Newyorkerbyheart

Italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers (Hendes Verden)…….

 Kalvekød vendes i mel og brunes……

 Det stegte kød…….

 Aubergine, rødløg og hvidløg steges med…….

 Kapers, oliven, hakkede tomater, bouillon og krydderurter tilsættes……

 Lige inden det er færdigt, vendes forårsløg i…….

Aftenens tallerken……..

 Her hersker jeg – og ingen kommer forbi mig…….

 Er hun ikke smuk???…….

Nu er lapperne til det ene tæppe snart færdige……

Det har været en weekend helt i afslapningens tegn. Jeg var så aktiv i fredag, hvor jeg bagte til den helt store guldmedalje, så jeg har ikke været så meget værd her i weekenden. Vi har bare hygget os og fået set et par film. Jeg har dog fået lavet en del lapper til de 2 tæpper jeg skal lave til Clotildes piger, så nu kan jeg snart begynde at sy det ene tæppe sammen……..

Middagen i dag bestod af en LÆKKER kalvegryde med aubergine, oliven og kapers. Det er en opskrift jeg fandt på “Hendes Verden“‘s side og den kan klart anbefales. Lækre smagskombinationer sammen med det møre kalvekød. Som tilbehør fik vi pasta, grønne bønner og parmesanost. Jeg tilsatte rødløg og lidt mere frisk rosmarin end der stod i opskriften, ellers ændrede jeg ikke noget. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers (fra “Hendes Verden“), 4 pers.:
600 g kalvebov eller -tykkam, skåret i strimler
hvedemel blandet med salt og friskkværnet peber
olivenolie til stegning
1 aubergine, skåret i tern
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 bdt. forårsløg, skåret i skiver
1½ spsk. kapers
1 stort rødløg, hakket
1 glas grønne oliven med pimento, afdryppet
1 dåse hakkede tomater
2 dl kalvefond (jeg brugte vand og koncentreret fond)
1 spsk. hvidvinseddike
4 kviste frisk rosmarin
2 laurbærblade
salt, friskkværnet peber
frisk parmesan, fintrevet
Bland mel med salt og friskkværnet peber. Vend kødet i melet. Varm olie op i en gryde og steg kødet ad et par omgange, til det er brunt på alle sider. Kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt aubergine og rødløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom alle øvrige ingredienser i, UNDTAGEN forårsløg. Skru ned og lad det simre i 45 minutter – 1 time, til kødet er mørt. Lige inden servering tilsættes forårsløg og det vendes godt rundt. Server med friskkogt pasta, grønne bønner og fintrevet parmesanost.

Prinsessen har knyttet sig tæt til hendes lille hule. I lang tid – hvilket vil sige de sidste par år – har nu næsten ikke brugt den – og hvis hun endelig har, har hun lagt ovenpå. Men nu ligger hun indeni og hun er næsten ikke til at lokke ud. Faktisk har jeg været helt bekymret for hende, men det er åbenbart en fase hun har – ligesom hun har faser hvor hun kun ligger i kurvestolen, på hendes lille røde tæppe osv. Nu er hun da heldigvis begyndt at have et lidt mere sundt forhold til hulen, men hun ligger der stadig meget. Ændrer Jeres katte også yndlings-sovesteder??
Det er altså underligt med sådan en kat – eller måske er det i virkeligheden mig der er underlig(??) – for jeg kan tage mig selv i at sidde og smile fjoget, når jeg betragter hende. Gad vide om hun ved hvor meget kærlighed vi nærer til hende??

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 20, 2011
  10:33 pm

  SushiStegen

  Kalvekød med både oliven og aubergine… det er jo lige en middag for mig 😀
  Jeg kan ikke huske om jeg allerede har givet dig tippet om det billige og funky robothotel i København http://www.omenahotels.com/
  kh SS


 2. Feb 20, 2011
  10:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Det var SÅ godt!!! – heldigvis er der rester til i morgen 🙂

  Nej, jeg har ikke fået det før, men tak for det. Skal jo have tag over hovedet når jeg kommer den 14. april…..

  KH
  Birthe


 3. Feb 20, 2011
  10:52 pm

  Piskeriset

  Hehe, jeg synes, hun ser sød ud, sådan som hun rigtig troner i sit lille hus 😀

  Vores katte har også ændret yndlingssovepladser flere gange, men de er heldigvis så sociale, at det næsten altid er lige ved siden af, hvor vi opholder os i løbet af dagen. Den ene har pt. en forkærlighed for det opvarmede badeværelsesgulv, så der er nok nogen, der bliver skuffet, når vi slukker om en måned eller to 😉


 4. Feb 21, 2011
  10:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, hun er skøn og hun passer på at der ikke kommer nogen ind i hendes lille hus 🙂

  I må købe et lille varmetæppe til den….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 21, 2011
  10:35 am

  Miss A

  Hej Birthe.

  Jo, din kat er rigtig smuk, og ser nærmest majestatisk.. 🙂

  Mvh Anita
  http://livogmad.blogspot.com/


 6. Feb 21, 2011
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Tak – hun er jo også prinsesse, så det er nok derfor hun ser så majestætisk ud 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 21, 2011
  12:01 pm

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Nååååå hun er da for lækker – sikke stolt hun ser ud i sit hus! Der kunne blive nogle lækre killinger ud af hende og min Emil!

  Ihh, hvor ser dine "lapper" fine ud, dejlige farver. Jeg glæder mig meget til at se det færdigt. Jeg har lige fået opskriften til en strikket og filtet taske, som jeg vil se at få købt garn til.
  KH Marianne


 8. Feb 21, 2011
  12:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, hun er lækker – jeg har på fornemmelsen at hun også selv ved det 😉

  Jeg glæder mig også til at se det endelige resultat….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 21, 2011
  3:40 pm

  Jerzy

  Hej Birthe
  Det skal prøves – altså maden 😉
  når man er "næsten" italiener (quasi).
  Har du brug de salte kapers?

  /Jerzy


 10. Feb 21, 2011
  3:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jerzy!

  Jeg tror I vil kunne lide det, vi var helt vilde med det 🙂

  Jeg brugte de små kapers i lage, ikke de saltede….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!