Newyorkerbyheart

American Apple Pie (Andreas Bo Pedersen, Til middag hos på TV3)……

Ingredienserne til marcipanfyldet…….

 Den grove tærtedej…….

 Dejen trykkes ud i tærteformen og prikkes, inden den forbages……

 Marcipanfyldet hældes i den forbagte bund……

 Æbler i tynde skiver lægges ovenpå og der drysses med lidt rørsukker…….

 Den færdigbagte tærte……

Uhmmm…….

Jeg har ikke fået set så mange afsnit af “Til middag hos” på TV3, som jeg gerne ville, men jeg så da Andreas Bo Pedersen var med (hvor det blev lavet i New York). Han lavede en American Apple Pie og den vidste jeg, at jeg bare måtte prøve – det blev så i dag…..

Jeg tilsatte lidt groft speltmel til tærtebunden, som jeg synes giver den en dejlig sprødhed og en fin smag. Tærten er skøn synes jeg, vi har dog ikke fået vaniljeis til, men creme fraiche 9% rørt med lidt vaniljesukker.
De eneste ændringer jeg lavede er, at jeg kom lidt speltmel i tærtebunden og kom korn fra 1 stang vanilje i fyldet. Efter min mening, kan vanilje jo KUN gøre en tærte bedre *S*

American Apple Pie (Andreas Bo Pedersen, Til middag hos på TV3):
Tærtebund:
100 g koldt smør
75 g hvedemel
75 g groft speltmel
2 spsk. rørsukker
½ æg, sammenpisket

Fyld:
200 g marcipan, revet
3 æg
1½ dl mælk
korn af 1 stang vanilje
3 spsk. hvedemel
3 æbler, skrællet og skåret i tynde skiver
ca. 1 spsk, rørsukker
Kom de 2 slags mel i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det sammen med melet. Tilsæt sukker og sammenpisket æg – og saml hurtigt dejen. Stil det på køl, mens fyldet laves.
Riv marcipanen og kom den i en skål sammen med mælk, æg, vaniljekorn og mel – pisk det hele godt sammen.
Tryk tærtedejen ud i en letsmurt tærteform og prik dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180 grader (ikke varmluft) i 10 minutter. Hæld fyldet i og læg tynde skiver af æble ned i, i et pænt mønster. Drys med lidt rørsukker. Skru ovnen ned til 175 grader (ikke varmluft) og bag igen i 30-40 minutter, til æblerne bliver lidt mørke i kanten og marcipanmassen gylden. Lad den køle af og server med en kugle god vaniljeis eller creme fraiche rørt med lidt vaniljesukker.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Feb 19, 2011
  12:12 am

  Xenia

  Mums, det lyder lækkert! Jeg kan forestille mig at marcipanfyldet giver en ellers god æbletærte en ekstra dimension 🙂


 2. Feb 19, 2011
  9:07 am

  Piskeriset

  Ååårh! Sådan et stykke kunne jeg godt spise her fra morgenstunden af 😀


 3. Feb 19, 2011
  9:36 am

  Miss A

  Namme namme.. Den ser lækker ud 🙂

  Jeg lavede også denne æbletærte til min kæreste til hans fødselsdagsfest – den gik rent ind hos hans venner 🙂

  Er du glad for Andreas Bo?

  De bedste hilsner fra
  Anita
  http://livogmad.blogspot.com/


 4. Feb 19, 2011
  11:05 am

  Camilla (Himmelske Kager)

  Det lyder som en skøn tærte. Har iøvrigt afgivet min stemme i Olivado konkurrencen 🙂


 5. Feb 19, 2011
  12:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Efter min ydmyge mening, så er marcipan i kager ALTID godt 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Feb 19, 2011
  12:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jamen, så sender jeg dig da lige et stykke 😉

  mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 19, 2011
  12:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Ja, den er ret så lækker 🙂 Kan forestille mig, at den kun bliver bedre med en god vaniljeis til….

  Jeg synes han er helt vild dygtig og meget, meget morsom.

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Feb 19, 2011
  12:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Den er SUPER skøn 🙂

  Tak, jeg har virkelig brug for al den hjælpe jeg kan få…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 19, 2011
  4:23 pm

  Stine

  Hej Birthe.

  Fik bare sådan lyst til at fortælle dig at du inspirerer mig gang på gang med dine dejlige opskrifter. Tak for det!

  Kh Vaniljepige


 10. Feb 19, 2011
  5:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stine!

  Det er jeg da super glad for – TAK! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Feb 21, 2011
  12:55 pm

  kitty

  Hej,

  Jeg har forsøgt at lave tærten, men jeg kunne godt tænke mig at der kom lidt mere æble i. Tror du at jeg kan komme lidt mere æble i og derefter hælde marcipan massen over istedet? Jeg er en novice når det kommer til at bage, så jeg følger altid opskriften slavisk, men jeg kunne godt tænke mig at den blev lidt mere frugtagtig.

  Og 1000 tak for nogle rigtig mange gode opskrifter:)

  VH Kit


 12. Feb 21, 2011
  1:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kitty!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før – tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg er sikker på at du kan komme flere æbler i, prøv dig frem, det at eksperimenter er sjovt 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 27, 2011
  4:31 pm

  Karin

  Super opskrift, jeg kan altså ikke bage, men med dine opskrifter lykkes det altid, jeg nyder også alle de andre opskrifter du har på bloggen, jeg kunne ønske mig et søge felt, du har jo efterhånden rigtig mange opskrifter som ikke kan undværes, nyder dine positive kommentar :o) hilsen Karin fra Sønderjylland


 14. Feb 27, 2011
  5:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karin1

  Tak for dine ord, jeg er da glad for at det får dig igang med at bage 😉

  Der er da et søgefelt, oppe i venstre hjørne…

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Feb 5, 2012
  12:21 am

  patrick

  Hej Birthe
  Så skal jeg til at igang med bageriet igen denne gang blir det spændende at se hvordan kagerne bliver modtaget, da der jo i morgen nat er Super Bowl, mine bidrag bliver denne apple pie og din fantastiske manhattan style strawberry cheesecake som jeg jo har prøvet kræfter med før og jeg er nærmest sikker på, at det bliver to sikre vindere 🙂
  God weekend til dig 🙂
  Mvh Patrick


  • Feb 5, 2012
   12:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Patrick!

   Uh, håber at tærten vækker lykke – og gid det var mig der skulle have cheesecake – tror det ville hjælpe på mit helbred 🙂

   Rigtig god weekend til dig også.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!