Newyorkerbyheart

Wokret med skinkestrimler og mangochutney (fra “Alletiders kogebog”)…..

 Marinaden…..

 Grøntsagerne….

 Det marinerede kød – gem marinaden……..

 Kødet brunes…..

 Gulerødder og rødløg lynsteges og derefter tilsættes champignon…..

 ……efterfulgt af spidskål og bladselleri…..

 Kødet vendes i igen, sammen med den gemte marinade……

Aftenens tallerken…..

I aften har vi fået en wokret, men sig det endelig ikke til kæresten *S* Jeg plejer at sige, at det bare lige er noget der er bikset sammen på panden……
Men godt smagte det i hvert fald. Der kunne godt have været lidt mere ingefær i marinaden, men jeg bruger det forsigtigt, for kæresten er ikke ligefrem pjattet med det………desværre.

Som med al wok mad, så er det jo en god måde at få masser af grøntsager på. Jeg ville egenlig tænkt at servere det med perlebyg, men jeg var løbet tør, så det blev jasminris i stedet for. Jeg tilsatte et par gulerødder for farvens skyld, men ellers fulgte jeg opskriften, bortset fra målene (selvfølgelig – I kender mig jo *S*). Mangochutney’en giver en god smag til retten, noget sødme samtidig med lidt friskhed. Jeg brugte en stærk udgave, men du vælger jo selv om du bruger en stærk eller en mild udgave. Opskriften er fundet hos Alletiders kogebog, jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Wokret med skinkestrimler og mangochutney, 4 pers.:
Marinade:
2 store fed hvidløg, knust og finthakket
ca. 1½ tsk. frisk ingefær, finthakket
4 spsk. soya
4 spsk. mangochutney
1 dl vand
1 frisk rød chili, udkernet og finthakket

Desuden:
500 g skinkekød i strimler
250 g champignon i skiver
1 rødløg i smalle både
2 stilke bladselleri, fintsnittet
½ spidskål, fintsnittet
2 gulerødder, i tynde skrå skiver
lidt rapsolie til stegning
friskkværnet peber
Bland ingredienserne til marinaden godt sammen. Kom skinkestrimlerne i en frysepose og hæld så marinaden ned i, massér marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere på køl i 2-4 timer.
Gør alle grøntsagerne klar.
Sigt marinaden fra kødet – GEM marinaden. Kom lidt olie på en godt varm pande – eller wok – og brun kødet ad et par omgange, til det får farve. Tag kødet af panden og skrab diverse stegerester af. Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt lidt mere olie. Kom rødløg og gulerødder på og lynsteg i ½ minuts tid. Tilsæt så champignon og steg i yderligere ½ minuts tid. Tilsæt spidskålen og steg til den begynder at falde sammen, tilsæt så bladsellerien. Kom kødet ved og hæld marinaden på, lad det koge igennem i et minuts tid. Smag retten til. Tag af varmen og server.

De sidste forberedelser er gået ind til Madbloggertræffet og jeg kan kun sige, jeg er GLAD for at Anne og jeg kom så tidligt i gang, for der er altså mere arbejde i sådan noget end jeg lige gik og forstillede mig. Men altså nu skal der finpudses og så varer det ikke længe inden det begynder at strømme ind med alle de lækre ting, der kommer i deltagernes goodiebags. Vi har fundet nogle virkelig gavmilde sponsorer og jeg kan godt betro Jer, at vores lille hjem vil blive fyldt godt op. Faktisk ved jeg ikke lige på stående fod (skriver man det selvom man faktisk sidder end??), hvor vi skal gøre ved alle tingene – og jeg tror slet ikke at kæresten gør sig nogen ide om HVOR meget der egentlig kommer. Jeg må nok hellere ligeså langsomt begynde at forberede ham, så han ikke får et chok….

I min, evindelige, søgen rundt på internettet efter nye sjove og inspirerende blogs, er jeg faldet over “They Draw and Cook” kender I den? Jeg synes den er super fed, så anderledes end alle andre madblogs og så er de bare utrolig dygtige til at illustrere. Tænk at besidde sådanne talenter……

På onsdag kommer Clotilde hjem fra Italien, hun har været afsted i 10 dage og jeg har savnet hende. Jeg håber at hun har haft en fantastisk tur tilbage til hendes hjemby, Rom, og jeg er sikker på at hun har masser at fortælle. I hvert fald, så glæder jeg mig til at se hende igen – kom nu hjeeeeeeem……

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jan 11, 2011
  6:38 pm

  Piskeriset

  Wokken er et fantastisk redskab til at snige flere grøntsager ind i retterne – men sjovt at han stejler lidt over wokordet 😉

  Meget smuk og spændende måde at vise opskrifter på! Jeg er ikke sikker på, at jeg ville være helt tryg ved at have dem med i et køkken, for det tager lidt længere tid at få et overblik over fremgangsmåden, men bestemt tankevækkende 🙂


 2. Jan 11, 2011
  10:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg aner ikke hvorfor han lige stejler over wokken, men i hvert fald glider det ned uden knap så meget brok, når jeg laver det i en pande 🙂

  Jeg synes det er ret sjovt med den side – omend overskueligheden måske er gået lidt tabt….

  Mange hilsner
  brithe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!