Newyorkerbyheart

Bagte æg med skinke, tomat og spinat……

24 februar , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Morgenmad/Brunch - Tags: , , , ,

 Schwarzwald skinke ned i en godt smurt ramakin…….

 …..derpå skiver af tomat, som krydres med salt og friskkværnet peber……..

 …..så lidt frisk spinat……..

 …….og et dejligt, økologisk æg……..

 Slut af med endnu et lag tomater……..

 ………og noget revet cheddarost……..

 De færdigbagte æg…….

 Blåbær, melon, vindruer og min Papa’s ahornsirup i den lille kande…….

Amerikanske pandekager med koldt smør, min Papas ahornsirup, blåbær og bacon…….

I dag har jeg haft besøg af søde Clotilde og det var så dejligt at se hende!!! Dejligt bare at slappe af, hygge sig, grine og lige få styr på hele verdens situationen – sådan skal det være engang imellem…….

Jeg havde nogle amerikanske pandekager i fryseren, som blev varmet i ovnen og dertil fik vi frisk blåbær, koldt smør, min Papa’s ahornsirup og bacon – bacon og ahornsirup er GENIALT sammen hvis I ikke vidste det – men så igen, ahornsirup er genialt sammen med det meste.

Jeg har læst så meget om bagte æg rundt omkring på nettet, så det skulle prøves i dag. De er super nemme at lave og smager helt forrygende!!
Jeg brugte noget god Schwartzwald skinke, men der kan også bruge parma- eller serranoskinke. Jeg kom frisk spinat i fordi jeg havde noget, men prøv også med ristede champignon eller erstat tomaterne med skiver af grillet squash. Cheddarosten kan erstattes af mozzarella eller en god parmesanost. Jeg er sikker på at friske krydderurter som f. eks. basilikum, vil gøre sig godt i. Lad fantasien få frit spil og se hvad I ender med…….

Bagte æg med skinke, tomat og spinat, 2 pers.:
4 skiver Schwartzwald skinke
4 San Marzano tomater, skåret i skiver
lidt frisk spinat, godt skyllet og slynget tør
Maldon salt, friskkværnet peber
2 økologiske æg
revet cheddarost
smør til formen
Smør 2 ramakiner godt med smør – eller lav dem i en muffinsform – hvis du skal lave dem til mange. Skær fedtet af skinken og læg den op ad siderne. Læg skiver af tomat ned i bunden af ramkinen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg så det godt tørrede spinat, slå et æg ud og krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber. Slut af med skiver af tomat og revet cheddarost. sæt i en 160 grader varm ovn (ikke varmluft) i 15-17 minutter. Vend ud og vend dem rundt, så osten er opad. Server.

Vi fik desuden noget frisk frugt og så et stykke friskbagt brunsviger.
Da Clotilde kørte først på eftermiddagen, fik jeg lige ryddet væk og så kunne jeg høre at sofaen kaldte meget højt på mig. Jeg er jo opdraget til at høre efter, så jeg lagde mig ned og hvilede mig til kæresten kom hjem fra arbejde.
Jeg elsker mine timer sammen med Cloltilde, det giver mig livskvalitet og glæde, men det gør mig også meget, meget træt. Utroligt at så godt selskab, kan tære så meget på mine kræfter – men jeg ville IKKE ændre det for noget i hele verden……

Kræfterne til at lave aftensmad var helt væk, så kæresten forbarmede sig over mig og kørte ned og hentede burgere til os. Jeg bliver altid så skuffet når jeg får en burger!!! Altså jeg kan glæde mig helt vildt til den, men når jeg så får den, er det sådan lidt æv – kender I det???
Der var dog ikke så meget at diskutere, jeg havde simpelthen ikke kræfter til at lave aftensmad og det eneste andet alternativ vi har her i byen, er dårlige pizzaer. Så det er faktisk lidt at skulle vælge mellem pest eller kolera. På de tidspunkter ville jeg virkelig ønske at vi boede i en stor by, hvor udvalget af fastfood steder er bedre og mere varieret……

I dag kom den rare postmand med 2 nye (STORE) kasser, til min “samling” af kasser til madbloggertræffet den 12. marts. I dag var det kaffe fra Growers Cup og lækre ting fra Skærtoft Mølle.

Jeg vil gerne opfordre Jer – igen, igen  – til at stemme på mine “Bagte kartofler med tomattopping og avocadoolie” i Olivados konkurrence. En stemme fra dig – og dem du kender – kan måske udløse en præmie på kr. 11.000 til dig, hvis du er den der skaffer flest stemmer…….

Print Friendly
Tilbage

26 kommentarer


 1. Feb 24, 2011
  9:51 pm

  Asli

  Hahaha! "Sofaen kaldte og jeg er opdraget til at høre efter". Jeg har også været meget lydig i dag og tilbragt eftermiddagen på sofaen 😀


 2. Feb 24, 2011
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Asli!

  Jeg kan rigtig godt lide dig, du ler af mine jokes 😀

  Godt at du også har tilbragt eftermiddagen i ro, du trænger vist til det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 24, 2011
  9:57 pm

  Marie

  Du så sej, alt det du kan lave! 🙂 OG DET SER LÆKKERT UD!
  Hvordan smager pandekagerne med smør på? Har tit tænkt på at prøve det, men alligevel virker det for mærkeligt for mig? 🙂

  Og mht. de der burgere udefra.. Kender så meget den følelse, men skuffelsen indtræffer så tit.. Den eneste gang jeg har fået virkelig god Fast Food take-away, var på en ferie sidste år ved Vesterhavet.. Det var bare godt! 🙂


 4. Feb 24, 2011
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Crea!

  Åh, du er SÅ sød og virkelig god for mit ego 😀

  Jeg spiser aldrig amerikanske pandekager uden kold smør, det har jeg ligesom lært helt fra begyndelsen, så jeg kender ikke andet. Lidt koldt smør på varme pandekager og så ahornsirup ovenpå = MUMS!!

  Glad for at jeg ikke er den eneste der bliver trist over fastfood.

  Jeg har i øvrigt noget jeg gerne til spørge dig om, måske du vil sende mig en mail på newyorkerbyheart@gmail.com?

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 24, 2011
  11:23 pm

  Piskeriset

  Sød og fin måde at servere æg på om morgenen – jeg kan godt lide anretninger i små serveringer 🙂

  (uha… og så pandekager… tør ikke vise indlægget til gemalen, for så vil han bare have det igen :-D)


 6. Feb 25, 2011
  8:41 am

  Maria B.

  Hej Birthe.

  Nu har jeg fulgt din blog i et halvt års tid, så nu vil jeg lige tilkendegive mig selv. Synes, det er nogle vildt lækre opskrifter, du laver, jeg henter meget ofte inspiration til aftensmaden på din blog. Og det er fedt, at det ikke nogle meget "forkromede" opskrifter, hvor der skal købes en masse specialvarer ind til :o)

  Jeg bor i Billund, men arbejder i Holsted og kan fornemme, at du også bor et sted i nærheden. Anyway, jeg er tilflytter, så jeg er ikke så stedkendt, men i julen fik du mig omkring Kageriget, og næste gang, vi skal ud og spise, skal vi da helt sikkert besøge Restaurant Bedre Byggeskik. Jeg vidste slet ikke, at Vejen havde sådan en god restaurant – Så tak for inspirationen til mad, restaurantbesøg, indkøb af køkkenmaskiner (har lige købt en Artcuisine ismaskine)og meget mere :o)

  Mange hilsner fra
  Maria B.


 7. Feb 25, 2011
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er i hvert fald en dejligt anderledes måde at få æg på 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Feb 25, 2011
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Velkommen herinde og tusinde tak fordi du giver dig til kende – det betyder meget for mig at vide hvem der læser med herinde 🙂

  Ja, jeg bor i Vejen og min kæreste arbejder så i Billund, så det er næsten omvendt i vores situation. Dejligt at du var forbi Kageriget, Anita er så dygtig og laver altså de lækreste kager….

  Håber virkelig at I kommer forbi Restaurant Bedre Byggeskik, for de laver så lækker mad og fortjener at få en større kundekreds 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 25, 2011
  11:22 am

  Christina Wonsbeck

  mums, det ser lækkert ud ! Mangler jeg lidt inspiration til aftensmaden kan man altid kigge på din blog, så ved jeg hvad jeg skal lave 🙂 tak for en god blog


 10. Feb 25, 2011
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!
  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Tak for dine varmende ord, det gør mig glad at kunne være med til at inspirere….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Feb 25, 2011
  11:35 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Wauuw Birthe. Du gør det igen 🙂 Når man så sidder her og savler over alle dine lækkerier, så ærger jeg mig MEGET over, at gemalen her i huset IKKE er til æg.
  Æææææhj altså.

  🙂 Kristine


 12. Feb 25, 2011
  11:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Tak, hvor er du sød 🙂

  Du må lave dem engang til en veninde frokost så. Spiser han ikke æg i nogen form??

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 25, 2011
  1:16 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Sikke en dejlig hygge-brunch, du har fået lavet.. Mine tænder løber da helt i vand 🙂

  Jeg har det præcist som dig med junk-food. Jeg glæder sig til at sætte tænderne i det. Men når smagen rammer, så bliver jeg så uendelig skuffet og lover mig selv, at jeg aldrig skal have junk-food igen.

  De bedste hilsner fra Anita
  http://livogmad.blogspot.com/


 14. Feb 25, 2011
  1:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Det smagte dejligt det hele, selvom udvalget ikke var så stort, men vi blev mætte 🙂

  Jeg har det helt på samme måde mht. til fastfood. Nogle gange orker jeg bare ikke at lave mad og udvalget er enten burger eller pizza her, så det bliver som regel burgere….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Feb 25, 2011
  3:25 pm

  Frk.B

  Mmm, jeg kunne da godt lige spise saadan en brunch! Jeg maa proeve de aeg snarest 😛


 16. Feb 25, 2011
  3:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk B!

  Det var også skønt, selvom udvalget ikke var så stort 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Feb 25, 2011
  3:35 pm

  Frk.B

  Lidt med godt 😉


 18. Feb 25, 2011
  3:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Frk. B!

  Ja, det er rigtigt – og sådan var det i hvert fald i går 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Feb 25, 2011
  9:32 pm

  Tanja

  Nu har jeg så også læst med et stykke tid og vil da bruge min første kommentar på at sige det opskrift med æg lyder sindsyg lækker. Den skal helt klart prøves. Og tak for en god blog. Jeg nyder at læse med og blive inspireret.
  Jeg bor selv i nærheden af Billund og vejen så kan da være næste kæresteaften skal bruges på Rest. bedre Byggestik 🙂 Altid rart at prøve noget nyt.


 20. Feb 25, 2011
  9:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tanja!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det smagte i hvert fald super godt synes jeg og en dejlig måde at servere æg på.
  Jeg vil anbefale Jer at prøve Restaurant Bedre Byggeskik, det er fin mad – uden at være "over the top". Noget hvor alle kan være med også rent prismæssigt….

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Feb 26, 2011
  12:36 am

  Charlotte Berg

  Hmmm…. Det der bagte æg er jeg vist nødt til at prøve….. tomat, spinat, skinke og ost…så kan det ikke gå helt skævt. Mums!

  Dbh
  Charlotte


 22. Feb 26, 2011
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Ja, det er jo ikke "rocket science", men det smager dejligt!

  Mvh
  Birthe


 23. Feb 26, 2011
  4:11 pm

  Hjertemad - Louise

  Mmmm, der findes næsten ikke noget bedre end tøse-brunch, hvor man ordner verdenssituationen, som du skriver:)Og tak for god inspiration!
  Du må ha' en dejlig lørdag:)
  /Louise


 24. Feb 26, 2011
  4:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Det er så dejlig og hyggeligt 🙂

  God lørdag til dig også…..

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Mar 15, 2011
  6:40 pm

  Anette

  Sikke en lækker brunch, du lavede Birthe, det ser virkelig godt ud.
  Og de æg ser virkelig interessante ud.


 26. Mar 15, 2011
  8:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Tak, for det, Anette 🙂 De blev virkelig lækre de æg, kan kun anbefales. Jeg skal have leget lidt mere med dem….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!