Newyorkerbyheart

Nytårsmenuen 2010……

02 januar , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dressing/Sauce/Dip/Marinade - Tags: ,

 Dilddressing og fiskeforretten, som vi skulle dele……

 Tættere på, fra venstre: ørredmousse på salatbund, spinatroulade med røget laks og marinerede tigerrejer……

Brødet til forretten…..

 Kartofler, tomater og rødløg, klar til at komme i ovnen…….

 …..og færdigbagte……

 Svampesaucen med marinerede skovsvampe……

 De stegte mørbradbøffer, skal hvile lidt…..

Pære-/fennikelsalaten……

Tallerknen……

 Den fine dessert……

 ……og set fra oven……

Mine hjemmelavede kransekage…..

Nu er det vist tid til at få vist Jer billeder af vores mad fra nytårsaften – håber, at I alle kom godt og sikkert ind i 2011.

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været så afslappet en nytårsaften, det var en hel fantastisk følelse. Jeg skulle ikke forberede noget og havde ikke travlt i køkkenet, fordi vi havde bestilt maden hos den lokale slagter.
Sidst på formiddagen blev jeg hentet af Clotilde og så kørte vi til Ribe for at spise frokost og for at snakke lidt. Vi havde ikke set hinanden siden før jul, så det var dejligt at se hende igen. Vi gik lidt rundt og shoppede også lidt, men der var ikke mange spisesteder der havde åbent. Heldigvis havde Quedens Gaard åbent, den reddede os, så vi kunne få stillet vores sult – og sidde indenfor i varmen og hygge os.
Jeg fik noget ristet rugbrød, smurt med guacamole og lagt sammen med rejer og salat, det smagte dejligt. Bagefter delte vi et stykke æbletærte med creme fraiche. Hvor var det dejligt bare at sidde og slappe af og sludre i et par timer……
Da jeg kom tilbage, var det tid til at få mig en lur, selvom det var noget svært pga al den krudt der blev fyret af. Prinsessen så vi slet ikke fra om formiddagen og til kl. 01.30 om natten, hvor hun endelig kom frem fra sit skjul. Det er godt det kun er 1 gang om året, hun er skræmt fra vid og sans.
Jeg vågnede op fra min lur i tide til at blive klædt om og få lavet lidt snacks til dronningens nytårstale. Jeg lavede blinis med laks og cocktailpølser med honning og chipotle + en dip til pølserne. Jeg fik ikke taget billeder af pølserne, men I kan få opskriften alligevel.

Cocktailpølser med honning og chipotle:
1 pakke cocktailpølser
lidt flydende oliemargarine
ca. 2 tsk. flydende honning
½ tsk. chipotlepulver eller efter smag

Dip:
creme fraiche 9%
ketchup
sød chilisauce
hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
Kom ganske lidt oliemargarine på en slip-letpande og rist cocktailpølserne ved middelvarme, til de får farve. Tilsæt honning og chipotle og lad det stege i et par minutter under omrøring.
Bland ingredienserne til dippen, efter smag og behag, server til de varme pølser.

Efter vi havde siddet og hygget os med det, begyndte vi på middagen. Det eneste der skulle laves til forretten var at lune brødet.
Forretten var fint anrettet på en tallerken – selvom det måske ville have været rart at haft hver sin tallerken – i stedet for at skulle tage fra en (men det er kun en detalje). Jeg var ret vild med spinatrouladen med røget laks og dilddressingen. Ørredmoussen var også ok, men tigerrejer var lige i underkanten af tilberedt. Selvom det er en kendt sag at tigerrejer bliver mere end kedelige når de får for meget, så er de altså heller ikke særlig festlige når de ikke er helt nok – de kunne godt lige ha’ brugt 10-20 sekunder mere.
Der var masser af mad i forretten og den mættede rigtig godt.

Til hovedretten skulle kartoflerne vendes sammen med rødløg og cherrytomater og så i ovnen i godt 20 minutter. Oksemørbradsbøfferne (200 g) skulle steges og saucen lunes – alt sammen et minimum af arbejde. Kødet var virkelig lækkert, mørt og smagfuldt. Lige inden bøfferne var færdige, pressede jeg lidt hvidløg ud over dem – hvilket var anbefalet i anvisningen.
Saucen smagte dejlig og var lækker cremet, det lignede dog betænkelig meget svampe fra konserves. Pære-/fennikelsalaten var lækker og dejligt med det sprøde til den cremede sauce. Igen var der masser af mad, vi spiste måske halvdelen af kartoflerne og halvdelen af salaten.
Desserten spiste vi først efter midnat, for den var der slet ikke plads til efter al den mad. Desværre levede desserten slet ikke op til det andet mad. Den var flot pyntet og tog sig virkelig fin ud, men indholdet var en skuffelse – efter min mening. Den var fyldt med jordbærskum og flødeskum, alt for kvalm efter min mening – men jeg er jo så heller ikke så meget til flødeskum overhovedet. Jeg ville have ønsket en god, tung og lækker chokoladekage med lidt frisk frugt til. Men alt i alt var vi ok tilfredse, det var kun desserten og tigerrejerne det var galt med – og bare at slippe for at forberede maden var det hele værd.

Dagen før havde jeg lavet kransekage eller dvs. jeg havde snydt. Jeg havde købt Odense’s kransekage i pose, som bare skal sprøjtes ud og bages. Jeg fyldte noget pistacie i, som jeg havde tilovers fra julen. Jeg nåede at fryse dem og tog dem så op om eftermiddagen. Lidt før midnat pyntede jeg dem så med glasur – og jeg var selv ret tilfreds med resultatet.
Alt i alt havde vi en super hyggelig nytårsaften, rolig og helt afslappet. Kl. 02.00, efter endelig at have fået vores prinsesse frem fra hendes skjul, gik vi i seng – klar til at tage imod et nyt år……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 2, 2011
  6:48 pm

  MissMuffin

  Det lyder som en dejlig aften!
  Vi holder nytår med et vennepar /i år var vi et par mere) og vi deler maden imellem os, så værterne ikke kører surt i det.
  Det synes jeg fungere rigtig fint, men li til nytår kunne jeg nu også godt finde på at bestille maden ude fra og så selv bruge lidt krudt på at lave kransekage.
  Måske næste år:)

  Synd at prinsessen er så bange.
  Nytårsaften er en hård dag for vores kæledyr.
  Emma er heldigvis fuldstændig ligeglad.


 2. Jan 2, 2011
  7:46 pm

  Piskeriset

  Jeg er nu imponeret over, hvor lækker mad I kan få udefra – det ser bestemt 'nytårsværdigt' ud! Især fisketallerkenen er lige mig 🙂

  Dejlig aften I har haft.


 3. Jan 2, 2011
  8:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Ja, når maden bliver delt ud, så er det til at overskue. Men da vi kun skulle være os to i år, så synes jeg vi ligeså godt kunne få det udefra 🙂

  Hun er frygtelig bange og er det stadigvæk, fordi de stadig fyrer fyrværkeri af. Det er virkelig synd for hende….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 2, 2011
  8:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er også positivt overrasket og fisketallerknen var super lækker, men det var hovedretten i øvrigt også 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 2, 2011
  10:24 pm

  Det-lille-koekken

  Øv øv.. med desserten. Den bliver jeg da også helt skuffet over, selv om jeg ikke har smagt den. hehe 🙂
  Men sådan kan det jo gå, den ser ellers fin ud, som du også selv nævner.
  🙂
  Boegeskov


 6. Jan 2, 2011
  10:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille Køkken!

  Ja, det var lidt øv, for selvom vi var mætte, så var vi alligevel klar til en lille "godbid" – og den så jo så god ud…..

  Men resten af maden af fin, så det var ok 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 3, 2011
  6:13 pm

  buchlouise

  Spinatrouladen kan jeg kende, den er der en opskrift på nettet hvis du skulle have lyst til at lave den selv en dag.

  Vi får også maden udefra til nytår, så skal værtinden kun i køkkenet 10 min før hver ret – fantastisk..

  Godt nytår, Louise


 8. Jan 3, 2011
  6:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise (cykelmyggen)!

  Tak, jeg kunne godt fristes til at prøve den engang, den smagte dejligt 🙂

  Ja, jeg tror helt bestemt også at vi vil overveje det igen. Det er et minimum af arbejde og helt stressfri….

  Godt nytår til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!