laves igen – og så er jo også en hurtig ret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 4, 2011
  9:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej M. S. J!

  Ja, det er virkelig en lækker ret, som jeg heller ikke kan forstå det har taget mig så lang tid at få lavet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jan 4, 2011
  9:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Lisa,

  Happy New Year to you too – I hope 2011 will be a great year for you and you beautiful family! – I'm sure, it will be filled with delishious food 🙂

  I'm sure it will be a great day with, they are both very good at what they do….

  My best,
  Birthe


 15. Jan 4, 2011
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Det skulle du helt klart gøre, det er så nemt og smager så godt 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 16. Jan 4, 2011
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line B!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Jan 4, 2011
  11:46 pm

  tina1959

  Hej Birthe !
  Det lyder dejligt med Købehavnertur -bare sige til hvis du skal bruge en guide !!
  Jeg vil gerne hjælpe dig !!
  Knuss Tina


 18. Jan 5, 2011
  11:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina1959!

  Jeg glæder mig så meget til den tur, kan næsten slet ikke vente 🙂

  Tak for tilbuddet, det kan være det bliver aktuelt.

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Jan 5, 2011
  8:04 pm

  Kager skal der til

  Hvor ser de flotte ud !!!

  Vi kan godt lide indbagt laks, ungerne og jeg… Men ikke Fruen…

  Så laver det ikke ret tit, og det er jo egentlig skørt – for de smager jo mums !

  Hyggehygge
  Marianne


 20. Jan 5, 2011
  10:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tak 🙂 Det var et stort hit her, så helt sikkert noget der vil komme på menuen igen….

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Mar 21, 2011
  3:10 pm

  Heidi

  Hej,

  Jeg faldt for nylig over din blog med alle de fantastisk lækre opskrifter – det kan være svært at styre mundvandet til tider :O)

  Det er virkelig en stor inspirationskilde, som jeg muligvis godt kunne blive helt afhængig af :O)

  Med hensyn til opskriften på indbagt laks, tror du så, man kan bruge filodej i stedet for butterdej – for at holde den lidt sundere, eller vil det blive noget juks? :O)

  Mange hilsner
  Heidi


 22. Mar 23, 2011
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig at læse, at du kan lide min side, så tak….

  Jeg er bange for at filodej ikke vil fungere helt så godt, men jeg ved det ikke. Ellers prøv det og fortæl hvordan det går, det kunne da være spændene at høre….

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Sep 3, 2013
  6:50 pm

  Anna

  Mmm, har lige lavet dem! Lavede dem dog uden champignon, men de smagte stadig skønt og var super nemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!