Newyorkerbyheart

Andefajitas………..

 Rødløg og peberfrugter……

Det marinerede andekød…….

 Steges på en godt varm pande og tages af igen…….

 Peberfrugter og løg kommes på (beklager det dårlige billed)………

 ……..og andekødet kommes på igen (beklager det dårlige billed)……..

 Fuldkornstortilla med salsa, fajitablanding, creme fraiche og guacamole…….

 Aftenens tallerken……

Sådan ser de ud indeni…….

Det er ikke blevet til det helt store i dag, faktisk kun en omgang støvsugning og lidt tøj der blev lagt sammen.
Vi var omme og få kaffe og fastelavnsboller hos kærestens mor i dag, det er ved at være længe siden vi har set hende.
Da vi kom hjem, forberedte jeg alt hvad jeg kunne til aftensmaden, hvilket gav mig mulighed for at slappe lidt af på sofaen, inden maden skulle laves. Da det hele var forberedt, gik madlavningen super hurtig. I løbet af 15 minutter var der mad…..

Opskriften på andefajitas har jeg fundet hos Krista’s Kitchen, som laver noget seriøst lækkert mad – og som jeg skal lade være med at besøg alt for tit – for jeg bliver fristet over evne!!!. Hun skrev at de faktisk foretrækker andekød til fajitas – og det kan jeg da godt forstå – virkelig lækker smag og meget fyldig. Bestemt ikke sidste gang jeg har lavet det med and!!
I stedet for cayennepeber, brugte jeg chipotlepulver (fra min Mama) og jeg lod kødet marinere i 1½ times tid, inden det blev tilberedt.
Som tilbehør fik vi guacamole, creme fraiche, salsa og økologiske tortilla chips = helt perfekt søndagsmad………
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Ande-fajitas, 2-3 pers.:
2 andebrystfileter, skind fjernet
3 fed hvidløg, presset
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. chilipulver
½ tsk. chipotlepulver
salt
2 røde peberfrugter, skåret i strimler
1 gul peberfrugt, skåret i strimler
1 stor rødløg, skåret i smalle både
saft af ½ lime
salt, friskkværnet peber
rapsolie til stegning

Desuden:
fuldkornstortillas fra Santa Maria
økologiske tortillachips fra Santa Maria
salsa
creme fraiche
guacamole
Fjern skindet fra andebrystfileterne og skær evt. sener væk.Skær andebrystfileterne i strimler og kom dem i en skål. Tilsæt presset hvidløg, spidskommen, chili og chipotlepulver. Massér krydderierne godt ind i kødet med fingrene, sørg for at al kødet bliver dækket med krydderier. Dæk det til og stil i køleskabet i 1½ times tid.
Gør peberfrugter og rødløg klar.
Varm lidt olie op på en meget varm pande, kom kødet på og brun det, krydr med lidt salt. Pres lidt limesaft ud over. Når det er brunet over det hele og svagt lyserød inden i, tages det af panden. Kom evt. lidt mere olie på, hvis det er nødvendigt og tilsæt så peberfrugter og rødløg. Vend det rundt og lad det stege, til peberfrugterne begynder at blive lidt bløde i det, men de skal stadig være sprøde, krydr med salt og lidt friskkværnet peber. Kom andekødet på panden igen, sammen med den stegesky der har samlet sig og varm det igennem. Tag af og server straks med tortillas, salsa, guacamole og tortillachips.

Vi går snart ind i en ny måned, en TRAVL måned! Madbloggertræffet nærmer sig med stormskridt og i de kommende 2 uger, skal det sidste falde på plads. Når Anne kommer den 9. marts for at “samle” goodiebags, vil mit hus være fyldt med kasser (indhold til goodiebags) fra gulv til loft, over det hele. Der er ingen tvivl om at vi får nok at se til den dag, nu må vi se om Anne får tid til at køre hjem til hendes egen seng eller om vi bare skal indlogere hende i en papkasse – sammen med prinsessen *S*
Torsdag og fredag lige op til madbloggertræffet, komme kølevarerne, som jeg så skal have fragtet ned til restauranten, hvor vi har lånt noget af deres kølerum.
Marts måned betyder også at tennissæsonen så småt begynder at vågne eller arbejdet omkring det i hvert fald. Kæresten er med i bestyrelsen og der er en del møder i marts måned, hvor de begynder at planlægge den nye sæson, nye tiltag, reparationer, arrangementer osv.

På onsdag skal jeg i biografen sammen med kærestens søster, der er længe siden vi har haft en aften sammen bare os to. Vi skal spise sushi og så se “En familie“, som jeg har fået nogle fribilletter til. Er der nogen af Jer der har set den??

Ikke mindst er marts (1. marts) også den måned, hvor min blog fylder 5 – FEM – år!! Jeg synes at det er helt utroligt og kan slet ikke forstå hvor tiden er blevet af. Det er helt utroligt, hvad min lille blog har udviklet sig til – ikke mindst på grund af alle Jer derude som læser med.
Det er ret sjovt at læse de første indlæg, som er famlede og lidt “mærkelige”. Jeg havde INGEN ide om i hvilken retning bloggen skulle bevæge sig eller hvad den skulle blive til. Med tiden har den ligesom fundet sin egen facon, uden at jeg på nogen måde har spekuleret over at gå i den eller den retning. Den har bare taget sin egen form og blevet som den er blevet. Jeg bryder mig ikke om blogs hvor det hele virker for velovervejet, hvor der er tænkt for meget over hvordan det og det virker. For mig skal det være ærligt – what you see is what you get!!
Rigtig mange kan heldigvis lide at læse med hos mig – og det gør mig stolt og glad – jeg har så også lært, at nogen synes at min blog er det mest forfærdelige og faktisk slet ikke en madblog. Men jeg vil nu have lov til at blive ved med at kalde mig madblogger, for det er det jeg selv mener at jeg er!!!!
Jeg må se om jeg ikke kan komme op med en lille give-away i anledning af fødselsdagen…….

Jeg har bestilt blåmuslinger fra Aarstiderne i denne uge og er ret spændt:

1: jeg har blåmusling-jomfru, har ALDRIG tilberedt eller smagt dem
2: jeg aner ikker hvordan de spises mest korrekt. Altså piller man dem ud med en gaffel når man spiser dem, oder was??
3: Er der noget der skal fjernes på dem INDEN de skal spises?? (altså jeg ved godt at man fjerner “skægget” på dem, men har de en tarm ligesom f. eks. tigerrejer??)

Så er der nogen af Jer skønne læsere derude der har en god, lækker og nem opskrift – så modtages den med kyshånd – og den bliver nok bragt herinde.
Vi går i spænding og venter til torsdag, hvor vores “muslinge-mødom” tages – og jeg er også MEGET spændt på om kæresten vil kunne lide det……

Print Friendly
Tilbage

34 kommentarer


 1. Feb 27, 2011
  10:40 pm

  Piskeriset

  Først og fremmest et før-tillykke med blogfødselsdagen! Lyder spændende med give-away – jeg pønser selv på at lave en lille en i nærmeste fremtid. Var der noget om, at du faktisk startede endnu tidligere end den nuværende blog?

  Jeg har både prøvet at spise blåmuslinger med gaffel men også med en anden blåmusling (som du først tømmer for musling og derefter bruger som 'tang' til at fiske de næste muslinger ud af deres skal). Jeg har ikke selv prøvet at tilberede det (men håber jeg får det gjort i år :-)), men det skulle være rimelig let at lave. Det vigtigste er blot at få dem helt friske, så maven ikke gør oprør 😉


 2. Feb 28, 2011
  12:00 am

  Maj

  Glæd dig Birthe – muslinger er SÅ lækre!

  Den "korrekte" måde at spise muslinger på, er at bruge den ene skal som ske, og spise muslingerne med den 🙂

  Jeg vil sige, de opskrifter Price-brødrene bruger, de er rigtig lækre, med Moules Mariner går man aldrig gal i byen!

  – Maj


 3. Feb 28, 2011
  6:43 am

  heidi

  Mmm mexicansk mad er bare noget af det bedste! Og and gør det bestemt ikke ringere.
  Jeg kigger også med hos Krista, men har desværre ikke fået prøvet nogle af hendes retter endnu – men det kunne da godt være jeg snart skulle forsøge mig 🙂


 4. Feb 28, 2011
  8:13 am

  Frk. Nielsen :o)

  NØJ HVOR SER DET LÆKKERT UD! :o)
  – nu har du gjort det igen! Altså gjort mig MEGA sulten (og kl. er altså kun 8:13 :oP)

  Den ret bliver jeg/vi simpelthen nødt til at prøve! Tak :o)


 5. Feb 28, 2011
  9:27 am

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Hej Birthe
  Mums med and i sådan nogle wraps – jeg har tilfældigt lige indkøbt wraps, som ellers er noget jeg aldrig laver. Men nu vill jeg prøve det – det kan være der skal havne en lille rapand i dem!
  Blåmuslinger – ummenum…. jeg renser dem rigtigt godt uden på, banker dem osv. Og ellers ikke noget. Og så svitser jeg lidt finthakket skalotteløg, lidt finthakket hvidløg, en finthakket rød chili – når det er svitset uden at tage farve hælder jeg en god sjat hvidvin på og så kaster du muslingerne den til det i nogle få minutter. Tag muslingerne op, på med lidt fiskebouillon/fond, en god sjat piskefløde. Til sidst tilsætter du friske tomater, som er flået og fri for kerner og skåret i tern ned i suppen – og så er det klar til servering, og smager helt vildt godt. Varm lige muslingerne et kort øjeblik i suppen og server væden i en dyb tallerken, på med muslinger og top med hakket bredbladet persille og sprød flutes. Uhh, jeg bliver selv helt sulten ved tanken….

  Rigtig god fornøjelse – jeg vil også ind og se En Familie, tror den er god…

  KH Marianne


 6. Feb 28, 2011
  9:44 am

  Anne Sofie

  Hmmm jeg kæmper hårdt med misundelighed, lige nu.

  Men min og mandens foretrukne metode er denne: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/moulesmarinierewithc_71787

  Det eneste han glemmer at skrive er at man selvfølgelig skal smide de muslinger, der ikke har åbnet sig efter tilberedningen, væk.

  Den generelle tommelfingerregel er at muslinger som er itu eller som ikke lukker sig når man banker dem let i bordet, skal ud. Det samme gælder dem som ikke har åbnet sig efter tilberedning.

  De kan spises med fingrene, med skallerne (tænk pincet) og med gaffel.

  Der er ingen tarm, men jeg foretrækker personligt at undgå alt det løse, og kun spise den gule klump.

  Og som rejer skal de endelig ikke have for længe, de skønne muslinger kan også blive til viskelæder.


 7. Feb 28, 2011
  10:53 am

  Lise B

  Husk bareat flyt skægget og skrub dem godt, og tjek for sand. 🙂 Vi plukkede dem altid i mit sommerhus da jeg var barn, det er altså også meget sjovt når der er vejr til det. 🙂

  Andefajitaen ser super lækker ud, det kunne jeg nok godt lige spise. 🙂

  /Lise
  http://lisepaasu.blogspot.com


 8. Feb 28, 2011
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!
  Nej, dette er min første blog, men nu har jeg 2½ (den halve er opskriftsindekset), så det griber om sig 😉

  De burde være friske når de kommer fra Aarstiderne, det satser jeg i hvert fald på. Jeg er meget spændt – især på om vi kan lide det….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 28, 2011
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Jeg er så spændt på det, især om vi kan lide det 🙂
  Jeg har godt set folk spise det på den måde, det ser ret fancy ud….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Feb 28, 2011
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Ja, mexicansk er SÅ lækkert, jeg tror godt at jeg kunne blive mexicaner i mit næste liv – eller måske en kombination af mexicaner, italiener og amerikaner 😉

  Hun laver noget skønt mad, som falder helt i min smag….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Feb 28, 2011
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Nielsen!

  Ups, sorry 😉

  Det smagte bare SÅ godt, held og lykke med det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Feb 28, 2011
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tak for opskriften, jeg er spændt på hvad jeg ender med at lave, for jeg ved det ikke helt endnu. Og jeg er bare så spændt på om vi i det hele taget kan lide det 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 28, 2011
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Sofie!

  Tak for link, jeg glæder mig til at prøve det – men er også meget spændt!!
  Jeg kan forestille mig, at jeg også helst vil spise det faste 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Feb 28, 2011
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise B!

  Ja, det med skægget, skal jeg nok huske 🙂

  Jeg glæder mig rigtig meget….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Feb 28, 2011
  11:26 am

  carla

  Tillykke med den snarlige fødselsdag. Fem år er lidt vildt. Har du skrevet lige tit gennem årene? Jeg er glad for min blog og er lidt spændt på at se, hvor længe jeg er fanget af at skrive på den. Men tiden har det jo bare med at gå 🙂

  Muslinger er det nemmeste (lige mig) og smager pragtfuldt. Man lader muslingerne stå lidt i vand, så de kan udskille evt. sand, og så renser man dem og smider dem ud, der ikke lukker sig, når man giver dem et lille gok mod køkkenbordet. Så kan man smide dem ned til svitsede grove grøntsager i små stykker (gulerødder, selleri, løg, hvidløg…), hælde et stort glas hvidvin ved, som de damper i i 5 minutter, og så kan man tilføje fløde. De muslinger, der ikke har åbnet sig, ryger ud. Man kan spise hele muslingen, og jeg plejer at bruge en gaffel. Sovsen kan man smovse i med et godt stykke brød. Muslingerne har forskellig farve; nogle er lyse, næsten farveløse, mens andre er orange. Det er de to køn, der har forskellig farve (mener, at det er hannerne, der er de lyse, men hæng mig ikke op på det).

  🙂 C.


 16. Feb 28, 2011
  11:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Carla!

  Tak 🙂 Ja, jeg har skrevet med samme hyppighed gennem alle årene, så det er da blevet til en pæn mængde indlæg….

  Tak for tip til tilberedning, jeg er så spændt og glæder mig samtidig rigtig meget.

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Feb 28, 2011
  1:26 pm

  Sanne

  Hej Birthe

  De muslinger fra Aarstiderne er bare så lækre. Der ligger flere opskrifter på deres side. Der er endda en video der viser hvordan man gør: http://www.madbio.com/video/463073/moules-marinires Den bruger jeg altid, for den er nem at følge med i.

  Jeg glæder mig til at se hvordan du laver dem.

  Mange Hilsner
  Sanne


 18. Feb 28, 2011
  2:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sanne!

  Godt at høre, så glæder jeg mig bare til at modtage dem på torsdag – og til at se om de falder i vores smag. Jeg har allerede fået en ret god ide til hvordan de skal tilberedes, så nu er det bare at vente…..

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Feb 28, 2011
  4:29 pm

  Det-lille-koekken

  Hej B,
  Jeg tror virkelig du kan glæde dig til filmen "En familie" – Jeg så smagsdommerne på DR2 og der fik den meget rosende ord 🙂
  Glæder mig meget nu, til den 12. marts..
  🙂


 20. Feb 28, 2011
  4:39 pm

  Karin

  tror altså lige jeg så en pose med godt nok färdig stekt and i fryseren,mon ikke det går aligevel..der var nemlig også en pakke fajaitas..tar chancen..så må det briste eller bäre…knus her fra


 21. Feb 28, 2011
  4:41 pm

  Miss A

  Hej Birthe..

  De ser godt nok lækre ud.. Num num 🙂

  Held og lykke med blåmuslingerne – jeg har heller aldrig prøvet dem, så jeg glæder mig til at høre, hvordan det går 🙂

  De bedste hilsner fra Anita
  http://livogmad.blogspot.com/


 22. Feb 28, 2011
  5:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej A!

  Jeg glæder mig også, er spændt på hvordan den er 🙂

  Jeg glæder mig også, til at se dig – og alle de andre (selvfølgelig)

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Feb 28, 2011
  5:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karin!

  Hey, du har fundet ud af at lægge kommentarer herinde 😀

  Mon ikke det går, du kan jo evt. krydre det lidt, når det varmes op. Det var en gudemiddag, det smagte SÅ godt….

  Mange hilsner
  Birthe


 24. Feb 28, 2011
  5:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Tak, de smagte også super godt 🙂

  Jeg er også meget spændt, både på at lave dem og hvordan de smager….

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Feb 28, 2011
  6:32 pm

  LaTascha

  Hvidvinsdampede blåmuslinger med lidt fløde er noget af det bedste…Det smager også supergodt at fylde dem med pesto og revet ost eller en krydret hjemmelavet rasp og så gratinere dem i ovnen…I skal glæde Jer:-)

  Og så kiggede jeg da lige en tur forbi Krista's Kitchen – skam dig Birthe, du aner ikke hvad du har sat i gang nu;-)

  Hvis ikke vi når at pakke det hele på en enkelt dag, så tager jeg da bare en papkasse og bruger prinsessen som dyne, ingen smalle steder der;-)

  Glæder mig til vi skal ses næste gang.

  Kærlig hilsen

  Anne.


 26. Feb 28, 2011
  9:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg glæder mig også rigtig meget, nu har jeg efterhånden læst så mange lækre opskrifter – men jeg er også meget spændt. Jeg synes de var så billige, så jeg ikke kunne lade være med at købe dem. Kr. 129,- for 2 kg 🙂

  Sorry 😉 Hun laver for vildt lækker mad – vi skal næsten have hendes mad hele ugen….

  Kh
  B


 27. Feb 28, 2011
  10:50 pm

  Kirsten

  Muslingerne har du vist fået nok svar på, så jeg vil bare lige sige at min voksne søn har set 'En familie' sammen med Drivkræften, som er en netværksgruppe for unge kræftramte. Så man må vel sige at det burde være en film lige for dem, eftersom den handler om en kræftramt familie. Men de syntes alle at det var den underligste og dårligste film de havde set længe – også de mere 'voksne' (+30) i gruppen. Så det bliver spændende at høre hvad du synes om den.


 28. Mar 1, 2011
  10:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kirsten!

  Hm, det lyder jo ikke helt så godt. Nu må vi se, om ikke andet er jeg jo i godt selskab 😉

  Mange hilsner
  birthe


 29. Mar 1, 2011
  9:47 pm

  Tanja

  MMmhh, det lyder super lækkert! Dét må jeg prøve at lave. Og super tip med fuldkornstortilla-hvor er det lykkedes dig at finde dem henne? Jeg har nemlig ledt..

  Du er i øvrigt velkommen til at kigge forbi vores meget nyåbnede blog. Kunne være fedt at høre, hvad en etableret blogger synes om den.

  madmedholdning@blogspot.com


 30. Mar 1, 2011
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tanja!

  Det smagte bare SÅ godt 🙂 Fuldkornstortillas kan fås i bl. a. SuperBrugsen og de er virkelig lækre…..

  Det er da en SUPER skøn blog I har, jeg har tilmeldt mig som fast læser og så vil jeg da sætte Jer ind på min blogroll. Tak fordi I nævnede den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 31. Mar 1, 2011
  10:54 pm

  SushiStegen

  Muslinger smager super godt. Jeg damper dem engang imellem i en dåse kokosmælk sammen med ingefær, chil, lid fishsauce, limesaft og limeskal. Det smager vidunderligt. Jeg glæder mig til at høre hvad du ender op med af opskrift.

  Kh SS


 32. Mar 1, 2011
  10:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Jeg er så spændt på det og nu er det jo snart at de skal afprøves 🙂

  KH
  B


 33. Mar 4, 2011
  3:16 am

  Susan

  Ande Fajitas, det bliver jeg noedt til at proeve at lave. Noejs hvor lyder det laekkert.
  Vi elsker mexicansk her i huset og vi elsker alle and, saa det maa vaere den perfekte kombination.

  I din guacamole, mangler du ikke koriander og spidskommen? Det er der i hvert fald altid i det guacamole jeg faar her og det vi har faaet i Mexico.


 34. Mar 4, 2011
  12:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Susan!

  Det er virkelig lækkert og noget der helt sikket vil blive lavet igen og igen 🙂

  Jeg putter aldrig koriander og spidskommen i min guacamole, jeg kan bedst lide den rene smag, men smag og behag er jo forskellig….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!