Newyorkerbyheart

Urtepandekager med spejlæg og bacon (Magasinet Mad! 1/2011)…….

 Dejen stilles i køleskabet i ½ time……

 Purløg tilsættes……

 …….og dejen bages til pandekager…….

 Frisk spinat dryppet med dadelbalsamico……..

 Aftenens tallerken…..

 …….vi fik lidt råkost ved siden af…….

Lækkerier fra Rom, hjembragt af Clotilde…….

I dag så jeg ENDELIG Clotilde, efter hendes tur til Rom og det var bare så dejligt at se hende igen. Tænk at jeg kan savne et menneske som jeg har kendt i så forholdsvis kort tid, så meget. Måske er det fordi vi er i forbindelse næsten hver dag og ser hinanden 1-2 gange om ugen.
Anyway, det var bare så hyggeligt at hun og hendes yngste datter, Amanda, kom forbi med rundstykker. Jeg bagte også lige en ny portion fuldkornsknækbrød, inden de kom, til stor glæde for dem begge…….

Clotilde havde masser af lækkerier med hjem til mig fra Rom. Der var lækre oliven, Scarmoza (som er en slags ost, med en meget speciel form), Mortadella (pølse), et glas ansjoser med kapers, en salami, og en pose Ciambelline Anice (som er en slags småkager med anis). Uhmm, hvor jeg glæder mig til at smage på lækkerierne…….

Dagens menu stod på urtepandekager med speljæg og bacon (Magasinet Mad! nr. 1/2011), lækker ret, som kan anbefales. Pandekagerne er dog noget tunge og lidt tørre i det, så pas på med at lave dem alt for tykke. Beklager, at jeg glemte at tage billeder af de færdige pandekager!
Dejen er meget tyk, så de kan godt være svære at få lavet tynde nok, jeg forsøgte at fortynde dejen lidt, men mine pandekager blev stadig forholdsvis tykke.
Jeg skiftede rucolaen ud med spinat, som jeg dryppede med lidt af den lækre dadelbalsamico, det gav virkelig en skøn smag til retten.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Urtepandekager med spejlæg og bacon (Magasinet Mad! nr. 1/2011), 2 pers.:
125 g boghvedemel
1 æg
1 spsk. rapskimolie
et nip salt
1 1/4 dl vand
½ dl mælk
1 bdt. purløg, finthakket

Desuden:
2 gode håndfulde frisk spinat, godt skyllet og slynget tør
lidt dadelbalsamico
4 æg
lidt revet emmentaler
6 skiver bacon
Pisk boghvedemel, salt, æg og olie sammen. Tilsæt vand og mælk, lidt ad gangen, mens der piskes. Pisk dejen helt glat. Sæt den i køleskab i ½ time.
Rør purløg i, når den har hvilet. Smelt lidt flydende oliemargarine på en pande og bag pandekagerne, hold dem varme på en tallerken, under stanniol, til de skal serveres.
Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle. Spejl æggene på begge sider, så blommen ikke er alt for flydende, krydr dem med salt og friskkværnet peber. Riv emmentaler.
Fordel spinaten på 2 tallerkner og dryp med dadelbalsamico (eller lidt almindelig balsamico). Fold et par pandekager og læg ovenpå, derefter bacon og de spejlede æg. Drys med den revne emmentaler og server straks.

Jeg lavede en lille portion råkostsalat som vi fik til, sammen med lidt brød.

I morgen tager kæresten afsted på herre-skitur og så skal Prinsessen og jeg nyde lidt kvalitetstid. På onsdag skal jeg jo på kaffeakademi hos Growers Cup og det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg glæder mig til at blive indført lidt i kaffens verden, det har jeg faktisk ønsket længe, men det tager vist flere år inden jeg ved bare en brøkdel. Der er godt nok meget at sætte sig ind i, for en kaffe-novice som mig, men ikke desto mindre ser jeg frem til det. Anne skal med, hun ved noget mere om kaffe end mig, så det er da lidt betryggende……..

Vi havde jo ellers droppet skiferien i år og jeg er ikke i noget, der ligner, ski-form. Men den anden dag foreslog kæresten at vi alligevel tager et par dage væk, bare til Harzen, som jo ikke er så langt væk. Det tager kun ca. 6 timer og så vil vi kun være væk i 4 dage. Vi har bestilt og skal bo i byen Braunlage, på dette hotel, jeg begynder faktisk at glæde mig – men er også lidt stresset over det – for nu SKAL jeg i form. Jeg har ikke lavet noget som helst siden jeg spillede “skildpadde-tennis” i sommers og det er jo altså ved at være lang tid siden. Hver eneste år siden jeg blev syg, har jeg været ret god til at holde mig i form om vinteren – og om sommeren for den sags skyld – med diverse træningsdvd’er (yoga/pilates/yogalates osv) – men i år har jeg INTET lavet. Nada, Zero, Zip!!! Jeg har så dårlig samvittighed, men af en eller anden grund, så kan jeg bare ikke komme i gang, måske dette kan hjælpe……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 17, 2011
  11:08 pm

  Xenia

  Jeg lavede også denne ret for et par uger siden. Jeg kunne dog ikke finde boghvedemel, så jeg lavede dem med fuldkornshvedemel. Og så brugte jeg serrano-skinke i stedet for bacon. Jeg brugte også spinat i stedet for rucola faktisk. Jeg glemte dog osten 🙁 Men du har ret i at pandekagerne er ret bastante – det endte også med at jeg bare spiste en med ekstra fyld. Men bortset fra det, syntes jeg at det var en dejlig og nem ret 🙂


 2. Jan 18, 2011
  7:31 am

  Piskeriset

  Ej, de ser gode ud! Jeg elsker madpandekager, og jeg tror snart, jeg skal lave det igen. Let men god og lækker måde at få aftensmad på 🙂


 3. Jan 18, 2011
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Er sikker på at serranoskinke også er godt, kæresten synes dog at alting med bacon er en succes 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 18, 2011
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det nemlig både nemt og lækkert. Dette var en virkelig god kombination, synes jeg. Alt er en succes, bare der er bacon og ost i 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 18, 2011
  3:22 pm

  Marie Melchior

  Hej Birthe
  Synes nok jeg kunne genkende opskriften! Sikken en ære…..:)
  Pandekagerne skal bages så tynde som muligt, det bliver mest delikat.
  KH
  Marie


 6. Jan 18, 2011
  3:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Jeg vidste slet ikke at det var dig der har lavet opskriften, den er i hvert fald lækker 🙂

  Jeg synes dog, som jeg har skrevet, at det er svært at få dem tynde – men ellers var det er hit….

  KH
  Birthe


 7. Jan 18, 2011
  4:02 pm

  Peggy

  Those savory pancakes sound so delicious! And that simple salad has me hungry for one now!


 8. Jan 18, 2011
  5:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,
  they were so delicious, you should try it. Bacon, cheese & egg = perfect match 🙂

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!