Newyorkerbyheart

Kylling med rosenkål-/kartoffelgratin (Søndagsavisen)……

 Kartofler lægges i bunden, krydres med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg……

 Halverede rosenkål lægges ovenpå…..

 Så hældes fløde-/ægemassen over……

 Den færdigbagte gratin…..

Aftenens tallerken…….

I dag har vi fået endnu en ret fra denne uges Søndagsavis, nemlig kylling med rosenkål-/kartoffelgratin. Det smagte dejligt og smagen af rosenkål var slet ikke så gennemtrængende, som jeg havde frygtet. Jeg brugte madlavningsfløde 7% og det fungerede fint og så brugte jeg en blanding af revet cheddar og mozzarella.

Jeg synes at stegt kylling, der kun er krydret med salt og friskkværnet peber er lidt kedelig, så derfor fik vores kylling lidt af noget krydderi som jeg har fået sendt fra min Mama – men du bestemmer selvfølgelig selv hvordan du vil spise din kylling.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Kylling med rosenkål-/kartoffelgratin (fra Søndagsavisen), 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
salt, friskkværnet peber
evt. noget krydderi
lidt olie til stegning
passende mængde kartofler, skrællet og skåret i skiver
ca. 250 g friske rosenkål, stokken skåret af og de yderste blade fjernet
1 fed hvidløg, presset
3/4 dl madlavningsfløde 7%
1 dl grøntsagsbouillon
1 æg
en god håndfuld revet ost (jeg brugte en blanding af cheddar og mozzarella)
Smør et ovnfast fad med lidt olie. Læg de skivede kartofler i bunden af et ovnfast fad, krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg. Halver de rengjorte rosenkål og læg dem ovenpå. Pisk æg, fløde, bouillon, salt, friskkværnet peber og ost sammen og hæld det over. Sæt i en 180 grader varm ovn i ca. 40 – 45 minutter eller til grøntsagerne er møre.
Krydr kyllingefileterne med salt, friskkværnet peber og evt. krydderi. Varm lidt olie op på en pande og steg fileterne, til de er gennemstegte. Server dem til rosenkål-/kartoffelgratinen.

Kæresten er så småt ved at gøre sig klar til at tage på årets skiferie sammen med 2 andre fyre, turen går ligesom sidste år til Zell am See. Jeg gør mig tilgengæld klar til 100% afslapning og det glæder jeg mig faktisk rigtig meget til. Jeg har planer om at tage et par dage, hvor jeg bare gemmer mig under dynen og sover til kroppen gør så ondt, så jeg bliver nødt til at stå op – ok, det er hver 2. time, men jeg håber I ved hvad jeg mener……
Jeg har en opskrift jeg har udset mig til at lave i netop disse dage. Det er vist et heldags-projekt, men jeg tror at det er det værd og jeg glæder mig allerede til at spise det. Kender I det med at I planlægger at lave et eller andet og så bare nyde forventningens glæde om det øjeblik, hvor tænderne sættes i det? Det elsker jeg – og kan faktisk føle mig helt høj over det. Nogle gange går det godt og nogle gange knap så godt, men alene den glæde i kroppen, synes jeg er det hele værd.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jan 13, 2011
  10:33 pm

  SushiStegen

  jeg elsker også heldagsprojekter i køkkenet- de er bedste. Jeg glæder mig til at læse hvad du finde på


 2. Jan 13, 2011
  11:18 pm

  Anna

  Hej Birthe.

  Jeg tror jeg skal prøve at lave den gratin herhjemme. Af en eller anden uransagelig årsag er min mand ret vild med rosenkål, så jeg går og leder efter retter, hvor smagen af kål er lidt kamufleret, så jeg også kan spise det. Og gratinen her ser jo ganske lex ud, selvom der er rosenkål i 😉

  Jeg glæder mig til at se, hvilken opskrift du planlægger at lave i din kærestefrie uge!

  Mvh Anna


 3. Jan 13, 2011
  11:33 pm

  MindYourSpirit

  Sændt på hvad det er for en heldags-opskrift 🙂
  Ser rigtigt lækker ud den gratin 🙂
  Kh.Lotte


 4. Jan 14, 2011
  12:13 am

  Xenia

  Den gratin lyder virkeligt lækker – lige som noget for mig! Det må jeg prøve næste gang jeg falder over nogle rosenkål 😉

  Jeg er forresten helt enig med dig mht. kylling – det bliver sgu lidt kedeligt i længden, hvis det ikke smager af et eller andet ud over salt og peber…


 5. Jan 14, 2011
  2:33 am

  Peggy

  sounds like a fantastic dinner! Love the great idea for that gratin!


 6. Jan 14, 2011
  7:59 am

  Heidi Meldgaard

  HEj Birthe

  Det ser godt nok lækkert ud det der fad.

  Og det der med at glæde sig til at sætte tænderne i noget man har puslet om og glædet sig til at lave, det kender jeg godt. Det er heldigvis sjældent det er en skuffelse.

  Heidi


 7. Jan 14, 2011
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  ja, det er hyggeligt – jeg glæder mig til at komme i gang og krydser fingre for at det går godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 14, 2011
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Jeg synes i hvert fald at kålsmagen var ret godt camoufleret, men jeg er faktisk kommet til at holde af rosenkål 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 14, 2011
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lotte!

  Det var super lækkert 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jan 14, 2011
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Heldigvis er de jo lette at få fat i lige nu – håber at det vil falde i din smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jan 14, 2011
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  it tasted so good – thanks 🙂

  My best,
  Birthe


 12. Jan 14, 2011
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Var var super lækkert 🙂

  Jeg synes den fornemmelse, at gå og vente, er så dejlig….

  KH
  Birthe


 13. Jan 14, 2011
  7:16 pm

  Anne

  Hej Birthe.
  Har du ikke lyst til at tage imod en udfordring og blogge om restemad? Alt det dér med at tagge kan jeg ikke hitte ud af, men jeg håber, du er med på spøgen alligevel:

  http://www.anneheinze.dk/2011/01/14/leg-med-gastronomi-og-restemad/

  God weekend
  Anne


 14. Jan 14, 2011
  9:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Mange tak for udfordringen 🙂

  God weekend til dig!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!