Newyorkerbyheart

Tempura og blomkålspure med grillede kammuslinger……..

Edamame bønner, til venstre med røget salt og til højre med Maldon salt……

 Mel, bagepulver og iskoldt danskvand røres let sammen og så tilsættes isterninger…..

 Grøntsager dyppes i dejen og ned i godt varm olie……

Drys med lidt Maldon salt og server straks…….

 Blomkål i små buketter og knust hvidløg, sauteres i lidt smør…….

 Piskefløde og lidt bouillon hældes ved…..

 Blendes til en glat pure……

Kammuslinger grilles og lægges ovenpå sammen med rucola og lidt høvlet parmesan……

Chokolade-/karamel-/marcipantærten………

I går – fredag – havde jeg besøg af Heidi, som også har startet denne skønne madblog, det glæder mig så usigeligt at hun er trådt ind i min verden på flere niveauer: ISÆR som min ven, men også som madblogger…..

Jeg havde forberedt nogle småretter, som vi skulle hygge os med. De passede ikke specielt godt sammen, men det var det jeg havde lyst til at lave. Der var sådan lidt asiatisk tema over det, bortset fra blomkålspuréen, som vist ikke kan betegnes som videre asiatisk *S*

Vi startede med edamame bønner, som jeg er helt vild med. For noget tid siden havde de dem på tilbud i Fakta til kr. 10,- pr. pose, så det kan nok være der røg en ordentlig bunke i fryseren. De er perfekte til en hurtig snack og smager bare så godt.

Jeg har i flere år gerne villet lave tempura, men jeg har aldrig fået taget mig sammen til det, men nu skulle det være. Det er rigtig godt med tigerrejer, men jeg ved at Heidi ikke kan lide rejer, så det ville jeg ikke servere for hende. Derfor lavede jeg det udelukkende med grøntsager.
Det er jo super nemt at lave, så jeg kan slet ikke forstå at jeg ikke har fået det gjort noget før og så synes jeg at det smagte dejligt.
Jeg brugte en opskrift fra Isabellas og fulgte den hvad mål angår, men jeg brugte danskvand i stedet for almindelig vand og  mel og bagepulver i stedet for selvhævende mel. Det giver god en pæn stor portion dej, jeg kunne sagtens ha’ nøjes med halvdelen eller mindre.
Jeg serverede den samme dip til, som jeg lavede til panfried pork & scallion mini buns.

Derefter fik vi blomkålspure med grillede kammuslinger, som jeg bare synes er et hit. De 2 smage klæder hinanden så godt – det passede ikke rigtig ind – men vi fik det altså alligevel og overlevede det, selvom det bestemt ikke havde gået indenfor finere madlavning *S*

Så stod menuen på panfried pork & scallion mini buns med dip. Så var turen kommet til peking pandekager med hoisin-/honningglaseret and og vi sluttede af med chokolade-/karamel-/marcipantærte og noget frugt. Jeg må tilstå, at jeg bagefter var så mæt, så jeg knap kunne bevæge mig hen til sofaen – og jeg tror at Heidi havde det på samme måde *S*

Edamame bønner med salt:
1 pose frosne edamame bønner
lidt salt til kogning
Maldon salt
lidt røget salt
Bring vand i kog. Tilsæt lidt salt og kom så de frosne edamame bønner i, læg låg på og giv dem 3-4 minutter. Smag på en om de er nok. Hæld vandet fra og fordel i 2 skåle. Drys den ene med Maldon salt og den anden med røget salt. Lad dem køle lidt af til de kun lige er lune, inden de serveres. De kan også sagtens spises kolde.

Tempura dej (fra Isabellas) – her i min version og halver evt. opskriften, for det giver ret meget dej:
200 g selvhævende mel eller 200 g almindeligt hvedemel + 2 tsk. bagepulver
2 dl koldt danskvand
1 håndfuld isterninger

Desuden:
1/4 squash, skåret i skiver
3 store champignon, skåret i kvarter
1 rødløg, skåret i tykke ringe
(alt mulig andet du kan finde på! Der kan bruges spinatblade, rå tigerrejer (uden skal men med hale) osv)
1 liter rapsolie til fritering
Maldon salt
Bland mel, vand og danskvand til en tyk dej, rør endelig ikke for meget og der må gerne være klumper i dejen. Kom isterningerne i og lad dem være i dejen i ca. 5-10 minutter, til størrelsen på dem er halveret. Fisk dem op og vend hurtigt rundt i dejen.
Varm olien op i en gryde, til den syder om enden af en tændstik (IKKE svovlenden!).
Pil løgringene fra hinanden, tag de mindste fra. Dyp nu grøntsagerne i dejen og kom dem i den varme olie. Friter nogle stykker ad gangen, men ikke for mange, for så falder temperaturen for meget. Lad dem blive gyldne og sprøde. Fisk dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Drys med Maldon salt og server straks – evt. med denne dip – evt. smagt til med lidt mere risvinseddike.

Note:
Hvis du har forberedt grøntsagerne inden gæsterne kommer. Så er det ret hurtigt lige at lave dejen, varme olien op og stege grøntsagerne.

Blomkålspuré med grillede kammuslinger, 2 pers. som forret:
½ blomkålshoved, plukket i små buketter
2 fed hvidløg, pillet og knust let
lidt smør til sautering
en sjat piskefløde
½-1 dl grøntsagsbouillong (jeg brugte vand + koncentreret fond)
salt, friskkværnet peber
6 store kammuslinger
lidt olie
lidt rucola
lidt frisk, høvlet parmesan
Smelt smørret og kom blomkål og hvidløg i,  lad det stege i et par minutter. Hæld fløde og lidt bouillon ved (brug ikke det hele, du kan altid spæde det lidt op) og lad det småkoge til blomkålen er mør. Rør i det af og til, så det ikke brænder på. Når blomkålen er mør, tages gryden af varmen og det puréres til en glat masse. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Hertil kan det forberedes. Når det skal serveres, lunes puréen igen.
Dup kammuslingerne tørre og gnid dem med lidt olivenolie. Varm en grillpande op, til den bliver godt varm og læg kammuslingerne på, krydr med salt og friskkværnet peber. Steg dem i 1-1½ minut på hver side – giv dem endelig ikke for meget – så bliver de meget triste.
Fordel lidt blomkålspure på 2 tallerkner og drys med lidt rucola. Læg 3 kammuslinger på hver portion og pynt med lidt høvlet parmesan. Server straks.

Note:
Kan også bruges som en frokostret med noget lækkert brød til.

Det var bare super hyggeligt at have Heidi på besøg og snakken gik lystigt. Hun kom ved 14-tiden og kørte igen ved 19-tiden – desværre hjem til en syg dreng.
Det er bare så hyggeligt at være i stue med en person, hvor det hele bare føles nemt, hvor jeg kan slappe af og samtidig føle at vedkommende 100% accepterer mig som den person jeg er. Hun foregiver ikke noget – og jeg foregiver ikke noget – hvad jeg også er virkelig dårlig til. Det er den følelse som jeg har i maven sammen med de veninder jeg har nu – og det er også den følelse – jeg vil gå efter i fremtidige venskaber. Alt andet, er bare ikke det værd……..

Jeg ville ønske at Heidi boede tættere på mig, så vi ikke skulle køre så langt hver gang vi skal ses. Det ville være skønt hvis vi bare lige kunne smutte forbi eller mødes til en hurtig kop kaffe – undskyld Heidi, cola *S* – og lige snakke lidt. Men måske er det også bare med at nyde, at det så er mere intenst når vi er sammen. I hvert fald glæder jeg mig allerede til at se hende igen.

Print Friendly
Tilbage

26 kommentarer


 1. Jan 23, 2011
  7:59 am

  MissMuffin

  Hej Birthe

  Jeg elsker tempura, men vi får det ikke så tit, for det er ikke det sundeste..
  Jeg køber sån noget specielt mel-mix hos de etniske grønthandlere, som bar skal røres med vand, så har man en perfekt dej og det koster ingen ting..
  Herhjemme er kylling den foretukne og så sammen med ris/nudler og sursødsauce, uhm…

  Din blog er stadig virkeligt langsom herhjemme fra, men den lukker ikke længere mit internet ned- den skal bar li ha lidt tid til at blive klar i.

  Knus Sabina


 2. Jan 23, 2011
  11:14 am

  LaTascha

  Hej Birthe.

  Lyder som en super hyggelig dag og middag – mad behøver jo ikke matche for at smage godt, indimellem er det lækkert at lave en masse skønne sager og så spise løs…

  Mange hilsner fra

  Anne.


 3. Jan 23, 2011
  11:37 am

  Camilla (Himmelske Kager)

  Uhh, jeg er vild med Edamame bønner. Og desserten ser skøn ud. Kan godt forstå at I blev godt mætte.


 4. Jan 23, 2011
  1:10 pm

  Piskeriset

  Det som MissMuffin siger – tempura smager ret godt, men på grund af kalorierne får vi det sjældent. Jeg troede egentlig, du havde prøvet at lave det, for med din kærlighed til asiatisk mad ville jeg bestemt tro, at det var noget for dig 🙂


 5. Jan 23, 2011
  1:11 pm

  Heidi Meldgaard

  Tro det eller lad vær. Jeg bliver helt sulten igen:-)

  De der tempura grøntsager var skønne. Ja det var det hele.

  Jeg tror lige jeg skal prøve at lave dem også.

  Glæder mit til at se dig snart igen.
  knus
  Heidi


 6. Jan 23, 2011
  1:19 pm

  Lin

  Tak for endnu en laekker opskrift og for endnu et dejligt link til en ny spaendende madblog. Det "vaerste" (smil)ved at laese med hos dig er at jeg bliver saa frygtelig sulten, saa nu smutter jeg en tur ud i koekkenet. God soendag.


 7. Jan 23, 2011
  3:10 pm

  Xenia

  Mums, den tærte ser godt nok lækker ud. Du har lige løst mit problem mht. hvad jeg skal lave til dessert til noget sammenskud-halløj, jeg skal til om et par uger. Med en liter vanilleis til lyder denne tærte da perfekt – og faktisk ikke alt for dyr 😉


 8. Jan 23, 2011
  3:13 pm

  Kager skal der til

  Der var de bønner igen… Nu må jeg snart finde et sted i nærheden af mig hvor de kan købes… Vil smage dem !

  Det hele ser mums og lækkert ud som altid, og lyder som nogle hyggelige timer I havde sammen.

  Rigtig god søndag
  Hyggehygge
  Marianne

  Og den kage……… FY… sidder jo og savler for vildt hihihi


 9. Jan 23, 2011
  4:50 pm

  Maj

  Som altid ser det vildt lækkert ud Birthe, specielt kammuslinger og blomkålspure, det skal da stå sin prøve her i det lille hjem!

  Hvor er det sjovt, jeg har haft det samme problem som Sabina, mit net gik fuldstændig amok hver gang jeg prøvede at komme herind, men det går jo heldigvis bedre nu!

  – Maj


 10. Jan 23, 2011
  5:22 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  sikke da en lækker omgang – jeg sidder jo nærmest og savler lidt ned i tastaturet :o) Det hele ser vildt lækkert ud… men når jeg så kommer til tærten går jeg helt kold! Den lyder bare sååå lækkert

  knus
  Camilla


 11. Jan 23, 2011
  5:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det er rigtigt at det ikke er det sundeste, tilgengæld er det jo ikke noget man sådan spiser i rå mængder 😉

  Træls at den er så langsom, er det det samme hvis du logger på fra en anden computer?

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Jan 23, 2011
  5:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det har du helt ret i og spiste løs, det gjorde vi i hvert fald 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 23, 2011
  5:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Uhm, kunne nemt spise edamame bønner hver dag 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jan 23, 2011
  5:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nope, det er første gang jeg laver det – men jeg har tit tænkt på det 🙂

  Jeg tror såmænd ikke at det er mere usund end så mange andre ting, det er jo ikke noget der spises i rå mængder. Jeg ville aldrig servere det som hovedret, men som en forret….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jan 23, 2011
  5:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Det er jeg da glad for at høre – altså at du bliver helt sulten igen 🙂
  Jeg synes faktisk også at det tempura blev ret vellykket – men selskabet overgik alt andet….

  Knus
  Birthe


 16. Jan 23, 2011
  5:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Jeg håber at de vil kunne lide den 🙂
  Den er god fordi den jo skal laves lidt før. Is er godt til, men lidt frugt vil også være godt, for det er altså en tung sag…..

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Jan 23, 2011
  5:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Nogle gange har Fakta den faktisk, skal prøve at huske at informere dig om, når jeg ser dem. Jeg er helt pjattet med de bønner, de er så super lækre 🙂

  Jeg tror du vil kunne lide den tærte…..

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Jan 23, 2011
  5:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Blomkål og kammuslinger passer helt vildt godt sammen, efter min mening. Jeg håber, at I også vil kunne lide det 🙂

  Jeg ved at der har været nogle problemer med min side. Der er nogen der har forsøgt sig med at hacke den og lave nogle ændringer….

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Jan 23, 2011
  5:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Tak, jeg var også ret godt tilfreds med resultatet – og du må altså prøve den tærte, den er så god 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Jan 23, 2011
  5:58 pm

  hverdagsmaden

  Uhhh, den blomkålspuré er så lækker. Den kan jeg godt blive afhængig af.


 21. Jan 23, 2011
  6:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lin!

  Så lidt 🙂 Jeg elsker jo selv at finde nye sider, så jeg giver dem også gerne videre….

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Jan 23, 2011
  6:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hverdagsmaden!

  Ja, det kunne jeg også let blive – og kammuslinger 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Jan 24, 2011
  12:14 pm

  Lone Kjær

  Sikke du forkæler dine veninder. Og hvilken skøn kage… Kh Lone


 24. Jan 24, 2011
  12:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  De skal da forkæles, men puhh, hvor var vi mætte 🙂

  Kh
  Birthe


 25. Jan 24, 2011
  1:07 pm

  Maria

  Det ser godt nok lækkert ud det hele. Den der tempura- savle savle:)


 26. Jan 24, 2011
  1:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maraija!

  Tak, det smagte altså også dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!