Newyorkerbyheart

Kalvegryde med squash og champignon……

 Kalvekød brunes og løg tilsættes……

 …..derefter markchampignon, hvidløg og timian…..

 Vand, flydende fond og creme fraiche kommes ved, derefter snackpeber og squash…….

Gårsdagens tallerken…..

I går måtte vi nærmest hive prinsessen ud af sengen, hun var meget træt efter at have været på vagt og skræmt hele nytårsaftensdag og aften.
Efter sen morgenmad og lidt huslige pligter, gik vi en lang tur. Vejret var dejligt – omend der er meget glat – helt perfekt start på et nyt år.

Jeg fik reserveret værelse på Cabin i København, hvor jeg skal over den 2.-3. februar. Jeg skal kun være på hotellet når jeg sover, så jeg valgte det billigste jeg kunne finde – og så ligger det lige ved Hovedbanegården. Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg er ekstrem dårlig til at finde rundt og kæresten er noget urolig over at jeg skal finde rundt i storbyen – jeg håber at jeg klarer mig bedre end han forventer *S*
Den 3. februar har jeg ingen planer, så jeg vil unde mig selv et par timer i København, inden jeg skal med toget hjem – så hvis nogen har lyst til en frokost”date” så er jeg frisk…..

I går måtte jeg til gryderne, efter ikke at have lavet mad i nogle dage, var det helt dejligt. Jeg havde noget kalvekød i strimler og nogle grøntsager der skulle bruges, så det var bare med at komme igang. Jeg fik lavet en dejlig gryderet, som faldt i god jord hos kæresten, god start på det nye år……

Kalvegryde med squash og champignon, 4 pers.:
1 bakke kalvestrimler (350 g)
lidt flydende oliemargarine
1 bakke markchampignon, renset og skåret i tykke skiver
2 snackpeber, skåret i halvstore tern
1 stort løg, i tern
3 fed hvidløg, knust og finthakket

1 squash, halveret på langs og skåret i skiver
evt. en rest creme fraiche 38% (jeg havde noget fra nytårsaften, ca. 1 1/4 dl)
½ liter vand
flydende, koncentreret kalvefond
salt, friskkværnet peber
frisk timian
lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand, til jævning
evt. lidt balsamico

Varm lidt flydende oliemargarine op i en gryde og brun kødet godt på alle sider, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt løg og lad det svitse med i et par minutter. Tilsæt svampe og svits i yderligere et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og timian, svits i ½ minuts tid under omrøring, hæld vand og bouillon ved, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 15 minutter. Tilsæt creme fraiche og pisk det ud. Opløs majsstivelse i lidt koldt vand og jævn saucen, til den har den tykkelse du ønsker. Tilsæt snackpeber og squash, lad dem simre med i 1½-2 minutter, grønsagerne skal stadig være sprøde (sådan foretrækker jeg dem). Smag til, evt. med lidt balsamico og server til ris.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jan 2, 2011
  8:37 pm

  Piskeriset

  Det da også en god måde at få grøntsagerne på – og så var der tilmed også noget sauce til (har på fornemmelsen, at det faldt i god jord hos kæresten ;-)).

  Jeg skal desværre på arbejde den dag, så jeg kan ikke, men det kunne nu være hyggeligt med en frokostdate 🙂


 2. Jan 2, 2011
  8:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du er ved at kende ham rigtig godt – det var nemlig et hit med saucen 🙂

  Ja, det kunne da ha' været super hyggeligt – jeg har planer om at spise på Wagamama….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!