Newyorkerbyheart

Flamküche med spelt-/fuldkornsdurumdej……….

12 februar , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Pizza - Tags: , ,

 Dejen rulles ud til portions pizzaer eller hvordan du nu ønsker det……

 Creme fraiche smøres på, derefter drysses med tynde skiver af rødløg og lidt revet ost…….

 …..og de toppes med lidt sprødstegt bacon…..

 Ser det ikke godt ud??……..

Færdigbagte og klar til servering…….

I går bestemte jeg mig for at vi skulle have pizzaer til frokost i dag, så jeg lavede en dej, som kunne stå og hygge sig hele natten. Dejen er en opskrift fra “Hendes Verden“, hvor jeg så tilsatte nogle forskellige meltyper til. Du kan jo vælge de meltyper du kan lide og som du har – eller du kan vælge og lave dem kun med hvedemel – det er helt op til dig. Jeg brugte grov speltmel og fuldkornsdurum og de blev rigtig gode – og bunden havde en skøn smag.

Første gang jeg lavede flamküchen, synes jeg at de blev for fede i smagen. Denne gang brugte jeg creme fraiche 18% og kun ganske lidt revet os. Jeg tror nu sagtens at det revne ost helt kan undværes, det bringer ikke som sådan nogen smag til pizzaerne, synes jeg.

En dejlig frokost, hvor vi også har noget til i morgen – og som blev sluttet af med lidt frisk frugt – lige for tiden er jeg helt vild med appelsiner, som jeg spiser i rå mængder…..

Flamkûche version 2 -3 pers.:
20 g gær
3 dl koldt vand
1 tsk. groft salt
2 spsk. olivenolie
50 g grov speltmel
50 g fuldkornsdurummel
ca. 400 g 00-mel (italiensk hvedemel)
Fyld:
ca. 2 dl creme fraiche 18% (9% kan sikkert også bruges, men jeg har ikke prøvet det)
lidt revet mozzarellaost
½ rødløg, i meget tynde skiver
1 pakke bacontern, stegt sprød og dryppet af
salt, friskkværnet peber
Smuldr gæren i en skål, hæld vandet i og opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og olivenolie. Kom spelt- og fuldkornsmel i. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen til den er elastisk og glat (måske skal du ikke bruge al hvedemelet og måske skal du bruge lidt mere, det er forskelligt). Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve natten over, et køligt sted. Stil dejen i stuetemperatur, ca. ½ time, inden det skal bruges.
Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet, del dejen i 4 dele. Rul hver del ud til enten individueller brød/pizzaer eller til 2 store, læg dem på bageplader med bagepapir.
Rør creme fraiche med lidt salt og friskkværnet peber.
Fordel ca. 3 spsk. creme fraiche på hver pizza, det må godt være et pænt lag. Drys med lidt revet ost, tynde løgskiver og den ristede bacon.
Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) og bag i ca. 8-10 minutter, til den er gylden og sprød. Server straks.

Sikke dog et smukt vejr vi har her i dag. Det kan godt være at det er blevet køligere, men til gengæld er det også blevet mere klart i vejret, hvilket jeg synes er dejligt. Vi har ikke rigtig nogen planer for weekenden. Kæresten hænger stadig lidt efter hans forkølelse/influenza og er meget træt, det har været en hård omgang han har været igennem…..

Bøger:
Jeg er startet på “Den som vover vinder” af Chris Ryan. Det er et mysterium for mig, hvorfor jeg bliver ved med at læse de “soldater-historier”, men faktum er, at jeg har læst alle Chris Ryan og Andy McNab’s bøger. Jeg sværger dog mest til Andy McNab’s bøger, fordi jeg synes at de er mere humoristisk skrevet.
Selvom historierne altid mere eller mindre er skåret over samme skelet, så bliver jeg alligevel altid trukket ind i plottet og føler mig godt underholdt – denne bog er ingen undtagelse.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 13, 2011
  10:06 am

  Piskeriset

  Hehe – jeg synes stadig, det er en sjov ret 🙂

  Jeg tror aldrig, jeg havde fundet på at smøre creme fraiche på sådan en dej, hvis jeg ikke havde læst om det her!


 2. Feb 13, 2011
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det ER en sjov ret, men jeg synes at det er som om "it grows on you" jo flere gange jeg får det 😉

  Jeg er da glad for at jeg har kunnet inspirere dig til denne ret…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 13, 2011
  1:00 pm

  En glad blogger

  Kære Birthe,

  Har aldrig fået flamküche, men hvor ser det lækkert ud. Endnu en ting, der skal føjes til den snart uendelige liste af ting, der skal prøves!


 4. Feb 13, 2011
  2:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Du må altså prøve det, Eva, det smager dejligt og så er det anderledes end almindelige pizzaer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe
  PS – min liste er også uendelig, jeg har nok til flere liv end der kan tælles på en hånd….


 5. Feb 13, 2011
  6:57 pm

  Det-lille-koekken

  Jo, det ser super lækkert ud !!
  Flamkuche, er simpelthen bare for godt. Men ikke for de fedtforskrækkede, som du også skriver, kan den blive lidt fed. Men godt er det, jeg har lavet det til forret flere gange.
  🙂
  Ps håber du vinder konkurrencen !


 6. Feb 13, 2011
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille køkken!

  De er lækre og føltes knap så syndige, med den grove dej – hvis det er helt "galt", så kan den jo også laves med røget mørbrad i stedet for bacon 😉

  TAK, det håber jeg også – og jeg har vist brug for AL det held jeg kan opdrive…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 14, 2011
  3:29 pm

  loufly

  Hvor oudsigt. Jeg lavede også en flammekuche i weekenden. Jeg blander creme fraichen op med lidt mager fromage blanc (tror det er kvark på dansk. Det har jeg set i en "original" Alsace opskrift og det gør den lidt mindre fed. Smager forrygende og gør sig godt med en enkelt grøn salat til, synes jeg. Hilsen Louise


 8. Feb 14, 2011
  4:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Loufly!

  Tak for tip, det er hermed givet videre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!