Newyorkerbyheart

Brownies med valnødder (fra bogen “Byens bedste kager”)……

Billede mangler desværre

Bogen “Byens bedste kager” af Rikke Gryberg…..

Valnødder hakkes……

Dejen røres sammen, kommes i en lille bradepande og drysses med valnødder…..

Uhmmmm…….

I går var jeg på “Restaurant Bedre Byggeskik” sammen med Anne, hvor vi fik de styr på det meste til Madbloggertræffet den 12. marts. Vi mangler stadig lidt, men jeg synes vi har rimelig godt styr på det! Det er lidt vildt at det er lige om lidt, for da vi startede, var der bare så længe til – tiden går hurtigt.
Vi har stadig lidt i ærmet til Jer der skal deltage, så vi håber bare at I tager godt imod og ankommer til dagen med et åbent og positivt sind. Der vil sikkert være noget vi kunne gøre anderledes, men vi har i hvert fald gjort alt hvad vi kan, for at I skal få en hyggelig og dejlig dag – nu er resten op til Jer *S*

Der kommer mere om maden fra “Restaurant Bedre Byggeskik” i et andet indlæg. Desværre glemte jeg mit kamera – det var den distræthed igen – så jeg afventer at låne billeder fra Anne…..

Da jeg skulle ud og spise, inviterede kæresten hans kammerat op til rester af chilien og så bestemte jeg mig for at bage en kage til dem. Valget faldt på en brownie fra Rikke Grybergs bog “Byens bedste kager“.
Jeg synes at resultatet blev ok, men den kom ikke til at ligne den der er i bogen. Jeg ved ikke helt hvorfor, men sådan er det jo nogle gange. Kæresten synes også at den var god, men gav også udtryk for, at han dog hellere vil have Betty Crockers. Ved ikke helt om det er et godt eller et dårligt tegn……

Jeg fulgte opskriften, skar dog lidt i sukkeret og da jeg ikke havde brun farin nok, blandede jeg det med lidt rørsukker. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…..

Brownies med valnødder, 1 lille bradepande:
170 g god, mørk chokolade 70%
300 g brun farin
20 g rørsukker
400 g smør, blød
6 æg
160 g mel
20 g god, usødet kakao
150 g valnødder, hakket
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.
Pisk farin, rørsukker og smør sammen til den er luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert. Sigt mel og kakao ned i massen, under omrøring.
Tilsæt den smeltede chokolade og rør til det netop er blandet sammen, rør endelig ikke for meget. Smør en lille bradepande med smør eller smagsneutral olie og beklæd den så med bagepapir. Hæld dejen i og fordel i et jævnt lag. Drys med de hakkede valnødder og glat lidt ud igen. Sæt i en 190 grader varm ovn (ikke varmluft) og bag i 20-25 minutter.
Tag den ud og lad en køle noget af, inden den vendes ud og skære i fir- eller trekanter. Kan spises som den er til en kop god kaffe eller bruges som dessert med en kugle god vaniljeis og evt. lidt frisk frugt.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 10, 2011
  2:29 pm

  Lin

  Og saa vil han hellere have "pulverkager" pfffff.Sikke éen, han er da virkelig moeg hamrende forkaelet er han ikk??????? De kan godt nok vaere lidt vanskelige vores maender hihi. Glaeder mig til at se billeder.


 2. Feb 10, 2011
  2:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lin!

  Well, jeg må sige at jeg nok tilslutter mig ham – måske fordi vi har vænnet os til at sådan skal brownies smage – jeg synes det er så gode 🙂

  Forkælet – vores mænd?? nej, det kan da ikke passe 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 10, 2011
  2:56 pm

  Lilli

  Uhmmmm, lyder lækkert. Har du prøvet "Den saftige chokoladekage" fra februar nummeret af Spis Bedre – helt sikkert anbefalelsesværdig….


 4. Feb 10, 2011
  2:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lilli!

  Velkommen herinde, jeg kan ikke mindes at have set dig herinde før – tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg har ikke lavet den, men jeg har sat mærke ved den. Så den skal helt sikkert laves….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 10, 2011
  4:13 pm

  Piskeriset

  Altså, den ser i hvert fald virkelig godt ud – jeg får helt chokoladecraving 😉


 6. Feb 10, 2011
  4:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Den er også god og faktisk bedre i dag end den var i går :_)

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 16, 2011
  7:42 pm

  sigga81

  Kære newyorkerbyheart

  Tak for mange gode opskrifter. Har allerede været i gang med Grigis småkager, som var en succes. Nu vil jeg kaste mig ud i dine brownies. Jeg vil dog høre, om du vil oplyse de originale mål for brun farin?

  Kh Sigga 🙂


 8. Feb 16, 2011
  8:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sigga81!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Uhm ja, de småkager er rigtig gode…

  Det originale mål for brun farin er 380 g.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!