Newyorkerbyheart

Bagt pasta med rejer og feta…….

 Skær et kryds i tomaterne og blancher dem……

 Sauter løg og tilsæt derefter knuste chiliflager og hvidløg…….

 Hæld hvidvin, tomater og oregano ved (beklager det dårlige billed!!)……..

 Når det er blevet tykt, tilsættes de hakkede krydderurter og forårsløgene……

 Den kogte pasta vendes i og derefter de rå tigerrejer……

 Drys med smuldret feta……

 Klar til servering……..

Aftenens tallerken……

Så er endnu en dag snart gået på hæld, det er helt vildt så hurtig dagene går for tiden, de flyver bare afsted – og jeg prøver at følge med så godt jeg kan.
I disse dage har jeg rimelig meget om ørerne med at koordinere hvornår produkterne kommer fra de forskellige sponsorer. Der er også nogle sponsorer der er lidt langsomme til at svare tilbage, når jeg prøver på at få fat i dem for at høre, om vi kan regne med det som de har givet tilsagn om. Jeg prøver også på at regne ud, hvor vi skal have alle tingene – både her i huset – men så sandelig også om vi kan få det hele pakket ned til Jer der skal med, så det er til at håndtere! Måske jeg bare skulle bede Jer alle om at medbringe en stor rejsekuffert i stedet for, det ville nok være nemmere i længden *S*
Der er så mange produkter og sponsorerne er så gavmilde, så det er svært at vælge til og fra………

Nå, men i aften har vi fået endnu en nem og lækker pastaret. Jeg har fundet den på Closet Cooking, som laver noget seriøst lækkert mad og kan kun anbefale Jer at lave den.
Det er umuligt for mig at finde orzo pasta her hvor jeg bor, så jeg valgte bare hvad jeg havde i skuffen. En anden gang vil jeg nok bruge hakkede tomater fra dåse (drænede for saft), de tomater jeg brugte gjorde ikke rigtig noget godt for retten. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Bagt pasta med rejer og feta, 2-3 pers.:
250 – 300 g tørret pasta
200 g rå tigerrejer med skal, optøede
2 forårsløg, snittet
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
dild, mynte og basilikum – hakket
salt, friskkværnet peber
1 dl tør hvidvin
3 tomater, blancherede og skåret i tern
knuste chiliflager efter smag (jeg brugte Chili Explosion fra Santa Maria)
1 tsk. tørret oregano
150 g feta, smuldret
olivenolie
Fjern blomsten fra tomaterne og skær et kryds i tomaterne. Bring vand i kog og læg forsigtigt tomaterne ned i vandet. Giv dem ca. ½ minut eller til skindet begynder at løsne sig, tag dem op og læg dem så i isvand. Tag dem op med en hulske og pil skindet af. Skær dem i tern
Pil skallerne af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Klargør alle de øvrige ingredienser.
Kog pastaen i rigelig, godt saltet vand, til den er et par minutter fra al dente. Hæld vandet fra og lad den dryppe af.
Varm lidt olivenolie op på en (sauter)pande og sauter løg ved middel varme, til de bliver bløde og klare. Tilsæt hvidløg og chili, sauter et ½ minuts tid, til hvidløgene begynder at dufte. Hæld hvidvin, tomater og oregano ved. Bring det i kog og lad det småkoge, til det tykner – ca. 5 minutters tid. Tag det af varmen og vend krydderurter og forårsløg i. Vend den den forkogte pasta i, sammen med de rå tigerrejer. Kom det hele i et let smurt ovnfast fad og drys med smuldret feta. Sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 10-15 minutter, til rejerne har skiftet farve til rød og er netop tilberedte.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Den der vover vinder” af Chris Ryan – og ja – selvom den er skåret over samme læst som han øvrige bøger, så synes jeg jo stadig at den er spændende. Jeg ved ikke helt hvad det er med mig og de “soldater”-bøger – jeg læser og alle Andy McNabs bøger, det må være sådan en mærkelig “last” jeg har. Jeg synes der er meget facinerende at læse om specialtroppe og elitesoldater. Læser du også noget som andre synes er mærkeligt???
Nå, men nu er jeg så gået tilbage til noget mere “normalt”, nemlig “Journal 64” af Jussi Adler-Olsen. Jeg er kun lige startet, så det er for tidligt at skrive noget om den……..

I morgen kommer Clotilde til brunch/frokost og det glæder jeg mig bare SÅ meget til!! Det er ved at være et stykke tid siden vi sidst har set hinanden – og jeg trænger til at snakke, grine og ordne verdenssituationen med en kær ven.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 23, 2011
  11:11 pm

  Linebinevaskemaskine

  den ret ser super lækker ud 🙂 jeg glæder mig SÅ meget til at møde jer alle sammen den 12. marts og så er jeg så nysgerrig ang de goodiebags 😉 jeg tager med glæde min lille rejsekuffert med. det skal ikke komme an på det 😉


 2. Feb 24, 2011
  8:20 am

  Rikke Jakobsen

  Hej Birthe
  Journal nr. 64 kan du godt glæde dig til. Den er, ligesom alle Jussis bøger, virkelig god.

  God læselyst.
  Rikke


 3. Feb 24, 2011
  10:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Tak, det smagte også dejligt 🙂

  Jeg glæder mig også rigtig meget til at møde Jer alle sammen – og det er jo lige om lidt!!
  Det kan nemt blive aktuel med din rejsekuffert, men det skal nok være den store, ikke den lille 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Feb 24, 2011
  10:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jeg glæder mig også, jeg har med vilje gemt den lidt, for at have noget at glæde mig til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 24, 2011
  12:36 pm

  Piskeriset

  Hehe, jeg ved ikke en gang, hvad orzo pasta er, så det må jeg lige google om lidt 🙂

  (kan det anbefales?)

  Og husk nu at gemme noget energi til den 12, så du kan nyde dagen lige så meget som os andre 🙂


 6. Feb 24, 2011
  2:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Altså det er jo pasta, så og det smager ikke så anderledes end andet pasta, men det har en fin størrelse. Det er sådan lidt ris-formet 🙂

  Jeg håber, at der stadig vil være lidt energi den 12…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 24, 2011
  9:09 pm

  Lise B

  Uhm, på trods af falaflerne kunne jeg godt blive lidt sulten igen. Kunne forestille mig det var helt genialt med feta på toppen 🙂

  /Lise


 8. Feb 24, 2011
  9:50 pm

  Newyorkerbyheart

  De falafler så ellers virkelig lækre ud! 😀

  Men ja, feta på toppen gav en dejlig smag til retten…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 25, 2011
  3:04 am

  Travis

  Looks delicious. Wonderful recipe.

  We invite you to share this post and some of your favorite posts on Food Frenzy.
  Please check out our community at http://blogstew.net/foodfrenzy


 10. Feb 25, 2011
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Travis,

  thanks, it was wonderful 🙂

  Thanks for the invite, I have added myself as a member….

  My best,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!